och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Tårgas och kravaller

Efter att ha tagit en promenad i värmen i Colombo, pustade vi ut ett tag på hotellet. Några av oss drog till poolen för ett dopp men jag hörde hur ljudnivån nedanför vårt rum förändrades och kikade ut. En massa ungdomar hade samlats där och skanderade slagord.

Fler och fler slöt upp och under gångbron, som gick till hotellets poolområde; där hade polis och militärer satt upp barrikader.

På andra sidan barrikaderna hade stora mängder poliser och militärer samlats. Den stora vattenkanonbilen var där och även några pansarvagnar.

Bakom barrikaden finns regeringsbyggnaden och det var dit som demonstranterna ville ta sig.

De demonstrerande ungdomarna var missnöjda över arbetssituationen i landet. När de blev för våldsamma och började slita i barrikaderna och slänga smällare så tröttnade polisen på dem och satte in sina vattenkanoner. Några ihärdiga ungdomar satte sig i en grupp och försökte stå emot vattenkanonerna.

Men gav upp.

Vi gick ner och ut på hotellets tomt för att eventuellt kunna få lite bättre bilder där. Vi var ju på tryggt avstånd från både de demonstrerande och vattenkanonerna. Det vi inte visste om då var att nu hade poliserna tröttnat rejält och tog till tårgas.

Tårgasmolnet drog även in över hotellområdet och nu vet jag hur det känns att hamna i ett tårgasmoln.

Ögonen sved och tårades och halsen kändes som man ätit sandpapper. Det var bara att göra som ungdomarna, retirera. 

                                                                                  Föregående - nästa

Inlagt 2019-03-17 10:52 | Läst 4085 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Oj, det var ju en onödigt otrevlig erfarenhet rikare som du blev av den manövern men bilderna fick ett helt annat stuk när du var nere på marken. Den sista i synnerhet med hen i orangerött i ljuset.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2019-03-17 11:34
Tack Lena!
Även om tårgas var tämligen obehagligt så var det även intressant att veta hur det känns. Stannade inte så länge där, räckte med en omgång för att veta. :)
Den i orange, är en munk (en man) eller möjligtvis en novis. Såg att det var några med i demonstrationståget.

Bilderna från ovan är genom fönsterglaset och 17 våningar upp.
Tårgas på semestern är ju en minnesvärd reseupplevelse, har själv en del mindre bra reseupplevelser från min ungdom då jag hamnat på fel plats helt ovetande. Det blir minnen att berätta.
Svar från Margareta Cortés 2019-03-19 09:12
Tack Stefan!
Alla upplevelser är inte trevliga, men då kan även då vara intressanta.
Visste inte hur tårgas kändes och nu när jag kunde slinka in och komma undan den så var det inte så farligt. Demonstranterna lugnade ner sig efter ett tag men blev kvar länge och höll svavelosande tal fast på ett språk som vi inte förstod ett ord av.
Oj, det är sådant man ser på TV och aldrig tror man ska hamna i själv! Måste har varit en upplevelse med blandade känslor kan jag tro. Sista bilden är något extra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Margareta Cortés 2019-03-19 09:14
Tack Bjarne!
Fick väl skylla mig lite själv som gick ner för att få lite bilder, tyckte vi var på betryggande avstånd då hotellets tomt var på en högre nivå än gatans. Visste inte då att det small och rök var tårgas. Blev inte så många bilder eftersom vi drog oss tillbaka.
Oj vilken dramatik! Fint fångade bilder.

MvH
Johnny
Svar från Margareta Cortés 2019-03-19 09:15
Tack Jonny!
Där saknade jag mitt långa objektiv.
Gick ju att få lite bilder genom fönstret också.
Det var verkligen en dramatisk upptakt på din resa, hoppas att fortsättningen blir trevligare.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2019-03-19 09:17
Tack Stig!
Lite spännande var det och en ny upplevelse.
Blev lugnare i fortsättningen. Lankeserna är ett vänligt folk.