och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Söka jobb

När jag fick se den här ansökan så trodde jag först att det var ett sådant där sk. roligt mail som skickas runt bara för att roa oss. Men verkligheten var en annan, det är helt seriöst tänkt som en ansökan till ett jobb som bilmekaniker.

Är det kanske fler än jag som läser in att den här tjejen inte alls vill ha något jobb utan är helt nöjd med att att sitta hemma och spela spel och få sin A-kassepeng. Jobbet hon söker ligger dessutom i Stockholmstrakten. Ganska lång resväg till jobbet, blir det.

Arbetsgivaren som fick ansökan är något irriterad på alla dessa ansökningar de får som bara är till för att kunna visa arbetsförmedlingen att de sökt arbete men fått avslag på sin ansökan. De tar tid som de kunnat ägna åt de seriösa ansökningarna.

Här kommer ansökningen ordagrant, har bara ändrat namn på den sökande och tagit bort hennes mailadress även bostadsort.

____________________________________________________________________________

Hej mitt namn e Tina 23  år och jag bor i X-by utanför Umeå. På>fritiden gör jag inte så mycket ser påTV och sitter framför Datorn,på helger e det mycket fest med kompisar. Jag e väl ganska så positiv och tycker om människor i allmänhet, fast man kan ju inte tycke om alla, men jag kommer nog överens med de flesta.
Jag har inte haft någe fast jobb hittils, har väl egentligen inte angagerat mig så mycket. Springvickat på dagis/fritids och skola i nästan fem år men de ha som inte haft ett jobb att erbjuda mig.
Jag gick barn och fritidsprogrammat det va väl kul fast inte så slappat som jag hoppats att det skulle vara. Sen va det en period förra ået då de slutade att ringa ut mig till springvick så då fick jag gå utbildningen fordonstekniker genom arbetsförmedlingen de va väl kul fast att arbeta som de vetti faan jag kan bli lite överhettad när saker inte går som jag vill och då vill ni INTE vara i närheten av mig. Men det e ju bra att kunna laga sin egen bil, fast det enda jag egentligen kan e sörvise och kanske ett lättare bromsbyte. Annars ha jag sommarjobbat på sommrana som campingvärd, det va ju kul att se nya människor fast det gick inte så bra för dem så för det mesta satt jag bara i receptjonen framför datorn. Jag har lite problem med engelskan så många gånger va det svårt för mig att jöra mig förstodd. Men det gick till slut.

Jag vill gärna jobba hos er skulle vara kul som bara den att göra det ni gör, helst så man får in lite kosing i kassan. Det mesta går ju åt till räkningar och helgerna. Hoppas ni inte har allt för ansträngade jobb för jag har lite problem med rygg och axlar och höfter det blir väl så när man inte rör på sig så mycket eller överhuvudtaget. Sen så hoppas jag att ni inte pratar i telefonen såmycket heller för förutom att jag e dålig att pratat med människor över telefonen (jag börjar skratta) så e jag typ över känslig mot strålarana som kommer ut ur telen eller nått sånt.

Jo en sak jag glömt att säga om mig själv e att jag ha pojkvän tyck om han men egentilgen så kommer vi inte så bra överens, så det e en av anledningarna att jag också vill ha jobbet hos er som, ja vad det nu e ni gör.. E att slippa se honom hela dagen kanske så jag sakna honom ni förstår han ha som inget jobb heller så vi spelar WOW hela dagarna vi kan typ börja slåss om vi dödar varandra tiiihiii ;)

Aja om ni e intresserad så  skicka ett mejl på
______________________________________________________

Förstår om ni tvivlar på riktigheten i denna ansökan, men jag lovar det är en sådan.

Inlagt 2009-02-18 08:21 | Läst 5745 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det finns många sätt att värja sej i en omöjlig situation!
Som fd chef ser jag problemet med att få oseriösa ansökningar till en tjänst - och som arbetslös ha piskan över sej att söka jobb. Även jobb som jag inte har behörighet till eller som jag vet att jag inte skulle klara av!
Men det här var ju magstarkt! :-)) ha ha!!

//Lola
Svar från Margareta Cortés 2009-02-18 08:48
Jo jag förstod av den som fått den här ansökan att det var nog det värsta de fått in. De flesta försökte åtminstonde verka som om de ville ha jobbet.
Ärligheten var det inget fel på Så det var ju faktiskt en bra början.De flesta ansökningarna saknar det. Eller hur Jag skulle ha anställt henne bara av nyfikenhet och för att slippa pojkvännen/bert
Svar från Margareta Cortés 2009-02-18 08:54
Jo det var ju också en tanke...:)
Tror hon skulle bli något överraskad om hon fick jobbet och sakna pojkvännen också mer än hon anande med så många mit hem.
Det finns ju jobbsökarkurser, charmkurser och diverse smarta sätt att söka jobb på. Allt för att göra ett så gott intryck som möjligt. Men oftast blir detta oärligt, fel och arbetsgivaren får då fel uppfattning om den sökande. Bättre då att vara sig själv och visa att man vågar tro på den man VERKLIGEN är istället för att komma med några klyschor och annat trams för att smila in sig. Fast i det är fallet är det nog överdrivet åt andra hållet, hon vill ge ett så dåligt intryck som möjligt. Båda sätten är lika förkastliga. Det bästa är att vara sig själv, i alla lägen.
Svar från Margareta Cortés 2009-02-18 10:03
Du har så rätt, men kanske inte sig själv som i det här fallet.
Kanske känner sig personen tvingad att söka arbete på annan ort, fast hon inte vill. Vi är alla olika. En del flyttar glatt långt hemmifrån, medan andra är inte gärna vill flytta långt från hemtrakten. Lite som våra semestervanor. Alla vill inte resa till asien eller afrika på sin semester. Kanske hon hoppas att något dyker upp i X-by innan A-kassedagarna tar slut.

/Gunnar
super, den måste jag själa rakt av om jag blir arbetslös haha.
Supermal-kan skickas till alla-
faktiskt har det varit så stor press från arbetsgivare här i DK, att man varit tvungna att ge efter för kravet om X antal jobbsökningar i veckan- mycket smart ansökan för att tvinga fram en annan politik.