och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Solsken i Helsingfors.

När vi åkte på sightseeingrundan så berättade guiden ,att då det är varmt och solsken i Helsingfors då går helsingforsborna ut till parkerna och njuter av solen. Det gäller att ta vara på de dagar som det är sommar, och vi fick verkligen se att det stämde. Det var nästan svårt att hitta en ledig gräsplätt i en del parker.

Dricker man sedan lite för många öl så kan det  bli så att det tränger på lite väl mycket.

Men det var inte bara i parkerna de slog sig ner, uteserveringarna var fulla också. Kul att de vänt alla stolarna så alla sitter med utsikt över trafiken på Esplanden.

Ett gamalt och anrikt café är Strindbergs.

Det var inte bara soldyrkarna och de fikasugna som lockats ut. I minst sagt varje gathörn, runt om i hela staden, var det loppis.

 

Inlagt 2014-06-07 10:08 | Läst 5518 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Njutbara sommarbilder med loppis, flanörer och mysiga uteserveringar.
Svar från Margareta Cortés 2014-06-08 22:33
Vi hade några fina dagar där i solen.
Finnarna är lite som svenskarna i det hänseendet. Så fort solen kommer på våren vill folk sitta ute och vända sina ansikten mot ljuset. Färggranna bilder från ett soligt Helsingfors.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-06-08 22:34
Såg det i dag, skulle ut till sonen på Stenhamra och i Drottningholmsparken var det knöfullt....fast det kanske berodde på något annat än solen den här dagen. ;)
Sommarsköna bilder som ger glädje.
Visst önskar man ibland att man också kunde ställa sig så enkelt
när det tränger på värre för oss kvinnor.
Loppis kan ibland vara fyndigt gå på men inte ofta i min ålder borde ha loppis själv.
Ha fin söndag på dig
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-06-08 22:38
Killarna har det lite lättare än vad vi har, fast det är inte så fräscht ändå. Håller med om loppis, jag skulle också kunna ha en egen behöver inte köpa så mycket numera. Mera rensa ut.
Gun-Inger Arvidsson 2014-06-08 23:14
Menar det är svårare när vi skall sätta oss ner.
gia
Härliga bilder från Helsingfors. Det är en spännande stad, och det finns mycket att se. Jag hade förmånen att få jobba i Helsingfors hösten 1991. Det var häftigt!
Ha det gott!
Jon Anders
Svar från Margareta Cortés 2014-06-08 22:39
Då kan du ditt Helsingfors om du jobbat där. Det fanns mycket att upptäcka och jag har även upptäckt att det finns mycket kvar.