** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TIDEN

***

Jag har alltid haft svårt för det där med tiden. Ena ögonblicket är man där, två blinkningar senare har det gått 40 år. Tiden har inte med verkligheten att göra, den är ett påfund av vetenskapsmän, teori liksom. I verkligheten är bildens ögonblick lika nära som förmiddagens, åtminstone för mig. Eftersom Annika, som på bilden sitter i mitt knä, är på besök i Korsheden just nu kunde jag åka hem för att betala räkningar (tillfälliga köp har jag inte på autogiro) och vattna. Det regnar mkt mindre i Östergötland och Finspång än i Bergslagen, det är likadant år efter år.

*

Egentligen letade jag efter något helt annat, men så plötsligt fanns den här bilden på skärmen. Den gick liksom inte att bläddra förbi. Jag glädjer mig åt att hon ser nöjd ut i mitt knä. Det är nog inte just för det hon ser nöjd ut, hon får uppmärksamhet av I också, och blir fotad . Vi hade två kompisar på vardagsmiddag, Janne och Birgitta, nå´n av dom lånade kameran. Annika ser ut att vara fyra, det borde alltså vara 1979 ungefär.Nu är hon 46 och har två egna tjejer, 11 och 13. Men dom där dryga fyrtio åren emellan då och i förmiddags märks inte i min hjärna, dom ligger bredvid varandra.

*

Ser att det är Gröna Emma-tallrikarna på bordet. Säkert är det en vaxduk på bordet. Och jag kommer ihåg dom där gröna vinglasen, undrar om dom inte kallades för remmare, typ för moselvin och så där. Jag plockar som vanligt inte undan och ställer i ordning innan jag fotar familjebilder.Det enda jag önskat jag gjort är att ta undan rullen med hushållspapper. Men den dyker envist upp på bilderna fortfarande.

*

***

Postat 2021-06-30 23:47 | Läst 1310 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

BARTJÄRN.Och mikrolite politik och kamerateknik.

***
Jodå, såklart vi badar. För det mesta ett par gånger om dagen. Men inte en bild har det blivit från Bartjärn än, den här är från augusti i fjol. Och vi startade sent i år, vi åkte inte upp förrän  20 juni. Det är varmt i vattnet, 20 + nånting. Vi bryr oss väldigt lite om EM-fotbollen och regeringskrisen. Byta regering är väl inte så märkvärdigt.  Extraval tycker jag vore bra, det vore ju inte fel att få klart om MP och Liberalerna är med också i fortsättningen och det behövs ju inga stora förändringar för att balansen ska tippa åt endera hållet. Och gör den inte det utan balansen blir som nu, då blir ju pressen efteråt att förhandla fram en lösning större.

*

Jag log lite för mig själv när jag hittade den här bilden. Medan jag justerade ljuset något tänkte jag att det här ser ut som den är tagen med 135:an och 99:an. En snabb koll i metadata, jovisst var det så. Jag gillar alltmer den kombinationen för natur och "landskapsfoto". Jag tänker att i den ordningen skulle jag vilja se kommentarer runt analogfoto och gammal optik ibland. Alltså inte först en lång intro som berättar hur fantastiskt film och analogfoto är och sen en bild som illustrerar detta. Jag undrar ofta om jag skulle noterat  de extra bildkvaliteerna över huvud taget utan introt?  Lägg in blandade bilder utan att säga något får vi se om vi ser skillnaden. Men alltså, viktigaste budskap - det är lika varmt i vattnet i Bartjärn som vanlig!

*

*

***

Postat 2021-06-29 00:05 | Läst 2439 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

PÄRLGRÄSFJÄRIL

***

Då och då tar jag en liten pall och sätter mig vid någon av dikesrenarna med långtelet och väntar på att en vacker fjäril ska sätta sig på lagom avstånd. Så här i högsommartid händer det förvånansvärt ofta. Om det inte är någon av de allra vanligaste/ lättaste att känna igen vet jag inte vad jag fotar förrän jag fått kolla på nätet. Den här gången kom det inte bara en utan två dansande fjärilar i klassisk fjärilspardans. Först satte dom sig på ett blad i marknivå, men strax efter lättade dom och flög vidare några meter till en ungbjörk strax bakom. Där blev dom länge......

*

Min nätinformation säger  att det är pärlgräsfjärilar. Och när dom väl fått vrida sig rätt där på björklövet är det nog parning, länge var dom där i alla fall.

*

*

Samma som föregående bild men croppad. Var det kanske spindeln som fick dom att flytta på sig?

*

Här sitter dom sida vid sida

*

Det gör dom här också fast den nedre fjärilen har vridit sig 180 grader. Så satt dom så länge jag var kvar

*

*

*

*

***

Postat 2021-06-27 22:32 | Läst 2222 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

MIDSOMMARBÄNKEN

***
Några kransar har vi inte bundit i år. I stället har vi gott om blommor runt oss. Som vanligt har jag sparat många fler "öar" än jag tänkt när jag klipper gräset, det finns alldeles för många ängsblommor  för att klippa rent när vi kommer upp. Jag har också låtit dikesrenarna bli bredare och jag trimmar inte på samma sätt runt buskar och bukettaplar som jag tidigare gjort. Allt för att det blir vackrare och för att det blir fler blommor och fler insekter, fjärilar inte minst. 

*

*

***

Postat 2021-06-26 11:30 | Läst 2530 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

GLAD MIDSOMMAR!

***

Önskar er alla glad midsommar från Korsheden med kvällshimlen för en timme s.en

*

*

***

Postat 2021-06-24 23:37 | Läst 1683 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa