och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nu drar vi vidare.

Idag börjar det som jag känner som den riktiga resan, de här dagarna i Indien har liksom varit lite bonus på vägen till målet.

Vi packar ihop våra tillhörigheter och redan klockan 03.00 är det väckning och så iväg till flygplatsen, lite problem uppstår dock när vi ska lämna hotellområdet. En mycket överförfriskad och något aggressiv bilförare vill inte släppa ut vår buss. Så fort någon flyttar på avspärrningar och bommar så vinglar han ilsket fram och ställer tillbaka allt. En oro sprider sig i bussen, för man måste vara tre timmar i förväg på flygplatsen och den där mannen ser ut som någon man inte vill mucka gräl med. Som tur är vinglar den ilskna mannen tillbaka till sin bil och kör iväg. Tur för oss men inte för alla medtrafikanter, han var en klar trafikfara, inte så konstigt att det satt sådana här skyltar uppsatta.

Men nu ska vi inte fördjupa oss i Indiens alkoholpolitik utan vi ska ut till flygplatsen. Där måste man visa färdbevis och pass för att få komma in i flygplatshallen. Likaså bör man veta vilken ingångsdörr som är närmast incheckningsdisken för att slippa köa två gånger. Passkontrollanten här var en skämtare, han tänkte inte släppa in mig eftersom jag inte var mig lik på passfotot, jag log inte på det. Fast när jag visade upp en allvarlig nuna så gick det bra.

Sedan lite kö för att checka in.

Drukair ska vi flyga med, och av någon anledning så ber alla om att få sitta på vänster sida i flygplanet, varför kommer vi till senare.

Där åker väskorna iväg.

Sedan är det passkontroll, ganska lite kö så här tidigt på morgonen.

I säkerhetskontrollen var det ingen kö heller men så omständliga som de var så lär det nog bli rejäl kö senare. Vi frågade om datorer skulle tas upp, men nej då det behövdes inte. Sedan när vi var kollade och väskorna kom på bandet så fick vi frågan om datorer och kameror. Visst hade vi det, jag hade ju en kameraväska. Då skulle det plockas upp och köras en gång till genom röntgen.

Så var vi äntligen igenom alla kontroller och all byråkrati.

Vi hälsade på uppe i Drukairs lounge.

Det här ser väl gott ut.

Äntligen har vi kommit ombord och vi sitter på vänster sida. Strax är vi på väg.

Snygg uniform på flygvärdinnan.

När vi lyfter har det ännu inte ljusnat över Delhi.

Vi får lite mat, gott var det och det här lyckades de servera på en timme och tio minuters flygtid. Dessutom fick de som ville ha både kaffe och cognac.

Här har vi  kommit in över Himalaya.

Vi ser hur vägarna slingrar sig över bergen.

På en bergsplatå kan man se trappstegsodlingarna.

Det kommer mer och mer bebyggelse.

Vi börjar närma oss Kathmandu och då ser man tydligt hur det så kallade locket av dis och föroreningar ligger över staden.

Vi går ner för landning.

 

Men här ska vi inte stanna, det var bara en mellanlandning. Vi flyger vidare.

Inlagt 2015-04-02 10:54 | Läst 6341 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Spännande att få ta del av alla dina äventyr! =)
Ha en fin och underbar Påsk!
Svar från Margareta Cortés 2015-04-02 12:28
Tack Heléne!
Kommer mer om dit vi hamnar.
Hej,
Ser spänning fram mot fortsättningen.
Ha en Glad Påsk
Bob och Ninni
Svar från Margareta Cortés 2015-04-02 12:43
Tack Bob!
Den kommer snart.
Skön påskhelg önskas.
Vilka fina bilder främst över bergen Ni får ha en trevlig Påsk : )) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2015-04-03 17:15
Tack Gert!
Trevlig påsk!
Dessa flygplatser och dessa kontroller. Jag är så less på dem, men dessbättre så slipper jag dem nu för tiden. Som jag skrivit tidigare så har jag arbetat med Indier under många år. Deras alkoholvanor skiljer sig från person till person. Många av dem jag varit i kontakt med drack inte alls.
Svar från Margareta Cortés 2015-04-03 17:17
Tack Ingemar!
Flygplatser och alla kontroller kan vara bra tröttande. Det var enklare förr.
Har lite svårt att förstå hur de i Indien ens har råd att dricka alkohol för med tanke på löneförhållandena där så var den dyr.
Spännande att flyga över Himalaya.
Ska bli kul att se var ni hamnar, om inte Nepal...så vart då
Ha en skön påsk
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2015-04-03 17:18
Tack Marianne!
Det är häftigt med de höga vackra bergen och i dag får du svaret på målet.
Hej Margareta! Det är verkligen en rejäl resa du är ute på! Det börjar pirra i magen när jag ser bilderna över Kathmandu. Flygbilderna över stan där man ser floden blev extra fin. Lycka till på den fortsatta resan. Mvh Thomas
Svar från Margareta Cortés 2015-04-03 17:19
Tack Thomas!
Det var verkligen en bra resa, kan rekommenderas.
Häftig resa! Jag sitter hemma i Svedala och känner hur avundsjukan smyger sig på... Av flygbolagets namn att döma så tippar jag att ni hamnar i Bhutan. Då blir jag ännu mera avundsjuk, men ser mycket fram mot dina bilder.
Ha en fortsatt trevlig påsk!
/Uffe
Svar från Margareta Cortés 2015-04-03 17:20
Tack Ulf!
Du hade helt rätt, det var i Bhutanvi damp ner till slut.
Ett resmål som stått på önskelistan länge, jag var bara tvungen att bli bra i min fot innan vi kunde åka dit.