Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KODAK PLUS - X

***

Det blev ju inte alltid som jag ville förr i tiden heller. Den här bilden är tagen med min Konica FM med Hexagon 52/1,4. Säkert har jag framkallat den själv, det gjorde jag praktiskt taget alltid men har inga anteckningar om med vad, tid eller temp. Innan jag fick barn noterade jag allt sånt, sen fick jag annat huvudfokus.

*

Det som förvånar mig är kornet. Plus-X var väl typ 21 DIN, dvs 100 ASA, och jag brukade få dom finkorniga. Bilderna från den här filmen är alla korniga. För hög temp, eller finns det fler tänkbara förklaringar?

*

Såklart gillar jag bilden ändå, på äldsta barnet Katarina, snart 50

*

***

Postat 2018-03-29 11:46 | Läst 5170 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

INCREDIBLE INDIA - FÖRBI KINA REDAN?

***

Det är folkmängd jag tänker på. Alla vet vi att världens mest folkrika land är Kina, och Indien självklar tvåa. Eller? Senaste siffrorna jag googlat fram är  att Indien hade 1324 miljoner invånare 2016, Kina 1379 miljoner. Och Indiens befolkning växer ju betydligt snabbare än Kinas med sin ett-barnspolitik. Det ser ut som Indiens befolkningskurva går om Kinas inom ett par år där jag kollat. Kanske har det redan skett, hur kommer siffrorna för 2018 se ut?

*

Mina erfarenheter jävar inte faktum. Det här är för drygt tio år sen, ute på den sk landsbygden nånstans mitt mellan New Delhi och Agra. Och människor är inte sysslolösa precis. Kolla gärna hur bilarna, trehjulingarna och människorna är lastade! Trafikfarligt? Indien har fler trafikolyckor än något annat land i världen. 2009 omkom 126 000 människor i den indiska trafiken. Då fanns 12 bilar per 1000 invånare, i Sverige hade 461. Så det kan bli mer trafik i Indien......

Kolla gärna ordentligt på bilden!

*

***

Postat 2018-03-28 23:48 | Läst 5131 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

FINSPÅNG: HARE, TRANOR OCH DOVHJORT PÅ DAGENS PROMENAD

***

Återigen riktigt morgonkallt, typ -12 C, men därefter en strålande dag, dessutom praktiskt taget vindstilla. Perfekt alltså för fälten ute vid Risinge! Första lärkan såg och hörde vi också men den försvann innan jag ens hann försöka få den på bild.

*

Vårvinterfält

*

Nämen titta, en hare

*

Asparna är fina året runt

*

Lätt att hitta efter trumpetandet!

*

Här flyger en i typiska östgötabackar

*

Gör sig fint bland björkar och enar

*

Men paret står kvar en stund till

*

Så småningom lyfter också de

*

I ärlighetens namn på  eftermiddagen, någon mil utanför Finspångs kommungräns

*

***

Postat 2018-03-28 18:23 | Läst 5158 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

VÅRKÄNSLA OCKSÅ I FINSPÅNG

***

Trots nattkylan, det var -12 C i morse, är det ingen tvekan - våren är på väg. Ohejdbar tror jag, även om det kommer nå´n cm snö ibland. Vi tog oss till Ekön igen på förmiddagen, I och jag, snön släpper sitt grepp. Det betyder inte att det är helt snöfritt än, det beror precis på var man är.

*

På väg ut mot Ekön

*

Och på väg tillbaka, delvis snö fortfarande men skaren gjorde det lättgånget

*

Vi åkte även in till handelsträdgården vid Mo Gård alldeles i närheten. Mo Gård är en teckenspråkig folkhögskola med tjänster inom LSS, stöd och service, HVB-hem, behandling och utbildning och dom driver en handelsträdgård som I (och jag) uppskattar mkt. Med oss fick vi både penseér och påskliljor för senare plantering

Massor med penseér

*

Tillbaka hemma på mammas gata igen tog vi ett varv i trädgården och sakta men säkert börjar det hända saker också där

Vid södergaveln sticker dom första krokusarna försiktigt upp huvudena

*

Och den forfarande snötäckta sluttningen finns små bara fläckar runt växterna och här tycks dom ganska nyplanterade rhododendronbuskarna klarat vintern. Hur dom fixar knopparna när det är-12 på nätterna vet inte jag, ett av alla naturens miniunder!

*

Ut i solen och njut!

***

Postat 2018-03-27 15:59 | Läst 4323 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa