och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mot Kiruna

Nu är det äntligen dags att åka till Kiruna, hörde att de vackra vårfärgerna är där nu och även det vackra soliga vädret.

Flygplanet gör en sightseeingtur över Kiruna med omnejd innan det landar, så vackert det ser ut längtar ner nu och ut och fota.

Vi hämtar ut vår hyrbil och startar färden mot Puoltikasvaara, min barndomsby där jag tillbringade alla somrar hos mormor och morfar.

Numera finns även det samiska namnet på skylt.

Fast på vägen dit stannar vi till vid Lappeasuandobron, kommer ihåg hur min morbror berättade hur han målade den genom att fylla en handske med färg och sedan hasa sig ned för de höga stagen. Gick fortast så. En spännande berättelse att höra som barn och även nu när jag tittar upp och ser hur högt det är.

             

Plockar fram kameran ur väskan för att fotografera den gamla bron och till min fasa upptäcker jag att kameran är STENDÖD, finns inte ett uns med ström i batteri kvar. Till min stora förtvivlan upptäcker jag dessutom att batteriladdaren, den ligger kvar hemma. Ja vad gör man, plockar upp mobiltelefonen och tar några bilder.

Känns inget vidare, men som en av mina släktingar sedan säger. "En orsak att komma hit upp igen nästa år". Fast inte är jag glad.

Mobilen får väl duga.

Lite bilder från stället där det ska vaskas guld så småningom.

          

Här är Maggans vik.     

Även tältet för guldvaskarna.

Lite väl kallt att vaska nu.

Kvällen sänker sig sedan och vi återvänder till Kiruna.

Inlagt 2008-09-17 15:29 | Läst 7381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver