Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GOTT NYTT ÅR!

***

Så står vi igen på tröskeln till ett nytt år.  Och igen tänker jag att vi ingenting vet om det som kommer. Men det gäller inte bara nyårsaftnar, det gäller varenda dag och varenda minut. Men det brukar liksom vara lite blandad kompott, lite upp och lite ner och med tiden känns det rätt ok. Egentligen är det enda sättet att få en tillvaro att kännas att glädjefull, att ta emot det som kommer. Evig lycka existerar lika lite som evig glädje. Och alltså inte heller evigt elände eller evig sorg.

*

Och jag citerar gärna my master Osho

LIFE IS NOT A PROBLEM TO BE SOLVED, LIFE IS A MYSTERY TO BE LIVED

*

*

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA!

***

Postat 2015-12-31 14:05 | Läst 5402 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

VARDAGSBILDER - LUDVIKA

***

Det mörknade när jag var klar med bibblan i Ludvika men eftersom jag hade mörkerkameran med blev det några vardagsbilder ändå.  Konstaterar att invandrarna inte har jeans och skinnpaj som standardklädsel och tycker det är fint! Plastkassarna är inte vackra ens i deras händer men för praktiska för att avstå från

*

Storgatan,Ludvika i går eftermiddag - Vilken härlig blå färg!

*

Många av affärerna jag minns från när jag var tonåring är borta - Hendebergs, Stefans, Petterssons Färg, men en och annan finns kvar - Garvarn´s skoaffär t ex

Garvarn´s skor

*

Ytterligare en skoaffärsbild - genom fönstret (inte Garvarn´s dock).. 

Genom skyltfönstret

*

På väg hem till Korsheden tog jag lilla vägen genom Morgårdshammar och Smedjebacken och jag gillade återskenet från Smedjebacken på himlen

Smedjebackenljusen ger färg åt den grå himlen

*

Och när jag ändå stannat blev det en bild på Uvberget som tydligen hade kvällsåkning

*

Uvberget från Morgårdshammar

*

***

Postat 2015-12-31 11:05 | Läst 5616 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

FÖRSTA GÅNGEN - UTSTÄLLNING PÅ LUDVIKA STADSBIBLIOTEK

***

Var uppe på Ludvika Stadsbibliotek idag för att kolla skärmarna - dom har månadens fotograf på två utställningsskärmar, och  under mars får jag den äran. Det hela är ganska anspråkslöst men eftersom jag aldrig ställt ut förr i något sammanhang ska det bli riktigt roligt. 

*

Det som fick mig att ta upp idén - då visste jag inte ens att dom hade månadens fotograf - var att jag just skrivit ut ett antal sv/v bilder från det gamla stadsbiblioteket när det var sprillans nytt, 1957. Där jobbade jag ett par gånger i veckan för att få ihop lite pengar till film, så jag hade ju tillfälle att fota. Så till skärmarna runt en av pelarna blir det gamla bibblanbilder i svartvitt. Till den andra har jag inte valt motiv än men får jag ordning på mina färgutskrifter blir det nog ett antal naturbilder från södra Dalarna. Jag hoppas också kunna ha min foto-/tankebok Hjärtats Röst till försäljning där under den månaden, det är dock inte formellt ok:at än..

*

*

Så har vägarna förbi Ludvika i mars.....

***

Postat 2015-12-30 23:36 | Läst 5638 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

TV, DAVID ATTENBOROUGH OCH PRESIDENT OBAMA. OCH MINOLTAS 85/1,4

***

För någon timme sen slutade programmet med samtalet mellan David Attenborough och president Obama, ett samtal i Vita huset dit Obama bjudit in den 89-åriga Attenborough. Programmet handlade förstås om naturen och vår jord. Mycket intressant. Undrar om Putin har samma naturintresse som Obama?   

*

Och var hittade jag nu detta fina program? I Kunskapskanalen förstås! Jag hittar allt färre program som jag finner sevärda i dom "vanliga" kanalerna. Sport och totalt meningslösa tävlingar, Bonde söker fru och reklam från spelföretag dränker kanalerna. Här i Korsheden har jag dessutom bara 1:an, 2:an och 4:an att leta på så det spar tid, snabbt över till Kunskapskanalen. Jag har inget emot att se ett sportprogram ibland men sport fyller ju en stor del av vanliga kanaler också, förutom att det (lär) finnas särskilda sportkanaler  också :-) . Som sagt, gärna en bra match ibland eller några utförsåk tex men förhandsförväntningar, analyser och eftersnack är ju bara så dödande tråkigt.

*

När jag nu har gnölat en stund om tv-programmen får det bli en naturbild igen. Jag behöver inte ens ta mig ut i naturen, är jag i Korsheden åker jag ju in och köper en tidning i Söderbärke varje morgon, kiosken öppnar 9. Och då kan jag stanna till vid bron över Barken. Där skulle jag kunna ta en bild varje morgon och nöja mig med det, ljuset är olika varenda dag, det räcker för en blogg. Och Minoltas 85/1,4 har suttit på nu i flera veckor, en synnerligen kompetent klassiker som inte väger sådär som dom mest moderna gör. 

*

Snart är året slut! Det som ska bli gjort 2015 är det alltså bråttom med!

***

Postat 2015-12-30 22:35 | Läst 5223 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

JAG HETER LOVISA JAG....

***

Ja, jag heter Lovisa jag. Och fick nya tofflor i julklapp av mormor och morfar. Det var jag som värmde fötterna mot brasan på bilden igår, men nu äter jag glass. Varmt ska det va´. Eller kallt. Det ser lite stökigt ut omkring mig, det brukar bli så runt mig. Jag och storasyster kutar runt och då åker mattorna med. Så ligger det lite grejor här också, påsar och så. Men det är så det ser ut. Och här står jag!

*

*

En bild till ville morfar ta, nu har jag ätit upp glassen, så då räcker jag ut tungan till morfar i stället.

*


*** 

Postat 2015-12-30 13:08 | Läst 5479 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 13 Nästa