och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Nu drar vi.....

Dags att lämna Ångermanland och dra vidare.

Vaknade till en dimmig morgon, såg nästan ut som om någon rivit HögaKustenbron under natten, för av den syntes inte ett spår.

Så illa var det inte som tur var för vi skulle köra över den och det fungerade alldeles utmärkt. Resan gick lite söderöver och någonstans på vägen såg vi dessa lite ovanliga hus. Jag tror att det är i Timrå. På håll såg husen ut som om de låg utefter berget. Synvilla förståss,  men nog ser de lite ovanliga ut.

I Stavre hittade jag några hus som tänkte gå och bada.  Dimman hade gett med sig och nu värmde solen istället så det var verkligen badväder.

Såg inte många vilda djur på den här resan, så det gäller att passa på då de visar sig.

Ett till vildt djur. Tittar man noga så är det t.o.m två.

Rallarrosen, vild även den.

 Östersund kom vi så till.

Natruligtvis var jag tvungen att leta efter Storsjöodjuret, tror jag hittade det. Fast det kanske bara är en båt.....men med lite fantasi så......!

Vi letade oss fram till Frösö kyrka.

Frösöblomster.

Kom så till dagens resmål som var Åre.

Fjällgården där vi ska bo. Ett trevligt ställe med personligt bemötande. Små rum, nog de minsta hotellrum jag bott i, och restaurangen var tyvärr sommarstängd. Men som sagt mycket trevligt.

Bor du på Fjällgården så ingår resor med Bergbanan i boendet.

Ett kul sätt att ta sig ner till byn och även upp igen.

Lite enklare med Bergbanan än att susa fram i downhillspåret.

 

Inlagt 2011-08-08 14:50 | Läst 4316 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag gjorde en nästan identisk resa tidigare i sommar. Storsjöbygden är verkligen vacker, vilket din fina bild med blåklockorna visar. Vi skulle åka upp med kabinbanan i Åre men det var en massa mountainbikecyklister som stod före i kö så vi åkte upp till Storulvån och åt lunch. När vi kom tillbaka var det tekniskt fel på kabinbanan så vi kom aldrig upp på "skutan". Då åkte vi upp till Fjällgården och kollade om det kom några cyklister nedfarande för backarna i stället.
Kul att följa din resor.
Svar från Margareta Cortés 2011-08-09 10:00
Vi kom inte heller upp på Åreskutan, vi var på väg till kabinbanan men hittade på något annat och sa vi tar det i morgon i stället, då regnade det och sikten var minimal så vi skippade skutan. Vid Fjällgården var det gott om cyklister som susade förbi. Såg kul ut men jag var för feg för att testa....;)