Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FLOWERS

***

There is a great how-to-ism all over the world, and every person, particularly  the modern contempory mind, has become  a how-to-er: how to do this, how to do that, how to grow rich, how to become successful, how to influence people and win friends, how to meditate, even how to love. Don´t reduce life into technology. Life reduced to technology loses all flavor of joy (Osho)

*

*

*

***

Postat 2020-02-29 22:58 | Läst 3171 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

TITTUT MED EN KOLTRAST

***

I går hade vi ytterligare en solig dag, dessutom med lite snö. Och återigen hade vi besök i bukettapeln vid parkeringen, först av ett koltrastpar. Damen försvann innan jag fick fram kameran, men herr koltrast var en orädd kille, jag fick möjlighet att gå runt lite för att hitta några öppningar bland grenar och frukter. Alla bilder med 400, alltså utan converter, och 1/800  bl 5,6. Den här gången borde jag bländat ner för att få lite större skärpedjup, det fanns gott om ljus, ISO 160 och 250. men jag är nöjd ändå. Närbilderna är croppade nästan till max, inte så mycket för att jag tror att det viktigaste är att komma "så nära" som möjligt, mer för att jag ska lära mig vad som går och inte går. Jag ser att jag gått lite för långt på flera bilder, där finns både brus och inte riktigt skärpa nog men jag nöjer mig med att visa dom som dom är. 

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2020-02-29 17:25 | Läst 3254 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

SÅ KOMMER DET KANSKE? BÅDE VINTER OCH CORONAVIRUS ....

***

Så kom det lite snö, flera centimeter,  kanske 5 eller 8 sådär!  Utan att använda den hade det ju inte varit möjligt att göra avskrivningar på snöskyffeln....Nä, det där var skoj, här görs inga avskrivningar på nåt. Men jag fick plocka fram den ur källaren, här har den inte varit framme på hela säsongen. I Korsheden däremot kom skyffeln till bra användning där runt Lucia nå´n gång.  Framemot skymningen kom tom plogbilen (ok, plogtraktorn då) så det måste nog varit 8 centimeter ändå.....

Fast jag tycker att normalt är mars också vintermånad så man vet inte....

*

Sen är det väl mer som kommer, Coronaviruset tex. Tror jag inte är så lättstoppat som svenska myndigheter gjort sken av. Vi kommer nog få får del är jag rädd, närmast i Göteborg, även om jag inte tror det blir riktigt lika illa som i Italien. Däremot tror jag inte alls på försäkringarna att sjukhusen står väl rustade, var det inte slut på handskar och annan skyddsutrustning bara för ett halvår sen, utan ett enda Coronafall? Och så ska vi väl dra ner på både läkare och sköterskor även om man inte genomför minskningarna på SÖS.  Jaja, kanske måste verkligheten till för att alla politiker ska förstå. Lite blåögda är vi nog här hemma.......

*

Snöskyffeln efter att ha skrapat trappen, även om vi inte pulsat i snön blir det mindre is när det smälter och fryser igen.

*

Och ett par timmar senare kom han med vägplogen

*

***

Postat 2020-02-27 17:30 | Läst 4334 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

FOTOGRAFI

***

För några veckor sen blev jag tillfrågad om jag ville visa lite bilder på ett av våra Rotarymöten, lite Finspångsbilder tex? Javisst sa jag. Vi brukar ju vara aktiva själva. När jag för någon vecka sen började plocka ihop bilder dröjde det inte länge innan jag kände, varför just Finspångsbilder? Det är ju vad jag brukar visa, både på Rotary och på Finspångssidan i FB. Nehej tänkte jag, det är klart, dom har ju ingen aning om annat, det är ju som sagt det jag i deras sammanhang brukar visa. Och jag bestämde mig snabbt för att plocka ihop lite annat än dom där vanliga blåsipporna och solnedgångarna över Bönnern, sånt som dom inte sett, men som jag tycker är roligt, kanske tom bra. Idag blev det  därför en snabb visning av drygt 70 bilder i ganska hög takt, ca 20 minuter tog det. Och nästan inga beskrivningar av enskilda bilder utan lite mer rapsodisk berättelse om vad jag tycker om, hur jag fotar, vad jag gör med datorn och så där. Sen blev det typ tio minuters frågor och diskussion. Skitkul på ren svenska och jag är väl inte helt opartisk men uppfattade att dom gillade upplägget. Här kommer 15 av bilderna. Ni har sett dom förut, allihop tror jag.

*

Och vad jag sa? Först några bilder på sånt jag inte tänkte fokusera på. Att jag hållit på länge, och att dom gamla bilderna börjar få allt större värde, typ morfar född -72. Alltså, 1872. Skolan, skoldanser och tjejerna. Hopp till nutid. Människor och porträtt. Och bara för att jag tar bilder på barnbarnen behöver det inte vara gullepluttbilder.  Inte ens ansikten bara. Men ett självporträtt då och då för att kunna kalla sig fotograf. Natur går också bra i svartvitt. Och till sist, man får leka. Och kom ihåg, en bild ljuger alltid, sa Gunnar snart 90, den enda av åhörarna som faktiskt varit fotograf , han hade atelje´ i Finspång under sådär 30-40 år.  Och till mig sa han innan han gick, det där blev ju bra ju. Alltid stödjande och positiv, en riktig hedersprick!

*

En sak bara som jag inte förstår. Varför blev det så mycket svartvitt i den där bildserien?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2020-02-26 21:44 | Läst 4908 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

MEST GRÖNSISKOR......

***

Det var ett mindre gäng grönsiskor som hölls där i bukettapeln samtidigt, eller nästan samtidigt, med sidensvansarna.  Medan dom senare rastlöst flyttade sig hela tiden, bytte träd då och då, kom tillbaka, hoppade från gren till gren, vände och vred på sig, var grönsiskorna  orädda, lugna, satt stilla på samma plats länge och bara såg  omkring då och då. Såg egentligen inte att dom åt något, i alla fall inte miniäpplena - som för grönsiskorna ju inte är så små. 

*

Noterar att dom ser lite olika ut, jag hoppas alla är grönsiskor, annars får ni berätta. På dom två sista bilderna har den ju burrat upp sig bra, kroppsformen är ordentligt rund.

*

Ljuset var som sagt väldigt bra och jag var skapligt nära så första 4 bilderna är 400 mm, alltså utan converter, medan dom sista sju alla är med 1,4-convertern, alltså 560. Jag är medveten om att detta på ett sätt är extremt "enkla" bilder för er som har fåglar som första prioritet men jag tar ändå med rätt många bilder här eftersom jag själv tycker det är roligt att se när skärpan äntligen funkar. Precis som Jan föreslagit har jag bländat ner lite, dom första fyra på 8, den första med converter på 8, dom följande fyra har bl 9 och de två sista bl 10.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2020-02-26 10:54 | Läst 4454 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 ... 8 Nästa