och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Turtle Rock

 Vi lämnade inte bara UB för att titta på Chinggis Khaan statyn, här finns det mer att se. Först stannar vi vid Turtle Rock,  som är en stor granitformation som ser ut som en sköldpadda. Den är 24 meter hög.

Som de flesta lite speciellt utformade och ovanligt placerade stora stenar och klippor så finns det en legend om dem. Kung Galdan Boshugtu bodde i det här området med några soldater, när han blev angripen Manchus trupper år 1600 så gömde han alla sina skatter vid eller i den här klippan. Sedan dess så dyrkas  klippan och man tror att den ska ge rikedom till dem som besöker sköldpaddan.

Ja,  man vet aldrig om legender är riktiga, det får framtiden utvisa.

Har man en stor dos av överskottsenergi så kan nan klättra upp i sköldpaddan också,  kanske det  är där som skatten finns.

Det är i skarven under huvudet som människorna i övre bilden är.

Det finns flera olika stenformationer i området.

En av de vackraste platserna i Gorkhi-Terelj National Park förutom sin natur är Aryabal meditationstemplet som inte ligger så långt ifrån Turtle Rock. Aryabal är en buddhistisk gud som lyssnar på alla mänsklighetens böner och frigör mänskligheten från lidande. Templet byggdes 1810 i form av ett elefanthuvud. Men 1937-1939 kom mongoliska kommunister till dit och förstörde det helt och dödade en hel del munkar också . År 2000 inledde buddhistiska munkar av Lamiran-templet i Ulaanbaatar projektet för att återställa detta tempel och slutför restaureringsarbetet 2004 till 2007.

Trappan som leder till templet har 108 steg, ett symboliskt tal i buddhismen. 

För att komma upp till templet ska man gå medsols och på vägen upp kan man roa sig med att läsa på skyltarna med 144 styken buddiska läror. 

Bra grepp med dessa skyltar för det gör att man stannar upp och får pusta lite på uppvägen, som är en långsträckt och lite seg backe.

Snart är vi framme vid det lilla templet.

Först ska vi gå över en gungig hängbro.

 Munkar från Lamiran tempelet kommer ibland hit för religiös service och de flesta dagar under året är det öppet för besökare och turister, som vill tacka gud och meditera.

Buddhas fotavtryck.

Dags att gå ner igen, men glöm inte att beundra utsikten.

Skön vandring ner genom lärkskogen.

När vi ändå är ute och åker så passar vi på att besöka en slags rituell påle.i

Det är ett slags vänskapsförbund med ett ryskt folkslag,  de kommer hit årligen för religiösa riter.

Sedan är det dags för middag.

Inlagt 2018-08-31 06:17 | Läst 2685 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gränser har ofta dragits utan minsta hänsyn till vanligt folks dagliga liv med familj, handel, kultur och religion. Gillar verkligen naturen i bilderna, och klippan i form av en sköldpadda är helt fantastisk.
Svar från Margareta Cortés 2018-08-31 22:21
Tack Stefan!
Det var fint i det området också!
Gillar också dom här stenbumlingarna, väldigt fint! Naturen känns rätt så vänlig på något sätt..
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2018-08-31 22:27
Tack Jan!
Det fanns en den rejäla bumlingar där.
Imponerande bilder! Och imponerande sköldpadda, det är lätt att fullständigt feltolka storleken när man ser den på bild men det rättas till när det kommer människor med. Trappan och utsikten är också minst sagt imponerande.
Svar från Margareta Cortés 2018-09-02 08:16
Tack Christer!
Sköldpaddan var stooor och lite svårt att se det om man inte har något att jämföra med.