och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Singapore Flyer.

När man vill utforska en ny stad så är Hop-on-hop-off-bussarna det bästa sättet. Man kommer lätt runt till det som de flesta tycker är något att se och man kan hoppa av där det dyker upp något intressant. Vi köper ett dagspass och åker iväg.

Det finns en tingest som syns vida omkring i staden och som vi är lite nyfikna på.

Nämligen Singapore Flyer.

Det är Asiens högsta pariserhjul på en höjd av 165 meter, länge var det världens högsta också men så byggdes ett i Nevade i USA som är 2,6 meter högre.  Enligt buddisterna är pariserhjulets runda form lyckobringande för Singapore och rörelsen är positiv feng shui.

Här finns även en hel del annat att roa sig med, förutom att åka pariserhjul, som  XD-bio, restauranger, en tropisk regnskog och även ett SPA. Vindlande gångar med mystiska tingestar och ljusspel leder oss fram till själva gondolen.

Hjulet har 28 gondoler och varje luftkonditionerad gondol har plats för 28 personer, det kändes svalt och skönt att kliva in där.

Vi hade dessutom turen att få en alldeles egen gondol. Det tar 30 minuter att åka runt och vill man lyxa till det kan man boka en gondol med champagne eller ändå mer lyxigt en trerätters middag fast då får man åka två varv. Vi valde en vanlig rundtur.

I sakta mak tar den oss upp i luften.

Finns en och annan skruv och bult i det här bygget. Singapore Flyer öppnades 2008, och det tog 2 ½ år att bygga det.

Redan när vi kommit en liten bit upp så börjar man få fin utsikt.

Upptäcker att det finns en golfbana inte så långt bort.

Nu får vi också den första skymten av "Garden by the bay" och fartygen ute i farleden börjar också synas.

Kikar ner på floden under oss.

Jag kikar också ner på gondolen under oss och det är ju klart att man måste fotograferas som minne från turen.

Är det klart väder kan man se ända till Indonesien och Malaysia, men även i soldiset som är nu så ser man vida omkring.

Lite svårt att fota genom glaset, det blir mycket blänk och speglingar.

Nu är vi nästan högst uppe och då har vi utsikt över hela området med "Garden by the bay" och även fartygen ute i farleden.

Ute i vattnet i floden ligger "The Float at Marina Bay", Det är världens största flytande stadium.

Mellan två motorvägar och på mark som för inte så länge sedan var vatten ligger nu det lyxiga och ganska så spektakulära Marina Bay Sands hotel. Det kostade 4,7 miljarder att bygga och byggdes klart på två år.

Överdelen ser ut som ett fartyg. och där uppe finns en swimmingpool som är 150 meter lång.

ArtScience museum ligger bredvid Marina Bay Sands hotel . Den byggnaden ska likna en lotusblomma  men jag tycker mer att den liknar en svamp som spruckit upp.

Vill man lyxa till tillvaron lite extra då man är här i Singapore så kan man hyra en sådan här Lamborghini, antingen att köra själv eller med chaufför.

Vi hade inte spenderbyxorna på så vi hoppade på sightseeingbussen istället.

Inlagt 2014-10-06 17:27 | Läst 4388 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kombinationen av bussen och utsikten ger verkligen en snabb överblick! Något att rekommendera i början av ett besök på ett nytt ställe. Trevligt!
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:17
De där bussarna är praktiska, enda stället där det kändes onödigt var i Helsingfors. Där var det bättre med en spårvagnsbiljett.
Vilken vy, och det var inga små gondoler! 28 pers! Då förstår man hur stor den är!
Finfina bilder som vanligt. =)
Ha det så bra!
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:18
Jo vi hade gott om plats i vår gondol.
Tack för din kommentar!
Kul o spännande, hade varit kul att hyra den där Lamborghini, men det hade nog varit lite riskabelt, o det var nog jäkligt dyrt. hils, LO
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:23
Det var inte billigt att hyra den bilen och kanske lite våghalsigt också eftersom det är vänstertrafik där. De jag såg ute på gatan var inte av det långsammare slaget.
Lamborghini är min drömbil:) Pengar finns det i alla fall att bygga för, och att spendera. Häftiga vyer och pampiga hus. Bra bilder Margareta.
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:25
Staden växte enormt. Det byggdes i massor och lägenheterna slog till och med stockholmspriserna.
Ja, vad härligt Margareta!!! Detta är asien för mig... Och inte minst Singapore!! Men jag ser att det händer mycket i krokarna. Ändå, så tänkte jag direkt på när man flög in till Changi.... båtarna som låg på redden för att lossa eller lasta... Speciellt på kvällar, nätter.... En mäktig syn... Precis som bilderna du visar!!!
Men ändå, jag undrar hur många sekunder om året de se Indonesien eller Malaysia.... :) Asiatisk positivism.... :) Men underbart att ser er fina resa!!!! //Peter
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:28
Det var häftigt att komma upp så högt och få fri utsikt över hamnen och farleden. En sådan mängd med fartyg, det tog liksom aldrig slut.
Byggs gör det över hela staden, höga hus och otroliga skapelser också.
Men jag tror att några av de dagar vi var där så skulle man nog sett till grannländerna också, då var luften klar och inte speciellt mycket dis. Så det går nog om man har tur.
En konstgjord värld är den känsla jag får.. Hoppas inte människorna också är det.. Men fina bilder på det hela!
Mvh!
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:31
Många speciella hus finns det i Singapore och hela Marina Bay är ju konstgjord men jag lovar dig det var inte människorna där. De var så vänliga och hjälpsamma även då vi kom ut i förorterna. Dessutom så slog det mig att så fort man fick ögonkontakt med någon så fick man ett leende och en hälsning.
Vilken utsikt.
Synd att inte det där fanns där., på vår tid
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:32
Jo där uppe såg man långt och det var kul att komma upp så högt och få se.
Många häftiga bilder du visar! Är i där nu? Har varit där ett antal gånger på tj-resa. Och ibland bott på det kanske bästa hotell jag bott på, Goodwood Park. Det slår det där kända med Singapore Sling vad det nu heter, med flera hästlängder, helt suverän service och fantastiska men inte överdådiga rum/ Björn T
PS Gillar deras gamla china town/ DS
Svar från Margareta Cortés 2014-10-06 22:36
Nej vi är hemma nu. På resa hinner jag inte med att lägga ut i bloggen. Samlar på mig bilder och intryck istället och skriver när jag kommit hem, dessutom så visar jag inte för oseriösa personer att huset där hemma står tomt. De har nog många bra hotell, vårt var också både bra och trevligt. Raffles har nog blivit lite väl turistiskt. China town och även India town var trevligt att gå runt i.
VIlken häftig överblick over Singapore (och jag fick allt här på min dator !). Jag skulle absolut åka I hjulet om jag kom till Singapore igen men jag undrar om min sambo skulle uppskatta det...Det är kanske inte så mysigt om det är 28 pers I gondolen. De där bussarna som finns I varenda storstad är ju toppen om man vill se så mycket som möjligt på en dag. En del byggnader i Singapore ser lite konstlade ut och väldigt "perfekt" känns det också.
Hälsningar Lena