Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FS, politik och respekt för andra människor

Med besvikelse ser jag allt fler politiska inlägg dyka upp här på FS-bloggarna. Eftersom det finns så många andra fora för just politik hade jag hoppats slippa det. Det gör FS mindre rolig för mig. Ändå är det helt ok eftersom jag också tycker att det ska gå att skriva om vad som helst på FS så länge man visar respekt för andra människor och andra människors åsikter - även dom jag inte delar åsikter med. Men det är här jag tycker det ofta brister. Det är ganska vanligt att förlöjliga andras åsikter, jämföra politiker med skällande hundar eller  beskriva stora (yrkes)grupper av människor som utsugare och fullblodsegoister. Eller att dom inte kan skyla sina nakna bakdelar. För mig är det billiga poäng som tas till när man inte kan eller vill föra en saklig debatt. Det finns nog utsugare och fullblodsegoister också, men dom är nog inte jättemånga, och att tillvita hela yrkesgrupper eller andra grupper sånt är minst av allt respektfullt.

Jag står bakom alliansen men tror inte att det vore ngn katatrof om det blir regeringsskifte heller. För mig är det självklart, precis som jag tror förde allra flesta som röstar på alliansen,  att det ska finnas väl utbyggda system som stöttar och träder in vid sjukdom, arbetslöset och ålderdom. Tex, det finns mer som jag inte räknar upp.  Men samhället fungerar ju inte så att det bara är att dela ut alla skattepengar till dom här ändamålen hur behjärtansvärt det än låter. Ja, såklart är säkert alla överens om att dom ju ska räcka till skolor, sjukvård, invandring, internationell hjälpverksamhet mm också. Men jag ÄR förvånad över att så många tycks anse att företag skulle man helst vara utan, vinster är av ondo. Liksom löner som är högre än genomsnittet. Jag bara undrar, var skulle pengarna, som sen ger skatteimtäkter, komma ifrån då?

Jag tror säkert att även de flesta inom den rödgröna sidan håller med om att vinster måste få vinnas, även om retoriken ibland får det att låta tveksamt. Men definitivt inte inom vården. Våra skattepengar ska minsann inte gå till vinster. Det låter också bestickande.  Men tänk om det är så att verksamheter som enligt lag bara får vara statliga eller kommunala och inte ha någon konkurrens alls efter några år blir ineffektiva? Kom ihåg, jag säger inte att dom blir det, men jag frågar - tänk om? Det skulle kunna vara så att ett kommunal verksamhet som drivs med 80 % effektivitet ger mindre för skattepengarna än ett företag som drivs med 95  % effektivitet och tar ut 10 % vinst. Jag undrar om det är någon av er som tycker att viss statlig , kommunal eller landstingsverksamhet ni stött på känns trög och omständlig? Bara en fråga, inget påstående.

Med det här menar jag inte att påstå att jag eller alliansen har "rätt". Jag bara undrar varför många på den rödgröna sidan använder så föraktfulla ordval när man talar om meningsmotståndarna, inte minst här på FS. Och det tycker inte jag är respektfullt mot meningsmotståndarna. 

Alla människor kommer aldrig att tycka likadant, det kommer alltid finnas olika åsikter. Men jag är övertygad om en sak, oavsett vilket parti eller vilken partigrupp som vinner kommer det inte att bli bra om man inte respekterar eller förlöjligar dom som tycker annorlunda.

*

Postat 2014-08-29 17:35 | Läst 5905 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

TOTAL KONCENTRATION

*

4 år och koncentrationen är total

Hade jag den koncentrationen skulle mycket bli gjort

Undrar om hon märkte att jag var där och fotade över huvud taget?

*

Förstora gärna!

*

*

*

Postat 2014-08-26 23:23 | Läst 6831 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

THE LADY AND THE GENTLEMAN

*

*

Postat 2014-08-26 12:57 | Läst 5657 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

BUSINESS STREET, KOLKATA

Förstora!

*

Postat 2014-08-25 23:25 | Läst 6554 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

ÖSREGN ÖVER ST SKEDVI- OCH TORSÅNGSNEJDEN

*

Hade tänkt mig en svamptur igår eftermiddag men det blev en fototur istället

Var i området runt Dalälven - Gustafs, St Skedvi, Torsång, och så Sellnäs

Från ganska fint började det snabbt mörkna och efter en lite stund riktigt ösregn

Under ett par timmar växlade det mellan öregn och uppklarnande flera gånger

*

Som vanligt, landskapsbilder ger inte så mkt utan förstoring!

*

*

*

*

Sväng tillbaka via Torsång visade att fritidsskeppare inte räds dåligt väder, ut på Runn

*

*

*

Nu har jag haft en vecka i splendid isolation uppe i Korsheden

Den har gett svamp, bad, meditation, och som ni märkt, gott om tid för foto och bloggar

Idag åker jag till Finspång för att hämta I och sen har vi lite aktiviteter för att förbereda kräftskivan för barnen och barnbarnen så jag hoppas på lite high life nu ett tag

Hinner nog med en och annan blog då också men inte i den takt jag har haft nu

Önskar er alla en riktigt fin vecka!

*

Postat 2014-08-24 11:37 | Läst 5989 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa