Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FINBESÖK I KORSHEDEN

***

Förr i tiden, säg för tjugo år sen och längre tillbaks, hade vi älgbesök var och varannan dag här i Korsheden. Det hände att dom stod utanför köksfönstret. Så är det inte numera, på åkrarna nedanför oss har jag inte sett nån i sommar. Förrän i morse då, en ko med kalv. Tyvärr var jag alldeles för försiktig med att dra upp ISO i novemberljuset, använde 800 - 1000, tiderna blev 1/125 resp 1/200 s på fri hand och därmed inte riktigt skarpa. Alla bilderna är tagna med nya telet, första bilden på 400 mm största bl 5, 6  och dom två andra med converter 1,5 dvs 560 mm och därmed största bländare 8. Kalven ser för mig ut som en tvååring men det är en gissning, jag kan inte sånt.

*

Först höll dom sig vid skogsbrynet

*

Ofin som jag är blev det en bild när kon var mitt i toalettbestyren

*

Kalven höll sig för det mesta nära kon, särskilt om jag gav nått ljud ifrån mig

*

***

Postat 2017-11-13 11:49 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

100/43b - KVISMAREN IDAG - BÅDE ORM OCH HAVSÖRN

***

En strålande vacker dag idag, bara att tacka och ta emot. Precis som tänkt tog jag mig upp till Kvismaren och Öby kulle efter ett besök i Linköping på förmiddagen. Med det här fina vädret måste det finnas orm tänkte jag. Och det fanns det. Gott om snok och en enda huggorm, väl avigt till för att fota. Men snokarna lät sig fotas.

*

Klassisk ormgrop med snok

*

Fem snokar ser jag här

*

På baksidan av stugan var dom lite piggare

*

Gick en promenad ut till det lilla tornet på banken ut mot Sörsjön, gillar landskapet som syns bra däruppefrån och här en vipa

*

Fortfarande kommer rätt stora flockar av gäss

*

Och så kom då denna seglande när jag var på väg tillbaka till  Öby kulle

*

Och jag inbillar mig nu själv kunna säga att det är en havsörn. Väl?

*

Hellyckad dag tycker jag även om Linköpingsbesöket föranleddes av glaukomet i höger öga som börjar göra lite obehagligt snabba "framsteg". Havsörnen var rolig, det känns som jag är aningen mer uppmärksam än tidigare. Hoppas ni haft en lika fin dag!

***

Postat 2016-04-12 23:00 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

SÅNGSVAN

***

Sista, extra februaridagen bjöd på strålande sol och blå himmel. -14 i morse, +4 mitt på eftermiddagen. Snösmältning och bra vattenflöden - dags för sångsvan kanske?

*

*

Jag visste ju var jag skulle leta men efter den vanliga promenaden hade jag inte sett någon alls. Jag var på väg att ge upp då jag hörde dom. Väntade att få se dom men inte en skymt, alltså satte jag mig i bilen för att åka tillbaka. Knappt hade jag kommit iväg förrän jag såg något på iskanten, och där låg dom i solen och vilade, nio sångsvanar

*

Tillbaka igen och ut på ängarna på andra sidan. Nog tog jag det lugnt och försiktigt men dom hade nog mig under kontroll långt innan jag hade dom inom synhåll. Flög gjorde dom inte men på benen, lugnt och långsamt på väg ner i vattnet. Lite bilder blev det trots att 200 mm och 24 MPx inte räcker för några närbilder

*

*

*

Väl i vattnet var dom lugnare och gjorde ingen ansats att flyga iväg, snarare var dom lite nyfikna

*

*

Jag fick en känsla att två av dom var "avdelade" som vakter, dom var alltid närmast mig och mkt uppmärksamma på mig hela tiden medan dom andra simmade runt och åt en del

*

*

Jag fick en mycket njutbar eftermiddag

***

Postat 2016-02-29 21:03 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

SEARCHING SEARCHING SEARCHING

***

LIVING LOVING

FLYING CRYING

SEEKING SEARCHING

SEARCHING

SEARCHING

SEARCHING

SEARCHING

........

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

**

Postat 2015-07-30 20:17 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

TYSSLINGEN IKVÄLL - SÅNGSVAN OCH BRUTUS ÖSTLING

***

Undrar om jag också fått en släng av den där fågelbacillen? Nej, inte fågelvirus, jag menar fågelfotobacillen? Nu har jag varit uppe vid Tysslingen för tredje dagen den här veckan. I eftermiddags stötte jag fö på Brutus Östling däruppe, jättetrevlig kille

*

Alltså, jag fotograferar inte fåglar, egentligen. Dels har jag ju Sony och det funkar liksom inte , jag menar två tre sekunder för att hitta fokus och så 2 fps för att få fokusen följande. Och så längsta brännvidd 200. Killarna runtomkring hade kört minst 20 bilder innan min fokus hittat rätt till första bilden och då hade svanarna som regel redan flugit förbi. Och grabbarna hade 400 eller 500 mm. Och konverter.

*

Igår provade jag mitt gamla Sigma 100-300 som jag inte använt på länge och just igår fanns svan mkt närmare än idag och i tisdags, dessutom som startade från vattnet gång på gång och jag stod i tornet intill. Såg ut som fina bilder på displayen även om skärpan inte var perfekt. Väl hemma visade datorn inte en skarp bild av nästan 1000 bilder från igår, så Sigman har jag lagt ifrån mig för gott.

*

Men skam den som ger sig, idag var det fortfarande kanonväder och nästan vindstilla och jag tog med mig mitt Sony 70-200/2,8G, inte precis ett fågelobjektiv men skaplig kvalitet. Och som sagt, däruppe stötte jag på Brutus och han berättade att första gången tog det honom sju dar att få en bild på en duvhök, med medioker utrustning och definitivt sämre än min A99:a med ett bra 70-200. Och några superskarpa närbilder var det inte tal om, istället bestämde jag mig för att få lite av stämningen när solen sjönk ner över Kilsbergen. Här fanns ju i alla fall fåglar, idag hade morgonräkningen gett drygt 2000, igår drygt 4000.

*

Bilderna måste förstoras!

*

*

*

*

*

*

*

*

Ja, jag vet, det blev några gäss där också. Det finns gott om grågäss, och kanadagäss förstås. Kanske en och annan sädgås om man kollar lite noggrannare.

*

Och, ja, dom riktiga grabbarna ja, ungefär såhär då. Och så 123 000 förstås.

Riktigt fin helg önskar jag er alla, särskilt ni som sliter och jobbar och försörjer mig och en del andra :-)

***

Postat 2015-03-14 00:28 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
1 2 Nästa