Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OCH HON BLEV DET....

***

Våren 1960 träffade jag I, här är vi på utflykt tillsammans med hennes pappa

*

*

*

*

*

Och hon blev det!

***

Postat 2016-01-31 18:37 | Läst 5953 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

FRANKRIKESEMESTER 1959

***

Mina föräldrar var båda Frankrike-entusiaster. Pappa läste mycket fransk historia, framförallt från tiden före franska revolutionen 1789 med kungar, drottningar och mätresser och överdådigt hovliv. Mamma läste franska under många, många år som pensionär, minns jag rätt höll hon som 78-åring ett tal på franska till äldsta dottern när hon tog studenten. Och så bilade vi dit på semester, tre gånger som jag minns, 1956, 1959 och 1962. Det tog dom typiskt 3 år för att spara ihop till dom utlandssemestrarna.

*

Dom här bilderna är från resan 1959 då Vedetten var splitter ny. Här tror jag vi precis kommit in i Frankrike och gör en paus vid sidan av vägen. Vi är mamma, pappa och min yngre bror Dag och så jag bakom kameran, min älskade YashicaMat. Då, 1959, hade mamma precis fyllt 50, pappa var 56 och brorsan 15. Själv skulle jag fylla 19 på hösten.

Paus vid bilen 1959

*

Strassbourg är detta med katedralen i bakgrunden

*

Den rikt utsirade Strassbourgkatedralens entre´

*

Under den här turen koncentrerade vi oss på Provence i södra Frankrike, här på tjurfäktning i Nimes, första och sista gången jag varit på tjurfäktning. Det mest intressanta var att den hölls på en romersk arena från århundradena runt vår tidräknings början

Tjurfäktning, Nimes

*

Del av arenan och familjen

*

Vi hade köpt billiga biljetter och hamnade därför i solen och jag passade på att sola lite. Det här var resultatet några dagar senare.

För mycket sol

*

Så fortsatte vi runt bland städerna i Provence, det här är en gata i Aix-en-Provence med Citroen, fler Vedetter och Peugeot 203

Gata i Aix-en-Provence

*

Såklart blev det många cafépauser

På gatuservering i Aix-en-Provence

*

I skuggan under platanerna satt en konstnär

Gatukonstnär

*

Fontänen i Aix-en-Provence i kvällsljus

*

Inte bara stadsvyer och kultur, en och annan personlig bild finns med, här är det mamma eller pappa som fortfarande sover i hotellrummet. Vi bodde ofta på halvbilliga hotell, kolla takhöjden, säkert 4 m.

Vem sover där fortfarande?

*

Så småningom kom vi ner till medelhavskusten som dock ingalunda var huvudmålet, vi var vid Narbonne Plage kanske två dagar, sen var det kyrkor, ruiner och kultur för resten!

Narbonne Plage?

*

***

Postat 2016-01-31 11:22 | Läst 6247 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

HÖGST UPP PÅ BOKHYLLAN.....

***

Jag är inte särskilt mycket för prydnadsaker.  Ändå finns det några saker jag tycker om och som jag gärna tittar på. Den här blänker inte så mycket som dom gamla bilarna, kamerorna och objektiven vi ser då och då här på FS men är fin på ett annat sätt. Dessutom representerar den kvinnoarbete och kvinnlig tradition. Det är en liten, liten broderad handväska som mamma ärvt efter sin mamma, som ärvt den efter sin mamma som.....Hur gammal den är vet jag inte, ibland lyssnar vi dåligt, vi karlar...

Säker är jag inte att mamma heller riktigt visste hur gammal den var, men jag vet att hon lämnade in den till länsmuseet i Falun för att få ngt slags utlåtande och det enda jag vet är att dom ansåg den både gammal, vacker och värd att bevara. Där beställde därför mamma också den här lilla "utställningsmontern" av två glasskivor i en trälist och med ett glastak för dammets skull. Det gör att den går att ha framme, högst upp på bokhyllan tex. Undrar om inte mamma / länsmuseet talade om ett par hundra år?

*

*

Och visst är det en fin blomsterkorg på andra sidan?

*

***

Postat 2016-01-30 23:15 | Läst 4897 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

INGENTING ÄR BÄTTRE ÄN BRA KOMPISAR!

***

Nej just det, ingenting är bättre än bra kompisar. Jag har haft problem med mina färgutskrifter trots att jag gjort seriösa försök under säkert ett år. Och nå´n månad före jul sa Bengt Gustafsson och Björn Björnsson på ett fotoklubbsmöte att vi kan väl svänga över nån gång och se vad vi kan göra. Svänga över, det är 2x20 mil och större delen av en dag, från Stockholm till Finspång och åter. Och nån gång, det blev idag det. Och si, helt plötsligt ser mina färgutskrifter ut precis som dom ska, inte minsta tendens till rödstick eller annat elände. Och vi har kikat på bra sv/v utskrifter och just nu sitter jag och skriver för första gången ut på riktigt papper, just nu Epson Cold Press Bright A3+ och det är....ja, skitkul helt enkelt!

*

Bland annat lite dalabilder till utställningen på Ludvika Stadsbibliotek i mars, som den här tex

Dalabygd utanför Korsheden i maj

*

Hoppas Bengt och Björn läser det här - super tack!

***

Postat 2016-01-30 22:22 | Läst 5675 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

KROPPSSPRÅK

***

Att ha koll på vad du säger räcker inte om du vill ha koll på vad du berättar för din omgivning.  Typ 80 % av din kommunikation är icke-verbal. Från eftermiddagens shoppingtur i Ingelsta centrum, Norrköping.

*

*

*

*

*

*

Önskar er en trevlig helg!

***

Postat 2016-01-29 19:19 | Läst 5317 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 13 Nästa