och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Mount Batur

Det finns många vulkaner på Bali och minst en ville jag få se när jag var där så vi begav oss till Kintamani för att se utsikten över Mount Batur. Senast den hade utbrott var 2000.

Det går att vandra upp på vulkanen för att titta ner i kratern. Många vandrar upp dit för att uppleva soluppgången men då startar vandringen redan kl. 02.00 och dessutom är det  kallt då man kommer upp på toppen. Inte helt riskfritt heller. För år 2010 vandrade en liten grupp svenskar upp, en av dem snubblade när han skulle fotografera och föll ner i kratern, han föll 150 meter och omkom.

Vulkanen ligger bredvid sjön Batur.

Här i Kintamani, där man har fin utsikt över både berget och sjön, där passade befolkningen även på att få lite inkomster från de som stannar för att beundra utsikten.

Färggranna kläder säljs.

Och läcker frukt.

Det är inte bara berget som kan vara farligt även att ta sig fram på trottoaren kan ha sina faror. Någon ligger där och sover och när jag försöker ta mig förbi utan att störa får jag ta till den rikligt trafikerade vägen. Bilarna är ingen fara men motorcyklarna måste man passa sig för. Vår chaufför försöker schasa bort hunden men det vill jag  inte.

Det är ju den jag vill fotografera.

Jag ser att det byggs en hel del och jag vet inte om jag tycker att det ser så stabilt och säkert ut, ser mer ut som ett korthus som klättrar på bergväggen.

Tar en sista blick mot vulkanen innan vi fortsätter. Vi har tur den här dagen för det ligger ofta moln runt vulkanens topp.

Nere vid foten av berget syns det fortfarande spår av senaste utbrottet.

I detta svarta fält ser man även spår av aktiviteten där just nu. Vägar slingrar sig fram i den svarta lavan.

Inlagt 2014-12-27 10:29 | Läst 7891 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken resa det måste ha varit. Bra skildrat och mäktiga bilder. Kan tänka mig att vyerna över vulkansidorna och bergssidorna är magnifika...
Ha det fint!
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:34
Tack Mikael! Det var ett mäktigt berg den där vulkanen, aktiv dessutom.
Mäktiga utsikter över vulkanen och lavalandskapet!
Ha det gott, Margareta!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:39
Tack Niklas!
Kan tänka mig att det inte är lika kul när den får utbrott men det var ett vackert berg nu.
Det där korthuset ser verkligen lite instabilt ut. Man får en känsla av att det inte behöver skaka så mycket för att det skall falla ihop.
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:41
Tack Ingemar!
Såg onekligen väldigt ostadigt ut dessa hus men om man förstorar så ser man att det är en restaurang på översta våningen och där sitter det en hel del folk och äter.
Vilka fina vyer över byn staden vulkanen och landskapet Ha en fin helg : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:42
Tack Gert!
Bali är verkligen vackert.
Fina o intressanta bilder, det där korthuset ser ju redan ut att delvis ha rasat, helt livsfarligt ser det ut. må gott, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:43
Tack Lars Olov!
Tror inte huset rasat utan är under uppbyggnad men nog såg det ostadigt ut.
Härlig resa du bjuder på och vulkaner är inte att leka med.
//B-O
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:44
Tack Bert-Ola!
Man får nog vara lite försiktig då man balanserar på kanten till en vulkan och det lär ha varit en hel by som blev utraderad vid ett av utbrotten.
Häftiga vyer både vackra och lite skrämmande. Det finns flera aktiva vulkaner runt om i världen och jag ägnar dem inte så mycket tanke.....förrän något riktigt omfattande händer. Cool jycke, en del lever på gränsen men verkar klara sej rätt bra ändå.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-12-29 09:45
Tack Lena!
Det är nog så att man reagerar på att de verkligen finns en fara först då det blir ett utbrott.
Hunden var kul och verkligen avslappnad, lyfte i alla fall på ögonlocken för ett porträtt.