och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Som jag ser, eller finn två fel.

Hade tänkt slänga den här bilden som jag tog i hissen på vårt hotell eftersom den blev så suddig och lite för mycket rörelseoskärpa, fast då mer från min hand än från motivet.

Men så kom jag på att det är ju så här jag ser. Jag hade tänkt göra en liknande bild i photoshop för att ta med och visa ögonläkarna hur det är jag ser, men här blev det så alldeles av sig själv. Fast jag skulle väl ha gjort den främre av siffrorna lite skarpare förstås eftersom allt inte är suddigt för mig utan bara bubbelt.

Men det var inte orsaken till att jag tog en bild inne i hissen, något fattas. Ser du vad?

 

Ingen vet varför jag ser dubbelt och S:t Eriks ögonsjukhus tyckte inte att det var något att bekymmra sig över, så de återremiterade min remiss till min ögonläkare. Han som ville få hjälp med orsaken till dubbelseendet. Lite moment 22. 

 

Inlagt 2013-09-23 10:02 | Läst 3367 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trettonde våningen verkar vara obefintlig, eller så bor där någon potentat för jämnan. Dubbelseende kan inte vara särskilt kul. Jag hade lite dubbelseendet under en period när jag hade gråstarr men efter operationen försvann det. Hoppas du får ordning på det. //Torbjörn
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 10:16
Jopp, de har uteslutit vånging 13 och som Ola såg så fattas även fyran.
Jag hade dubbelseende före min gråstarrsoperation men mer nu efter, det är därför de inte vet vad det beror på.
Hoppas att det blir bra med din syn!
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 10:28
Hoppas jag med för ibland kan det vara svårt att veta var man ska lägga skärpan.
Fast jag börjar nästan vänja mig med att det är så.
Våning 4 och 13 finns inte, men det behöver ju inte vara fel.
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 10:36
Det har du rätt i men de fattas i alla fall....;)
Anade nästan på en gång att våning 13 skulle saknas, men de verkar inte vilja ha någon våning 4 heller. Varför kan man ju undra.
Hoppas det ordnar sig med dina ögon.
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 11:10
Att 13 fattades var ju som du säger inte så konstigt men fyran är lite skumt. Kan det vara så att siffran fyra har någon magiskt betydlese i Korea.
Ögonen är som de är, irriterande men inget man dör av så jag får väl vänta.
Hej Margareta,
Nr 13 anses som olycksnummer. Finns inte heller bland hotellrummen. Nr 4 har i uttal och skrift samma betydelse som "död" i Kina, Vietnamn, Korea och Japan.
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 12:30
Tack för den förklaringen, 13 förstod jag men inte fyran. Nu fick jag veta även det.
Våning 4 och 13 saknas? Så som din bild är så ser jag hela tiden fast mer förskjutet. Har du inte ett brytningsfel kanske?
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 18:11
Så rätt det är de våningarna och Wolfgang har förklarat varför fyran saknas.
Det är tydligen inte något brytningsfel, så säger min ögonläkare iaf. De har kollat med olika glas och det dubbla är kvar vad det än är för glas. Fick nya glasögon och då är det dubbla kvar men tydligare. Ska förmodligen till optikerskolan för koll, men allt tar sådan tid. Väntan och väntan.
Heléne Alklid 2013-09-23 18:32
Hoppas att det går bra med dina ögon!! Inte kul när som inte funkar!
Jag håller tummarna allt vad jag kan! =)
Besvärligt om tillvaron ser ut så här och om det dessutom fattas våningar på hotellen kan det bli extra propblem. Jag har faktiskt gått av på fel våning en gång och t o m bankat på dörren till rummet som inte var mitt när nyckeln inte passade....Jag fattade fortfarande inte riktigt vad som var fel när en främmande person öppnade mitt rum. Våningsplanen såg exakt likadana ut.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 22:02
Irriterande är det iaf mötte en mopedist och det såg ut som om hah hade en påssagerare på pakethållaren, men eftersom den var nästan genomskinlig så förstod jag att han inte körde omkring med ett spöke där bak. Fast jag hittade till rätt våning ändå. Den som du ville in till kanske trodde det var roomservice.
Hoppas att det löser sig för dig med syn. Fjärde våning ser jag inte på bilden. Inte heller den 13 (de tog tydligen bort det av en anledning) . Allt gott
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 22:05
Jag hoppas också att få veta orsaken till synfelet.
Tretton var inte så konstigt men med Wolfgangs förklaring om fyran så förstår jag också varför alla rum med fyra i inte fanns,
Jag trodde först att Du skämtade, eftersom sifforna i bilden ser dubbla ut. Men jag håller förstås tummarna att Du snart kan få hjälp med ögonen och att det ordnar sig!
/Wolfgang
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 22:07
Skämtar nog om mycket eftersom humor är livets krydda men tyvärr så var det inget skämt om synen. Det är dubbelt men inte lika suddigt som på bilden. Fick nya glasögon efter gråstarrsoperationen och trodde att det skulle hjälpa men det enda var att även det dubbla blev tydligare.
Visst är inte synen livsviktig men det verkar iaf jobbigt med ditt synfel. Ser man inte bra blir man tröttare också tycker jag. Hoppas du får hjälp snart!
/Lena
Svar från Margareta Cortés 2013-09-23 22:09
Så länge jag inte blir blind och även vet nu att det inte leder till någon blindhet så kan jag leva med dubbelseendet även om det är ganska irriterande. Även irriterande att ögonsjukhuset som borde vara den som kunde svara min läkare bara struntade i det.