Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ORSAK OCH VERKAN

***

*

***

Postat 2015-05-07 14:51 | Läst 1624 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

JUST NU ÄR DET ENKELT....

***

...att bara vara

*

*

*

***

Postat 2015-05-07 00:27 | Läst 2481 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

INTE SÅ KOMPLICERAT (SOM VI TROR).....

***

Livet är inte så komplicerat som vi ofta tror. Det är vi själva som krånglar till det. Allt viktigt - sånt där som kärlek, frihet och glädje ni vet - behöver inte förklaras eller organiseras alls. Och sånt där som inte är viktigt  överhuvudtaget - typ styrelsemöten - kan göras väldigt mycket enklare än vad SCA-ledningen förstått, det behövs varken jaktstugor eller affärsjet, men visst får fruarna vara med, det gör det hela  bara mysigare

*

*

*

Så inför nästa styrelse- eller årsmöte, kom ihåg, glöm inte räfsorna!

***

Postat 2015-05-06 23:00 | Läst 1716 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

GATUFOTO - UNIKA BILDER

***

Vaddå unika - från 1958 förstås. Rätt men fel. Dom är från 1958 och Ludvika, men det är inte därför dom är unika. Det kommer straxt, men ni får ge er till tåls, läsa bloggen helt enkelt.

*

Jag hade inte tänkte lägga in fler gamla bilder nu men sitter ensam i Korsheden medan regnet droppar och himlen är grå och termometern står på knappt tio grader. Mörkt och grått alltså. Det gör inte så mycket, Korsheden är liksom min skrivarstuga. Och så förde jag över ytterligare några skannade bilder till laptopen innan jag åkte upp. 

*

Men lugn,  låt mig börja från början. Som fotointresserad var jag ofta ute på stan med kameran. Här har jag stannat till vid televerket där en grävskopa är i full gång, säkert kablar som ska ner eller upp. Inte en modern hydraulisk utan en sån där med en massa vajrar som styr operationerna förstås. Den samlar en del intresserade åskådare...

*

...medan andra är mindre intresserade och skyndar snabbt förbi mot viktigare uppgifter

*

Själv drar jag mig ner mot själva centrum, Rahlénhörnan med gamla Hendebergs mitt emot. Rahlén var en fin gammal bokhandel som nu förvunnit med internethandeln och cyberrymden. Men detta är en av mina unika bilder. Som 18-åring tog jag gärna gatubilder med tjejer med i bilden. Och det visste jag inte då, men först i den här gruppen går I, dvs min hustru  sen så där 50 år. När man är 18 är världen full av söta flickor och hon var en av dom - jag kände henne inte men hon var ju en av dom jagcgärna tittade på. 

*

Här har jag vänt mig 180 grader om och tittar utmed Storgatan västerut, bort mot ASEA-hållet, ASEA som ännu inte blivit ABB och som ännu får vänta många många år på Percy Barnevik.

*

Och det fanns fler tjejer som passerade min kamera...

*

Här är ett par jag väl känner igen från plugget, men jag kommer inte ihåg namnen

*

Men jag plåtade många, gammal som ung...

*

Här har vi el- och vitvaruaffären Hendebergs som gett korsningen namnet - Hendebershörnan

*

Här är hon igen, I, nu på cykel. Eftersom jag var 18 är hon 15 här. För mig är det unikt, bilder på I innan vi träffats, för snart 60 år sen. Nu har jag ju många många fler bilder på I.....

*

Storgatan igen...

*

...och igen, nu med manlig  huvudperson...

*

Och till sist, några av de vanligaste bilarna på stan.

*

*

***

Postat 2015-05-05 22:06 | Läst 4997 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

OK DÅ, EN TILL MEDAN SKANNERN ÄR FRAMME: PLUGGET - HAL LUDVIKA 1958

***
Egna gamla bilder -  riktigt roligt. Den här gången från plugget igen. 1958, jag var arton och gick i  första ring. Kameran är fortfarande min japanska Rolleiflexkopia, YashicaMat. Alltså, fortfarande rullfilm 120, 12 6x6-bilder per rulle. Och här har jag lite anteckningar igen - dom första fem bilderna, utomhusbilderna från skolgården, är tagna på Perutz Peromnice, framkallade i Microdol 14 minuter (!). Bilderna från klassrummet däremot är på Kodak Royal-X Pan och framkallade 11 minuter i DK -50. Jag hade säkert läst i Gösta Skoglunds Fotolärobok i bild att det var noga med att anteckna vad jag gjorde så jag kunde ändra om det blev fel!.

 

*

Här är först skolan, "Gamla " läroverket nere i Vasa

*

Så skolkompisarna - alla här går i min klass. Är det nå´n som känner igen bag-typen?

*

Det ser ut som det är kemi på nästa lektion, åtminstone är det en kemibok Lennart Gran....?står och läser i

*

Och här har vi Per-Olov Bröms. Han tog segelflygcert redan under skoltiden och blev mycket riktigt flygare och pilot. Hade för ca 20 år sen nöjet att ha honom som kapten på en av SAS stora maskiner över till USA -  fast vi hamnade i Kanada! Inte hans fel dock, hela amerikanska östkusten stängdes av pga vinterstorm, minns jag rätt landade vi i Quebec efter att ha cirklat över den flygplatsen i ett par timmar.

*

Så ringer klockan, slut på rasten och alla går in

*

Längst fram sitter Mocken, från Mockfjärd förstås! Duktig i hockey, spelade redan i seriesystemet, vilken serie  och lag vet jag inte nu

*

Och här, var det inte Ulla Persson kanske?

*

*

Här det i alla fall matte som gäller för Lars Henriksson, sedermera läkare

*

Sista bilden idag får bli Lennart Gran.... som också drillas i matte. Komplexa tal (dvs icke reella tal)

 ser ut att vara ämnet för dagen, jag gick reallinjens mat gren som det då hette.

*

Tack för mig, ha det gott alla!

*

***

Postat 2015-05-05 15:50 | Läst 5746 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 360 361 362 ... 378 Nästa