och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Made in Korea.

Det duger inte att bara hänga på hotellet då man är ute på resa, även om vårt hotell var så bra och trevlig så att det finns recensioner där folk säger att de inte vill lämna hotellet utan bara tillbringa tiden där. Men de hade något annat bra också som passade min trassliga fot alldeles utmärkt, en shuttle bus som gick ner på stan. Man kunde välja mellan två platser att åka till och kom på så sätt både snabbt och enkelt ner till de mer livliga områdena.

Dessutom var inte taxi så dyrt, det fanns även speciella taxibilar där det garanterades att de kunde prata engelska. Såg lite lustigt ut skylten "Foreigners only".

Hur som helst så kom vi ner på stan och kunde gå runt lite och titta. Nu kommer jag inte så långt och jag fick förlita mig på min lilla kompaktkamera Canon G10 och den är inte så bra då det är mycket sol och ljusa partier. Det blir mycket utfrätt då, men bättre en bild än ingen alls.

Får man problem med skorna så är det inga problem i Seoul för med jämna mellanrum finns det skomakare och där får man låna tofflor medans man väntar.

Vi tog i alla fall en liten runda och tittade på stadslivet.

Massor av butiker och mycket såg ut som i resten av världen.

Solglasögon till salu.

Koreanerna fotar ganska mycket själva och ingen protesterade då jag gjorde det, en del till och med poserade.

De här killarna såg att jag tänkte ta en bild men de brydde sig inte och fortsatte bara att knappa på sina mobiler.

Tunnelbana finns det också.

Även gatuförsäljare.

och åtskilliga märkesbutiker.

Inlagt 2013-09-29 13:47 | Läst 7388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul att du ändå kan vara ute på stan och kolla in det Koreanska stadslivet! Mycket folk överallt och då finns ju många motiv på gatulivet. Trevligt med bilder från din resa!
Svar från Margareta Cortés 2013-09-29 14:22
Jag kom inte så långt men jag kom iväg en del ändå...;)
Kul att få se hur det såg ut på stan också.
Vafalls! Har de inte brunnslock från Tierp?! ;)

En reflektion på bilder från Asien är att det inte alls ser ut som i resten av världen på en punkt; de har något alldeles absurt mycket skyltar på väggarna!

Den där School Food verkar vara någon variant på de som brukar stå på främst Drottninggatan i Stockholm med skyltar om billig stor stark och något käk... Den där verkar dock inte titta på video i en telefon eller surfplatta, vilket jag har sett att de uttråkade levande skyltarna har börjat med på senare år.
Svar från Margareta Cortés 2013-09-29 14:29
Nä, så konstigt att brunnslocken inte var från Tierp...;)
Fast det beror ppå var i världen man vänder sig om man täker på antalet skyltar.
I Tokyo så är de nästan värre på vissa platser.
Skolmatskillen kanske hade TV bakommasken, fast jag tror inte det, han vekade hitta ganska bra och han insåg också att det inte var någon mening att dela ut lappar på koreanska till oss.
Tack Margareta, för ännu ett spännande reportage! Finns det människor som bara häckar på hotellet? Det vore ju för sorgligt.
Ha det riktigt gott!
Jon Anders
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:38
Det finns nog de som gör så. En del kom till det här hotellet för att fira något och de förflyttade sig inte så långt sedan har vi alla "All Inclusive" hotell där tror jag inte folk tar sig så långt iväg heller.
Men servicen var lite utöver det vanliga så man fick det nog inte tråkigt på vårt hotell...;)
Tack för din kommentar.
Visst ser det ut som i många andra storstäder i världen men ändå inte...Om man tittar på detaljerna så finns det skillnader på alla dessa storstadsbilder som olika fotografer visar i sina bloggar. Det är ju en aspekt som gör det så kul att titta och läsa dessa inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:40
Jo det fanns mycket som var annorlunda här också men även så lika med alla stora och moderiktiga butiker. Känns inte som något som lockar mig att åka långa vägar för att gå runt och shoppa. Roligare kan man ha.
Men kikar man runt lite så finns det många olikheter.
Jag var själv i Seoul tidigare i år och det var det roligaste jag gjort. Har redan börjat planera för ett återbesök så snart som bara möjligt. Älskade verkligen hur snabb, smidig och trevlig tunnelbanan var, tillskillnad från Stockholms hemska dito. Vi bodde i Hongdae vilket var ganska perfekt som västerlänning, det är ett universitetsområde så relativt många förstod engelska. Man skulle nog behöva vara där några år, för det är verkligen så himla mycket saker att se.
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:41
Du har rätt, det fanns så otroligt mycket att se och uppleva där och jag kunde och hann bara med en bråkdel.
Intressant att se dina bilder o följa din resa, verkar vara ett välordnat samhälle, och välstädat också! Ha det fint, LO
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:42
Städningen kan man inte klaga på, såg inte mycket klotter heller.
Tack Lars Olov.
Härligt att "åka med" igen... och som sagt, Asien!!! Där, om någon stans hittar man ju shopping och lyx... Samt gatustånd. Härliga kontraster... I en härlig region... Ha det gott! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:44
Ville man shoppa så nog fanns det butiker med alla de märken man kunde tänka sig och även de dyraste.
Gatustånden är lite roligare att titta på och folket.
Härlig reseskildring med dina bilder :)
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:44
Tack Christina för din kommentar.
Kul att följa dig på din resa med massor av bilder.
Undrar vilken stl. som var den största på damskor där. När jag och min kompis var i Malaysia skulle vi köpa skor, men hon blev utan för hon har 39-40 och det fanns inte, 38 var det största dom hade. Men så har dom ju små fötter också, så det var inget för turister. Jag har ju 37 så jag fick ett par skor med mig hem.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:46
Stora damskor var det ont om, tittade lite för att få tag på något annat än min mans sko då vi skulle till gränsen men då var det gympaskor som gällde isf. Men jag tittade inte efter vas som var stört utan vad som inte satt åt över mitt onda...;)
Tack för din kommentar.
Fin blandning stadsmotiv,kompakten G 10 fungerar bra.//BLJ
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:47
G 10;an duger men jag är inte nöjd med den. Fast jag kan inte bestämma mig för vilken jag ska köpa istället.
Trevliga och intressanta bilder!
Svar från Margareta Cortés 2013-10-01 10:47
Tack Sten för din kommentar.
Visst är det så att de flesta gillar se gatubilder särskilt från ställen som är så lika våra miljöer. Det måste vara helt fantastiskt att gå uppleva detta ....
spännande är varje bild...
fler kommer det helt klart...
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2013-10-02 11:27
Det var kul att försöka fånga lite av gatulivet där i Seuol.
Så lika men ändå annorlunda också.
Jag lovar...fler kommer.