Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SETT I NORRKÖPING

***

Ibland blir det för mkt naturfoto också för mig. Lite omväxling behövs. På flera sätt, kanske har respekten för Coronaviruset fått ta för stor plats. Sen pandemin började har vi varken fikat eller ätit ute en enda gång, inte heller besökt ett enda museum.  Lite tråkigt är det ju. Vi är ändå långt från isolerade på riktigt, jag handlar mest varje dag och vi har äldsta dottern som jobbar i Linköping boende hemma just nu.  

*

Nåväl, jag kände för att åka in till Norrköping i går. Tanken var väl att kanske åstadkomma lite gatufoto men den riktiga känslan och lusten infann sig inte. I stället blev det en rejäl promenad genom stan, närmare två timmar.  Inget riktigt tema men "Höst i Norrköping" eller "Turist i egen stad" kan nog tillämpas.

*

Sankt Olai-kyrkans fristående locktorn

*

Samma torn reflekterat i en av byggnaderna intill

*

Rådhuset

*

Graffiti på bostadshus utefter Strömmen

*

Nära Strömmen

*

Han såg ut att kunna hantera sitt flugspö

*

Jag frågade förstås om han fått något. Jovisst, en lax hade han fått. Trevligt tyckte jag och frågade om jag fick ta några bilder. Och det fick jag.

*

Så vidare utmed Strömmen bort mot Inustrilandskapet

*

Där träffade jag på en fotokompis. Det visade sig vara en stockholmare som turistade i Norrköping ett par dar. Honom fotade jag också såklart.

*

Det finns ju flera såna här "breddfall", vackra både att se och höra

*

Dom här pratade jag aldrig med men dom såg ut att trivas i varandras sällskap

*

Alla behöver ju inte en stor sjö att ro omkring i.......

*

Borde veta vad huset heter, det gör jag inte

*

Här går Kungsgatan över Strömmen

*

Några njöt av höstdagens sista solstrålar

*

Karakteristiskt för centrum och alldeles särskilt Industrilandskapet är blandningen av gammalt och nytt. Och många gånger förr har jag berättat hur imponerad och glad jag är över hur man i det gamla Industrilandskapet har tagit vara på praktiskt taget alla gamla byggnader för nya ändamål, inte minst Campus Norrköping som är en del av Linköpings Universitet.

*

Det som slår mig mest är alla nya byggnader som tillkommit de senaste åren. Förtätningen av den centrala delen av stan är mycket påtaglig.......

*

......På gott och ont kanske jag tycker som helst gillar  ljus och luft. Vad var det han skrev Strindberg, jo "Här rivs för att få ljus och luft, här rivs för den nya esplanaden!" Tror jag ungefär. I Röda rummet om jag minns rätt.

*

Så passerade jag köpgatorna där i centrum på min väg till parkeringen

*

***

Postat 2020-10-25 16:01 | Läst 409 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

I STAN

***

Är man i Finspång och säger i stan menar man Norrköping förstås. Jag var där i fredags eftermiddag och har redan visat några bilder. Här kommer några till, i färg den här gången. Alldeles utanför konserthuset stod ett gäng ......

*

Den första jag träffade på var den här glada damen. Hon berättade att hon samlade fimpar och förundrade sig över att dom finns överallt, inte bara på gator och trottoarer utan i planteringar tex

*

Här stod också ett litet gäng med plakat. Dom flesta hade miljön som tema men kärnvapen fanns också med. Dom verkade ha det gemytligt där på fredagseftermiddan.

*

Bara några meter därifrån satt det en tjej som tog paus

*

Jag blev lite fascinerad då jag såg att hon skakade fram en ny cigg omedelbart efter att ha fimpat den förra.

*

***

Postat 2020-10-13 14:45 | Läst 250 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

TRÄNGD?

***

Man vet ju aldrig. Det tog bara några sekunder så hade jag gått förbi.  Ändå känner jag nånting när jag granskar bilderna. På något sätt ser hon trängd ut, rynkan mellan ögonen, vänsterhanden. Och kompisarna runt omkring som inte direkt ser ut att peppa henne.  Men  vad vet jag.

*

*

*

*

***

Postat 2020-10-09 22:45 | Läst 378 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

PÅ STAN - NORRKÖPING

***

Det är flera månader sen jag var inne i stan, Norrköping alltså. Hittills har jag undvikit alla onödiga affärsbesök och dito fikabesök. Mat måste vi ju ha men bara enstaka affärsbesök utöver mataffärerna. Nu har dock min mobil börjat krångla så det blev ett besök på Tre inne i stan i fredags. Och väl där gick jag en halvtimme eller så med kameran. För första gången provade jag också  fjärrutlösaren på stan, det kan nog bli bra så småningom. Fortfarande har jag mest kameran i handen, jag har inte kommit på något bra sätt att ge den rätt vinkel när den hänger runt halsen. Dessutom har jag heller inte plockat fram en sån där plastklämma vi brukarförsluta plastpåsar med, jag vill korta av remmen så att kameran hänger i brösthöjd.  Egentligen är det inte gatufotografi jag vill prova, gatufotografer gillar nog bäst att få fota på vanligt sätt. Eftersom jag kör med 24:an på kameran har jag tänkt mig kunna komma ganska nära folk och fota med fjärrutlösaren. Vi får se om det blir nånting av det.  Här kommer i alla fall två bilder från i fredags, gatufotografi eller inte, men svartvita blev dom.

*

*

*

***

Postat 2020-08-30 16:50 | Läst 623 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

ASFALTERING - LUDVIKA 1955

***

När jag såg Mikael Goods fina asfalteringsbilder kom  jag ihåg att jag nyss bläddrat förbi några egna bilder på asfaltjobb, dock från 1955. Som dom flesta av mina riktigt gamla  svartvita bilder är motiven från Ludvika, min uppväxtstad. Här korsningen mellan Fredsgatan och Engelbrektsgatan. Kameran var min lilla Robot IIa så bilderna här är skannade från 24x24 mm negativ.

*

*

*

***

Postat 2020-06-16 16:51 | Läst 1522 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 11 Nästa