Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NATURROMANTIKER KANSKE?

***

Har ganska nyss kommit hem från en bildvisning jag haft på IOGT-NTO i Finspång i kväll. Tema Naturbilder från Finspångstrakten. Och eftersom jag varken är vildmarksfotograf , fågelfotograf eller djurfotograf får jag ju tänka till lite, vad "är" jag egentligen, jag som inte gillar etiketter? Naturromantiker var ett ord jag använde. Vi var inte så många, tio kanske, men det är alltid roligt att få visa bilder live, det känns mer meningsfullt än många andra sätt. Feed-back´n är direkt, och bilder från hembygden är alltid uppskattade. Jag startade med några bilder från trädgården och spiralade mig så allt längre ut, dock hela tiden Östergötland. En timme och ett 80-tal bilder. Här kommer några. 

*

Tulpanblad på gräsmattan i trädgården

*

Tärnor på klippan i Mäseln

*

Blåsippa vid Mäseln

*

Höstbild Mäselnspåret

*

Mossa vid Lill-Skiren

*

Slottsparken

*

Humleblomster, Risinge

*

Kajorna och nymånen, centrum

*

Kulturbygd vid Annsjön

*

Det mörknar vid Annsjön

*

Ute på Östgötaslätten

*

***

Postat 2019-02-28 22:32 | Läst 4479 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

VÅRLJUS ÖVER TORSTORPSÄNGARNA

***

Äntligen blev det en promenad, om än en smula försiktigt, lite närmare naturen. Blå himmel och strålande sol var svårt att motstå, och vi följde Mäselnspåret ett stycke ut på Torstorpsfälten. Färgerna finns där men ännu långt från sommarens starka färger. Fortfarande dominerar det ljust gulbruna, torkade gräset med bara svaga inslag av grönt. Några av träden börjar skifta färg, tydligast alarna med sin hängen som börjar anta en dovt rödbrun färg. Men starkaste känslan var vårljuset som flödade ner. Också idag fanns det fukt i luften som gjorde att både kontraster och färger kändes svaga och och svåra att återge. Så har jag också ansträngt mig en smula för att inte kompensera med att dra upp reglage som färgmättnad och kontrast. Bilderna är på gränsen till för bleka och kontrastlösa men medvetet vald bildbehandling för att få en känsla för vårljuset kvar, obarmhärtigt avslöjande som det är. Frampå dan 10-11 grader men än ligger isen på Mäseln.

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2019-02-27 22:40 | Läst 4665 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

BILDEN

***

Ibland kan jag tycka att det är otroligt mkt prat om allt runt omkring foto men ganska litet om resultatet, bilderna. Jag tror mig ha ganska stor tolerans, om det nu är tolerans jag ska kalla det, för olika stilar, olika intressen, olika sätt att se på fotograferandet och bilderna, det ska vara spridning, det är det som  kul också. Ändå känner jag ibland att mitt eget intresse sviktar, inte för fotandet, men för bloggandet, det är för mkt teknik och för lite bildfokus totalt.

*

Medan jag är i gång och är lite tvärtförs, måste jag fråga en annan sak. Det här med kameror och teknik. Om man nu så bestämt hävdar att vissa kameror, vissa objektiv är så otroligt mkt bättre än andra, borde det inte synas på bilderna? Det tycker jag nästan aldrig det gör, inte på dom bilder som visas här i alla fall. Säkert kommer jag få frågan vem jag tror jag är, tar jag så bra bilder då? Nej, det är klart att jag inte gör, men det är heller inget jag påstår att jag gör. Inte att mina kameror och objektiv gör heller för den delen. Tvärtom har jag ganska ofta problem med min utrustning. Jag får fortfarande inte skarpa bilder när jag försöker fota med mitt enda påkostade tele. Tyvärr är jag ganska säker på att 99% av alla mina problem beror på mig, inte på utrustningen.

*

Här är nu en oskarp bild på en kråka som jag tog för några veckor sen med min gamla A99:a och ett Tamron 150-600 på just 600 mm. Men, tänkte jag, jag ser ju vilken fin och kraftfull fågel det är, borde det inte gå att gör något av den ändå? Så blev det en sån här tuschteckningsbild av den oskarpa kråkan, croppad till max, den är på ungefär 1000 x 500 pixlar. Ha det gott alla!

*

*

***

Postat 2019-02-26 23:18 | Läst 5086 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

I ETT HUS PÅ LANDET........

***

*

*

***

Postat 2019-02-25 20:08 | Läst 4830 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

ROXEN OCH ÖSTGÖTASLÄTTEN MED GÄSS

***

I 23 år pendlade jag till jobbet mellan Finspång och Malmslätt, 2 x 7 = 14 mil dagligen. För det mesta åkte jag "lilla" vägen över Vånga, Stjärnvik och Berg. Lite mindre men otroligt mkt vackrare än E4. Idag blev det en tur samma väg för att se om gässen börjar komma på fälten borta vid Roxen. Och visst hade dom, mest borta vid västra Roxenänden söder om Vreta kloster. Massor av kanadagäss fanns det. Det hade varit en solig eftermiddag men med hög fukthalt i luften och när jag gjorde min vända började det bli riktigt disigt. Därför ganska mjuka bilder utan detaljskärpa men med andra kvaliteter i mitt tycke.

Dom fem första bilderna är tagna utefter norra Roxenstranden, därefter bilder från slätten bortanför Vreta kloster. 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2019-02-24 23:24 | Läst 5884 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa