Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Fotobok I SJÄL OCH HJÄRTA

Som säkert de flesta av er som läst min blogg förstått har jag hela tiden tänkt att projektet I SJÄL OCH HJÄRTA skulle bli en fotobok. Jag har nu precis skickat in beställningen till Fotoklok som jag tidigare gjort ett 10-tal böcker hos. Dom är inte billigast, men jag har varit väldigt nöjd med kvaliteten, både själva bilderna men också papperskvalitet och bindning. Den här är den största jag gjort, dels största formatet, 340 x 270 mm, dels är sidantalet drygt 130. Ser med spänning fram mot att se hur det blir. Så här ser omslag och baksida ut

IMG.jpg

Precis som i tidigare böcker har jag använt svart bakgrund för bildsidorna som jag tycker låter bilderna komma fram bäst. Därför har jag vit text. Som font har jag valt Monotype Corsiva för att mjuka upp intrycket av texten. Så här ser ett av uppslagen ut

IMG_0001.jpg

Som ni förstår av loggan nere är det här inlägget sponsrat av Fotoklok men det är ok för jag tycker verkligen det jag gjort hos dom hittills blivit bra. Ha det gott!

Postat 2014-03-31 16:38 | Läst 5421 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Projektavslut I SJÄL OCH HJÄRTA - LJUSET

**

Ljuset, jag söker nästan alltid ljuset.

Både därute och inom mig själv

Och det finns där alltid, någonstans

**

Förstora, två klick!

#3133383

*

Vet inte hur många bilder jag har här, rakt västerut från fritidshuset, men här kommer en till, från idag, ikväll. Tar mig nu friheten att avsluta med samma text som jag började. 

**

**

Alla har vi både förstånd och hjärta, både kropp och själ. I vardagen styr nästan alltid förståndet, hjärnan. Inte ens hela hjärnan utan halva, den vänstra halvan Åtminstone har det varit så för mig. Kanske måste det vara så, jag vet inte säkert.

Och nånstans på vägen tappade jag liksom bort hjärtat, och livet blev inte som jag innerst inne ville. Var tog kärleken vägen, och var tog friheten vägen, och vad hände med glädjen, extasen och skönheten? Inte för att så mycket i mitt liv egentligen var fel. Men var och på vad har jag lagt tiden, uppmärksamheten och energin? 

Under de senaste tio åren har jag börjat ändra riktning. Jag vet inte exakt vart jag vill, men jag vet åtminstone åt vilket håll. Genom meditation, genom Osho, genom att låta känslor få vara viktigare än trivialiteter känner jag större glädje och mindre rädsla, ser större mångfald, mera rymd och oändlighet och mycket mera skönhet än tidigare.

*

Och sent, sent omsider, efter att ha fotograferat i mer än 60 år, har jag upptäckt något intressant. Mina bilder har hela tiden talat mitt hjärtas språk. Där kan jag, också på gamla bilder, lätt hitta känslor som kärlek, längtan och övergivenhet.  

*

 Lite av den verklighet jag nu ser och vill se finns i boken. Rymd och oändlighet,  längtan och skönhet, men också sorgsenhet och smärta. Egot ger sig  inte så lätt. Men stunderna av glädje och frid blir långsamt allt flera.  Och  bilden  hjälper mig att komma åt det håll jag vill.

*

 Ofta finns en kort text tillsammans med bilderna. Den är inte tänkt som en tolkning eller förklaring av bilderna. Precis som bilderna handlar texterna om sådant som blivit viktigt för mig. All text är min (även om Osho kan höras där bakom ibland) och jag uttrycker  bara sådant som blivit min verklighet, som livet självt visat mig. Dvs som är sant just för mig.

Postat 2014-03-26 22:52 | Läst 5848 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Projekt I SJÄL OCH HJÄRTA - FRIHETEN

15

*

FRIHETEN

*

DSC02906.jpgDSC02906.jpg

*

Kanske beror det på uppfostran

eller så är jag bara sent utvecklad,

jag menar, varför det tagit mig nästan 70 år

för att förstå att jag är fri

och alltså herre över mitt eget liv

*

Det dröjde innan jag kopplade

Jag ville vara fri och ansvarslös

och det går ju inte

Det är precis tvärtom.

Först när jag tar totalt ansvar

för allt som rör mig och berör mig

är jag fri

*

Ju mer ansvar jag lägger på andra

och ju mer jag skyller på omständigheterna

desto mer ofri är jag

och desto mer beroende av andra

*

Och nu när jag vet att jag är fri

behöver jag inte göra så mycket

med min frihet.

Den är ju med mig

vad jag än gör

eller inte gör

*

DSC03653.jpgDSC03653.jpg

*

Postat 2014-03-26 13:33 | Läst 5340 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Snabba cash...

...jag menar snabba kast alltså.

Igår begrep jag att våren kommit för att stanna, också här i Dalarna, det kändes som vår, det såg ut som vår, ja det tom luktade vår (och lite gödselstack förstås)

#3132738

Idag, ja, vad ska jag säga. Så här så det ut i alla fall

#3132740

In till Söderbärke för att köpa en tidning

#3132741

Och lövkrattningen som jag började med igår får vänta några timmar

#3132739

Svensk vår kräver sin (vad är motsvarigheten till hen här?) Tillit och tålamod är bra egenskaper!

Ha en bra dag var ni nu är!

Postat 2014-03-26 12:52 | Läst 5215 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Marsvår

Från Finspång via Hjälmaren upp till Dalarna och Korsheden så här när mars snart går över till april ger mkt vårkänsla. Vackert är det överallt, och jag ser hur det blir ljusare dag för dag, och kvällarna längre. Vårdagjämningen är passerad och snart dags att ställa om klockorna igen.

Blåsippskvalkaden häromdagen får representera östgötavåren. På väg upp till Korsheden åkte jag först upp mot Örebro och Kvismaren, gillar landskapet till att börja med

#3132543

Jag hade väntat mig ännu mera fåglar, men det fanns så det räckte ändå.

Jag är definitivt ingen fågelfotograf och här är väl Sony ingen höjdare (långsam autofokus känns det som) och här använde jag den gamla 580:an (för att få 1,5-faktorn) tillsammans med ett Sigma 100-300/4 tillsammans med en Kenko 1,4 telekonverter, skärpan är inte i topp

#3132561

Själv har jag svårt att hinna med, och när jag väl hinner med är det ofta Sonyn inte hinner fokusera. Här funkade det skapligt ändå

#3132546

Grågås, I suppose?

#3132548

Enda ovanligheten var den här albinogåsen

#3132549

Väl uppe i Korsheden var det inte blåsipporna som blommade utan tussilago farfara. Var? I dikeskanten förstås!

#3132544

Och i hörnen mot norr fanns det fortfarande snö förstås, men inte heller det så mycket som jag väntade.

#3132545

Tack för uppmärksamheten och god natt!

Postat 2014-03-25 22:18 | Läst 5357 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 Nästa