och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nine Arch bridge.

Är man i Ella så är det nästan ett måste att ta en promenad för att få se Nine Arch bridge.

Den är en av kolonialtidens mäktiga byggen, den har ett smeknamn, Bridge in the Sky. Den är byggd helt i sten och utan stål.

Vissa rykten påstår att när byggnadsarbetet påbörjades på bron, började även det Första Världskriget och det stål som tilldelades för denna sida av världen omfördelades till Storbritanniens för militära ändamål.  Det ledde till att arbetet blev stillastående, men  lokalbefolkningen beslutade sig för att bygga bron ändå och materialen samlades in form av stenar, tegelstenar och cement för att säkerställa att brobyggandet fortfarande gick framåt och bron byggdes helt utan stål. 

Jag hade sett bilder på bron så nog ville jag ta mig dit för att se den med egna ögon och kanske få en egen bild på den också. Bron ligger inte så långt från Little Adam`s Peak, så efter att ha pustat lite begav vi oss iväg dit.

Fast hade jag vetat hur backigt det var där så är det lite tveksamt om jag gått med, fast man vet väl inte ändå. En bra bild lockade nog mer än att vila benen.

Vi traskade alltså iväg, förbi hus med innovativa lösningar på entréer.

Ut på mindre vägar som var väldigt backiga, gick lite fel fick vända om och gick fel igen och vände om för att slutligen vara på rätt väg. På den vandringen stötte jag på den här lilla filuren.

Backe upp och backe ner och jag insåg försent att jag borde ha hyrt en tuk tuk och åkt dit istället, men får tacka Karin som var min hjälpmotor och pushade på mig på ett handgripligt sätt. Hade nog inte hunnit fram för att få se hur tåget kom annars.

Nu hann vi visserligen inte fram för att få den bilden som finns i reklamskyltarna om bron. Hade visserligen kunnat fortsätta vägen fram en bit och få bild på bron nerifrån, men nu var min ork slut.

Pustar en stund och kollar in de små ekorrarna innan jag återvänder ner till byn.

Hade visserligen kunnat stanna hos den här fiskaren och sparat på krafterna, han vinkade och ville att jag skulle komma men då hade jag inte fått se bron.

                                                                    föregående  - nästa

Inlagt 2019-04-08 10:44 | Läst 1586 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder och intressanta fakta. Blev en jättebra bild på bron med tåget och allt.
Fastnar lite extra för sista bilden. Så lugnt och stilla över den.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-04-10 10:02
Tack Jonny!
Jag ångrade lite efteråt att ha gått med till bron, det tog lite väl mycket på mina krafter och jag fick plikta det med mer ont efteråt.
Mannen som satt och metade såg ut att ha det skönt.
Nya vackra vyer och lika fina bilder som vanligt bilden med tåget ger en uppfattning om höjdskillnaen. Fortsättningen blir intressant att följa.
Ha det gott /Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-04-10 10:03
Tack Stig!
Bron var hög, så det imponerar att de klarade av att bygga den utan stål.