Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Le métro

***

Jag har alltid gillat metron i Paris. Inte för att jag varit där särskilt ofta, men då och då. Här senaste gången privat, för tio år sen. Jag hade min ganska kompakta Panasonic GF1 med Lumix 20/1,7, perfekt för  gatufoto och liknande. Metron, och tunnelbanor i allmänhet, är ju idealiska ställen att fota okända människor på, inte minst för oss som inte är så ogenerade. Det bullrar och slamrar, ingen hör en slutare och storstadsmänniskor tycker inte något är märkvärdigt eller konstigt. Annat är det i Söderbärke, jag tog några bilder utanför affären häromdagen och dom som passerade observerade mig noggrant och länge....

*

Dom här tre bilderna visar ju samma sak men jag gillade tjejen i sitt korta kopparröda hår. Hon pratade med flera som hon knappast kände och hade ett levande ansikte så det får bli en liten serie för hennes skull. Panasonicen har jag kvar, kanske skulle jag plocka fram den igen?

*

*

*

*

***

Postat 2020-11-30 23:34 | Läst 1951 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

TRÖST? ELLER VILA KANSKE?

***

Många säger att dom laddar batterierna i naturen, det stämmer säkert för dom. Själv skulle jag säga att jag hittar vila, ja rentav tröst ibland. Jag hittar också tillhörighet, tillhörighet med det stora mysteriet. Det är fö en del av vilan, att känna den tillhörigheten. Just nu är både vilan och trösten viktigare än vanligt. Sanningen är att jag är låg, och har varit i många månader. Såpass att jag känner jag behöver ta hjälp. Lusten är borta, lusten till foto men egentligen till det mesta. Men såklart fortsätter jag, både med foto och allt det andra men just nu utan glädjen. Jag vet ju varför. Men trots att jag hela tiden tänkt att min blogg ska vara personlig kan jag ju bara skriva om mig själv. I morgon åker jag hem till Finspång igen efter fyra dagar häruppe i Korsheden, utan att ha växlat ett ord med någon, förutom de dagliga samtalen hem.  

*

Idag lyste solem med sin frånvaro, och efter de senaste dagarnas klara väder och kallgrader, -6 som max, kom molnen fuktigheten och rimfrosten, även om det fortfarande var under noll. Det blev fint på sitt sätt, rimfrosten räcker för att göra naturen en gnutta ljusare, skönt.

*

*

*

***

Postat 2020-11-28 22:16 | Läst 3172 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

BLACK FRIDAY......

***

Javisst, det är Black Friday idag. Det hade jag glömt men blev påmind när jag åkte in till Granngården i Smedjebacken i eftermiddag. Dom hade 25 % på allt. Det passade mig perfekt, jag köpte ett par råttfällor precis som jag tänkt. Bra med 25% när man ska göra så här stora inköp tänkte jag, tänk råttfällor med 25 % rabatt....I ärlighetens namn fick rabatten mig att köpa fågelmat också, det hade jag inte tänkt. Hade inte amerikanarna lurat på oss Black Friday hade jag inte gjort det, nog är det ett elände med den globala marknaden. För övrigt köpte jag en råttfällesort jag köpt förut och som visat sig fungera. Jag nappade däremot inte på den senaste versionen, den som skickar ett meddelande till mobilen när den slår igen. Visst är det bra med utveckling, eller hur? Hade jag köpt den kunde jag få meddelande även om jag befann mig på andra sidan Atlanten när den fått ett byte. Nästa steg är nog att lägga in modernare mjukvara, här stod inget om AI. Det borde finnas, då kunde man dra slutsatser av hur ofta och när, säkert kunde man koppla upp flera till ett nätverk, kanske samverkan med eventuella musfällor i Finspång tex. Med lite samverkan från er andra i Korsheden kunde vi etablera ett musfällenätverk i Korsheden och äntligen få lite grepp om var och när odjuren slår till.  Ännu bättre vore om vi kunde skala upp teknologin, jag skulle gärna se ett nätverk med vildsvinsfällor. Det kan väl inte var så svårt? Uppskalningsfaktor 100 ungefär. Kan vi bygga vindkraftverk som är 180 m höga kan vildsvinsfällor knappast vara ett problem? Fast det är sant, vi är nog inte så bra på vindkraftstorn, dom rasar ju. Men vildsvinsfällor borde vara ok, dom är inte alls så höga.

*

OK, i alla fall är det Black Friday, bilderna passar!

*

Larsbosjön

*

Larsbosjön

*

Isen lägger sig på Flyttjärn

*

Landsvägen Korsheden - Larsbo

*

Samma landsväg lite längre bort......

*

Allteftersom mörknar det

*

Hemma på tomten i Korsheden mot väst

*

***

Postat 2020-11-27 20:57 | Läst 2572 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

LÅNGT, LÅNGT BORT

***

Inte uppdaterad. Långt från storstan. Långt från innedebatten. Långt från utställningarna och salongerna. Ingen genretillhörighet. Inget att försvara. Ganska naiv. Optimist i mörka tider, värre pandemier har människan klarat och havsnivån har redan stigit säg 50 meter sen isen smält. Kritisk mot pessimister och siare som vet. Gillar både svartvitt och färg och både digitalt och analogt. Ogillar alla fördömanden, oavsett vad. Och tycker om november. Också. 

*

Saxevägen i eftermiddag

*

***

Postat 2020-11-26 00:11 | Läst 2541 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

DOVERSUND

***

Medan ljuset är intensivt och färgen mättad som en naturens egen hötorgskonst i väst bleknar nyanserna till pastell åt söder och öster......

*

Doversund

*

***

Postat 2020-11-24 19:23 | Läst 2213 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa