och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Någon hästfotograf blir jag nog inte.

Jag fick äran att följa med en god vän in i hästhagen för att fotografera hennes häst. Jag kan inte påstå att jag är hästrädd men inte hästvan heller. Jag har stor respekt för dessa stora djur.

För att vara på säkra sidan satte jag på långzoomen på kameran men tänkte inte på att närgränsen skulle vara något hinder. Den här hästen som jag skulle försöka få på bild var extremt sällskaplig och troligtvis även kameraintresserad, för jag tror inte det var jag som var det intressanta objektet. Men hästen ville vara väldigt nära mig.

Gick jag till höger, så gick hästen till höger.

Gick jag till vänster så gick hästen till vänster.

Det blev lite följa John där i hästhagen. Jag hade tänkt mig ett stiligt porträtt i helfigur men hästen ville ha närbilder.

Närmare ändå.

Riktigt nära ska det vara.

Sa du helfigur? Ja men skynda dig på då, ser han ut att säga på den här bilden och sparkar lite otåligt med bakhoven. Jag fick hästen i helfigur men inget bra ljus på den bilden.

Hästen hade viktigare saker att göra än att posera för en fotograf.

Som att mumsa i sig lite mat.

Eller att kela med matte.

Tack Lina för en trevlig stund i hästhagen, jag återkommer gärna och för fler försök, för träning på att fota häst behöver jag.

Fick träffa ett betydligt mindre djur också. inte mycket större än hästen öra. Hon ville också kela med sin matte.

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-08-17 09:23 | Läst 8180 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hihi...stora är dom...men närbilderna, hur läckra var inte dom - så fota närbilder på hästar - DET kan du! :-)

Kram!
Svar från Margareta Cortés 2011-08-17 09:48
Ska ta med makrot nästa gång...;)
Såg att jag inte behövde något längre objektiv så jag kommer att sätta på 24-70mm nästa gång.
Jag som klappade kaninerna när mina kamrater red är inte van vid så stora djur men den här hästen var så snäll. Rolig var han också med sitt intresse för kameran. Jag hade honom oftare inne i motljusskyddet än på 300mm håll.
Helfestliga bilder tycker jag. jag finner något komiskt i det hela.

Ge dock inte upp, tillslut kommer du få ett guldkorn.
Svar från Margareta Cortés 2011-08-17 10:42
Hehe, trägen vinner väl. Jag ska nog göra fler försök men inrikta mig på närbilder då och inte helfigur. Nu när han var så närgången. Trodde innan att han skulle gå undan.
"Mellan isbjörnar och pingviner" men inte mellan hästar alltså:-) Respekt för dina försök i alla fall.
Jag har helt nollkoll på hästar men har fått höra att de är intelligentare än hundar, vilket får mig att tro att man måste lära känna dem innan man tar fram kameran.

Näst sista bilden är en höjdare tycker jag.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Margareta Cortés 2011-08-18 09:01
Nog hamnade jag mellan hästar här allt. Det var inte bara en häst i hagen och de visste inte att jag inte var hästvan eller brukade kela med hästar.
Mitt namn på min blogg kanske kräver en förklaring, om någon undrar. Jag har fotat pingviner längst ner i söder och isbjörnar längst upp i norr och "mellen" syftar då på allt däremellan. Långsökt kanske men bloggen skulle ju ha ett namn....så.
Tack för din kommentar och titt.