Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Den sista bilden...

Igår den 24 april ryckes vår älskade pappa, farfar, morfar och inte minst make Björn Khalad Thundal från oss. Mitt i steget, efter en fototur på förmiddagen och sedan ärenden på stan, orkade hjärtat inte mer. Pappa avled hastigt vid lunchtid igår.

Pappa var en trygg hamn för alla i familjen  - varm, kärleksfull, klok och omtänksam. Han är djupt saknad, av Mamma Ingemor, tre barn och 5 barnbarn.

Ni som följt den här bloggen vet att Pappa sedan barnsben hade ett stort intresse för fotografering. På senare år när vardagen blev mer begränsad blev fotointresset allt viktigare. Han satte stort värde på arbetet med fotobloggen och uppskattade oerhört de kommentarer och ibland små diskussioner som följde.

Ni som följde Khalad Photography Blog var viktiga för Pappa och för det vill vi säga - Tack!

Bilden nedan tog Pappa igår förmiddags. Det blev hans sista.

Den sista bilden

Postat 2024-04-25 00:00 | Läst 4375 ggr. | Permalink | Kommentarer (89) | Kommentera

RENA TUREN

***

Rena turen. På väg hem från Örebro tog jag vägen förbi Kvismaren. Ösregnet hade just dragit förbi när solen tittade fram och bildade en fin regnbåge i bakgrunden. Det här var i sept 2017 och gässen hade börjat ge sig av söderut.

*

*

***

Postat 2024-04-22 22:16 | Läst 1596 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

BORGWARD HANSA 2400

***

Kommer inte ihåg om jag visat den här, den tål väl att tittas på en gång till i värsta fall. Borgward Hansa, fotograferad i Kalmar 1957 el -58. Har googlat  lite och utan att vara säker tycker jag den mest liknar en Borgward Hansa 2400 Pullman 2. Den presenterades 1951 första gången och tillverkades 1952-1959. En executive six-cylinder saloon  med 82 hkr. Allra först tillverkades den i en fastback-version men redan året efter kom modellen nedan. Karossmodellen fastback upphörde 1955 och  det blev bara denna modell fram till 1959. Borgward Hansa var under 1950-talet Europas största bilkoncern och tillverkade också Goliath och Lloyd men gick i konkurs 1962.

*

*

***

Postat 2024-04-21 22:39 | Läst 1440 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

TRE KANADAGÄSS ÄR EN FÖR MYCKET.....

***
Som sagt, det var tre kanadagäss och därmed en för mycket. Den här rivstartar för att ge rivalen ett tjuvnyp. Bilderna från Spången, Saxe.

*

*

*

*

***

Postat 2024-04-21 09:33 | Läst 1316 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

SPRICKOR I FASADEN

***

Ja, inte i den här förstås. Det här är en av de gamla slaggstensväggarna i Stimmerbo, den håller säkert några hundra år till. Man visste vad man höll på med förr i tiden. Inte så lättlurade som vi är idag. Nuförtiden tror vi på media. Något mer lättflyktigt än tidningsrubriker finns knappast. Dom tjänar sina uppdragsgivare. Inte bara tidningar förresten. SVT har länge tjänat vänstersidan, gjort som den gamla regeringen sagt vad gäller kärnkraft, kriminalitet och NATO. Nu har man fått göra tvärtom i alla dom här tre frågorna, intressant. Men sprickorna jag talar om gäller klimathotet. Där gäller officiellt fortfarande att världen är hotad, vi människor är en utdöende art om vi inte slutar med koldioxidutsläppen. Lyssna på vetenskapen sa Greta Thunberg. Nu tror alla det är det vi gör, fast vad vi lyssnar till är media, tidningsrubriker och SVT. Det gäller fö Greta också, jag har aldrig sett henne referera till en enda vetenskaplig artikel. Klimatalarmisterna riskerar gärna en global ekonomisk katastrof för att få rätt och ropar på en ny världsordning där demokratin måste offras.. Gissa vilket läger de tillhör? Kolla förresten gärna FN-chefens Guterres bakgrund samtidigt.

*

Sprickorna jag talar om har synts länge för den som är intresserad och letar efter fakta. Här finns en rad kända vetenskapare inom meteorologi, fysik mm som länge protesterat mot undergångsprofetiorna, med namn och allt. Det är däremot ont om kända vetenskapare som personligen står bakom katastrofscenariorna med namn och så. Utom Rockström från Finspång förstås. Fast han är agronom egentligen, och får nu sin lön som VD från ett institut i Tyskland som är till för att bevisa klimatkatastrofteorierna. Han måste ju göra sitt jobb. Alla är fö överens om att den globala temperaturen stiger sakta sen 150 år, inte så konstigt eftersom det var ovanligt kallt för 150 år sen. Egentligen finns  ingenting som tyder på katastrof, temperaturen har alltid varierat på jorden, väldigt mkt mer än vad den gjort nu. Inte ens IPCC:s vetenskapliga råd, AR1, hittar några tecken på ökat antal väderkatastrofer. (Det gör däremot IPCC-politikerna och Gueterres) Koldioxiden likaså, den har periodvis varit 10-15 gånger så hög som nu, särskilt under dom perioderna som djurlivet tagit nya utvecklingssprång.

*

Men tillbaka till de nya sprickorna jag talar om. Ni vet Nature, en av de mest renommerade vetenskapliga tidskrifterna i världen har fått bekymmer. Där är det självklart svårt att få en artikel publicerad. Nu har författaren (Patrick T Brown) till en klimatartikel (Nature September 5 2023) efter publicering berättat att han undanhållit delar av sitt forskningsunderlag eftersom det inte passade in med nuvarande klimatnarrativ och därför aldrig hade publicerats om han berätta om alla forskningsresultat. Det här har alla klimatrealister sedan länge vetat - ni vet väl att det inte finns en tidning i Sverige där man kan publicera tveksamheter beträffande gällande klimattro? Ingenting får störa gällande klimattro. Det är en exakt parallell  till hur avvikande politiska åsikter behandlas i Ryssland och hur avvikande religiösa åsikter behandlas i Iran. Det är ju fö inte bara media, jag har under åren fått diverse epitet här på FS och i FB för mina synpunkter i frågan. Dock aldrig med en vetenskaplig referens, aldrig med ett faktabaserat underlag. Folk läser ju tidningar och lyssnar på media minsann så dom vet! Men Browns artikel är inte det enda. Statistisk sentralbyrå i Norge har nyligen publicerat uppfattningar som går stick i stäv med klimatalarmisternas uppfattningar. Man menar tex att nuvarande uppvärmning pågått inte bara 150 år utan 400 år (lilla istiden ni vet under 1600-talet) och att följaktligen att temperaturhöjningen för tiden före 250 år sedan inte kan ha koldixidutsläpp som orsak till temperaturökningen. Man har dessutom konstaterat att under mellanperioderna mellan de senaste fyra istiderna temperaturen varit högre än dagens temperaturer. Och kom ihåg, Statistisk sentralbyrå är ett norskt statligt organ! 

*

*

***

Postat 2024-04-20 01:11 | Läst 1395 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa