och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Ny morgon och ny dag

Vi äter frukost på altanen till en färgsprakande soluppgång,  innan dagens aktiviterer börjar.

Först åker vi båt för att komma till jeepen och ganska snart möts vi av det spännande djurlivet, redan på bron ser vi hur babianerna också har vaknat och är på väg till sin frukost.

De är på väg hit till det här trädet. En stor hane sitter redan där.

Han får snart sällskap av hela flocken.

När vi stannar till på bron för att släppa fram babianerna, får vi syn på vår första krokodil, den är inte så stor men en krokodil är det.

Färden går nu mot flygplatsen Jao, där vi landade  i går och den är befolkad av en hjord Impala.

De känns lätt igen på sitt M-formade mönster i baken.

Även de är uppe och äter frukost. Deras måltid består i dag av marulafrukter som har fallit ner från det här trädet. Även vi får smaka och jag förstår att de är poppulära,för de är goda även som frukt inte bara som likör.  Även elefanterna  brukar låta sig väl smaka av dem.

Turen går vidare och vi ser några red hartebeest som står och tittar och samma håll, ett tydligt tecken på att det finns rovdjur i närheten. Vi ser inga men i det här höga gula gräset är de inte lätta att få syn på. Det är inget lämpligt ställe att ta en promenad på. För om jag inte visste att här, i det här gräset  ligger det minst ett lejon,  så vore det nog svårt att upptäcka. Ser du det?

Mycket riktigt, när vi kommer närmare lyfter hon på huvudet och gäspar lite lojt. Inga tänder man vill stifta närmare bekantskap med.

Hon kliar sig lite.

Det visar sig att hon är inte ensam utan en hane ligger där också. Här i Okovangodeltat har hanarna gul man och inte den svarta manen som de har i Kalahari. De är lika ståtliga ändå.

De reser sig upp och går iväg en bit. Någon frågade här i bloggen hur nära djuren vi var och här syns det hur ogenerat de vandrar mellan bilarna. I bilarna sitter vi säkert, trots att de är öppna, men klev vi ur blev vi lejonfrukost direkt.

Vad vi inte sett är att det är ett lejon till här, det ligger en till hona i det höga gräset. Fast vi lämnar lejonen och åker iväg för att se om leparderna är kvar vid bytet.

Ser en liten steenbok som hoppar över vägen, framför bilen.

Får också bevis för att det finns giraffer i området, lite spår har de lämnat efter sig.

Vackra Beauty ligger kvar och bevakar sitt byte.

Hon tittar lite på oss och försvinner seda in i buskarna.

Bytet har hon släpat in långt under ett dött träd och där kan vi skymta sonen, som är i färd med att äta sin frukost.

 

Sonen är tydligen mätt och kommer fram.

Går in i buskarna till sin mamma och kelar lite.

Ligger sedan inne i buskarna och kikar på oss.

Men bestämmer sig sedan för att han ska ta sig en närmare titt och kommer fram och lägger sig där och studerar oss.

Han tycker tydligen att vi är intressanta, för där ligger han länge och tittar på oss.

Vi är de som ger upp först och åker iväg för att se om vi kan hitta några andra djur. Flodhästarna har vi fått höra att vi antagligen inte kommer att få se, för de är bara aktiva på natten. Men de här flodhästarna vet tydligen inte om det för de plaskar och frustar i sin pöl fast det är mitt på dagen. Inga djur som man närmar sig frivilligt, så vi nöjer oss med att se dem på håll.

Det här är ingen å som vi kommit fram till utan vägen som vi ska åka. Regnperioden har gjort att de flesta vägar ser ut så här.

Det är därför vi har snorkel på bilen.

Vå chaufför Kalista, har inte kört i diket här, han är på vägen det är bara så  mycket vatten där vägen är.

En del gör sig stora besvär för att få en bra bild.

Här får man intrycket av att vi är ute på ett stort hav och åker.

Men tittar man noga så ser man att det finns en väg i det havet.

I de här våtmarkerna är det ett riktigt paradis för fågelskådare, det finns massor av fåglar och även föda för dem.  Mer om det i nästa inlägg.

 

 

Inlagt 2009-04-30 11:01 | Läst 16345 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
oj o oj... vilken resa.... kommer du skriva på något sätt när ni kommer hem ni planerade resan osv... så man kanske själv kan få tips om planering inför en sådan här fantastisk resa....
Svar från Margareta Cortés 2009-04-30 13:25
Planeringen för resan var ganska enkel för oss, bara att boka via PolarQuest..:) Tror inte att det blir så mycket billigare om man försöker boka själv och så klaffade alla transporter och förflyttningar perfekt. Även då det uppstod problem p.g.a vädret så fanns det allternativ till hands. Vilderness Safaris som skötte allt i Afrika var helt suveräna att resa med.
Jisses, vilken resa, Maggan. Bilden på leopardsonen som ligger och kikar på er, gillar jag skarpt. Det är bara att lägga ifrån sig deklarationen och luta sig tillbaka och njuta.

Hur många bilder tog du under hela resan?
Svar från Margareta Cortés 2009-04-30 13:26
Har fått den frågan så många gånger nu så jag var tvungen att räkna, det blev över 6.000 st bilder.
Tror väl inte att jag får chansen att göra om resan så det var bara att passa på.
Spännande att följa med i din blogg o jättefin information om allt också :).
Svar från Margareta Cortés 2009-05-04 11:20
Kul att du hänger med på resan Annika.