och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Blogglista.se

Strosa i Shanghai.

Har inte blivit så mycket fotograferande sedan jag kom hem från Shanghai, men mitt onda knä har gjort att jag kunnat gå igenom lite bilder så jag använder dem i bloggen istället.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blev inte så många promenader och strosande i Shanghai som jag tänkt mig, men lite långsamma och korta blev det trots det onda knät och kryckor. Fast första morgonen vi var tillbaka i stan och jag kikade ut snurrade den här helikoptern runt i stan, varv efter varv kom den farandes utanför vårt fönster.

Ingen helikoptertur blev det för oss utan vi tog en promenad.  Det är kul att strosa runt i de lite trängre gränderna.

Där som folk lever och bor.

Där shanghaiborna handlar sin mat.

Där familjerna hjälps åt med de dagliga sysslorna.

Här är det ett myller av folk.

Tvätt hänger det överallt, till och med i kablar och ledningar. För den som gillar att fotografera och samla på tvättbilder så finns det oanade möjligheter här.

Vill man så går det även att hitta ett lugnt hörna för lite spel.

Transporterna är av de lite enklare slaget.

Ibland kan fordonet behöva lite omvård och omplåstring.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I fredags blev jag opererad i mitt onda knä. Känns som om jag nu kan låta de här två röda, som hjälpt mig att gå sedan i februari, kan få pension och förpassas till en lugnare tillvaro i källaren. Har visserligen hel del rehabilitering och träning framför mig, men nu ska det bli skönt att få träna ordentligt och sedan kunna ta promenader.

Inlagt 2017-06-12 09:45 | Läst 1671 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lycka till med ditt knä, hoppas du kan skänka kryckorna till någon annan behövande.
Kul att se vardagslivet i ett annat land, alltid det som är intressantast när jag reser (har rest).
Svar från Margareta Cortés   2017-06-12 10:38
Tack Stefan!
De röda får vila i källaren och jag hoppas att de får stanna där för gott.
Håller med, det är just vardagslivet som är trevligast att få se i andra länder. Vi brukar ofta promenera runt och liksom känna in staden. blev inte så mycket av det den här gången, men det kommer fler resor.
Fina gatufotobilder från Shanghai, lite förvånande att man hänger ut tvätten med tanke på alla luftföroreningar. Men det kanske inte var så dammigt.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés   2017-06-12 10:48
Tack Stig!
Jo nog var det dammigt även där. så jag undrade om tvätten inte var smutsigare efter tork än före, me tvätt fanns det överallt.
Hej,
Det reportaget gillar man. Det riktiga livet i storstaden.
Lycka till med nytt knä och träningen.
Ha det bra
Bob och Ninni
Svar från Margareta Cortés   2017-06-13 10:20
Tack Bob!
Roligast är det i de gamla kvarteren, där folk bor och där det händer.
Kämpar på med knät.
Bra och spännande bilder från ett levande Shanghai. Annars är det mest höghusen jag ser på bildreportagen/ Björn
Svar från Margareta Cortés   2017-06-13 10:21
Tack Björn!
Höghus med ny ovanlig arkitektur kan vara kul att se, men livet i de gamla kvarteren är intressantare.
Vilka fina bilder över staden och bra gatubilder Där också barnarbete. Vilken tur att du blev opererad i knäet Min fru fick ny höftled för någon vecka sen hon tränar en timma varje dag ett knä behöver mer träning hoppas det blir bra Ha en bra kväll Gert
Svar från Margareta Cortés   2017-06-13 10:24
Tack Gert!
hela familjerna hjälps åt med restauranger och butiker så det är en hel del barn som jobbar på det viset. Kul att strosa i de äldre kvarteren.
Skönt att fått operationen överstökad, hoppas det gått riktigt bra för din frus höftled också. Träningen efteråt är nästan det viktigaste. Ser det på en vän med ny höftled som struntade i träningen.