Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BILDER FRÅN EN STAD - RIGA

***

Riga anses grundat 1201 och staden har en brokig historia eftersom bla litauer, ryssar, polacker, svenskar och många andra kämpat om letternas stad. Jag kan inte mycket mer om Riga än det jag googlat fram och jag har bara gjort ett besök där. Det var oktober 2016 då jag, tillsammans med en fotointresserad kompis från Finspång, var där för ett distriktmöte i Rotary. Vi hade sett till att få en och en halv dag för att se lite på stan, och jag gillade stan. Av någon anledning jag nu inte förstår var jag missbelåten med bilderna när jag kom hem, och jag har bara gjort enstaka bilder då och då, några har jag nog visat här. Häromdagen "ramlade" jag på bilderna på datorn igen och bestämde mig för att göra en serie. Det finns ingen annan röd tråd än att bilderna är i tidsföljd. Vi gick mycket dom där dagarna, ibland kom vi tillbaka till samma ställe, och innehållet är inget annat än vad rubriken säger - bilder från en stad.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*'

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2020-03-31 21:23 | Läst 3606 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

KVÄLLSLJUS ÖVER RISINGE

***

I och jag går våra promenader kring lunchtid, oftast närmast före lunch. Ljuset är då som hårdast och långt ifrån idealiskt för landskapsfoto och det är inte alltid kameran är med. Numera blir det oftast en promenad till för mig på eftermiddagen, med kamera och med lite bättre ljus. Jag behöver mer motion och har tränat upp den dåliga foten såpass att jag klarar ett par tre kilometer ganska bra om underlaget är ok. 

*

Det är ju lätt att låta tankarna gå dom här tiderna. Det talas ganska ofta om "....när det här är över....." Det är ju inte hundra man är med då, men morgondagen vet man aldrig något om, särskilt när man är 80, nästan i alla fall, så den tanken är inte ny precis. I alla fall blir det roligare att ta dagens bild därute i Risinge när eftermiddagssolen trollar med ljuset och färgen, med sinnet och humöret.

*

Promenadvägen som går in vid S:ta Maria i kvällsljus i går

*

***

Postat 2020-03-31 13:55 | Läst 4028 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

KARANTÄN ELLER....

***

Sen kanske tio dagar har vi slutat att besöka affärer och andra ställen, det "enda" vi gör är att ta våra promenader och vara i trädgården om vädret inbjuder. Det har vi kunnat eftersom vi har äldsta dottern hemma.  Hon börjar nytt jobb i Linköping på onsdag och bor nu hemma tills vidare, planerat sen länge. Men eftersom hon handlar och på onsdag börjar sitt nya jobb är ju hennes kontakter med yttervärlden om inte frekventa så dagliga. Så karantän är det ju inte även om I och jag håller oss hemma.

*

Vi har tänkt tanken att vi istället skulle vara i Korsheden, men då blir det jag som handlar. Där är det en halvmil till affären och har inte grannar det skulle vara naturligt att be om hjälp, dom är alla i samma ålder som vi.  Där är vi också lite mer utsatta om vi skulle bli sjuka, längre till hjälp, längre till apotek och för att komma till badrummet måste man gå ett par meter utomhus, säkert inte så kul om man har Coronafeber. Alltså blir vi kvar här i Finspång. trots att vi inte kan isolera oss. Skulle vi bli sjuka här drabbar det oss rimligen alla tre, men här är vi omgivna av vänliga grannar som redan erbjudit sig att handla om det behövs. Vi är inte särskilt ängsliga men det är klart vi gärna avstår om det ankommer på oss.....

*

Korsar alla gränser och följer inga påbud

*

***

Postat 2020-03-31 01:27 | Läst 3558 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

SETT FRÅN BUSSEN TILL LIEPAJA

***

*

*

***

Postat 2020-03-31 00:53 | Läst 5957 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

RYMDTUNNELN

***

Många har spekulerat om dom, rymdtunnlarna, men ingen har sett dom. Hittills. Ni vet dom där rymdmaskarna som förbinder olika multiversa. Ekvationerna visar sig ha oändligt många lösningar. Vi lever alltså bara i ett av oändligt många tänkbara universa - enl Tegmark tex. Fast nu har han fått mothugg på allvar av Ulf Danielsson. Jag har bara hunnit en bit in i hans senaste bok Världen själv men han tror inte på alla dom där universa, så mycket är klart. Han menar att dom - Tegmark och kompani - blandat ihop matematiken med verkligheten. Så nu är frågan, har jag fotograferat en av dom många rymdtunnlarna eller har jag fått lite linsreflexer när jag med min 100-400 försökte få både nymånen och Venus på samma bild?

*

Rymdtunneln?

*

Det var hon Malin - ME-Photo ni vet - som häromdagen på fb  visade så fina bilder på nymånen med lite jordljus på skuggsidan och samtidigt Venus, det ville jag testa. Men så hittade jag rymdtunneln i stället då. Men ungefär så här var meningen.   

Nymånen med synlig skuggsida i jordljuset och Venus

*

***

Postat 2020-03-30 00:24 | Läst 4930 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 10 Nästa