Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SÅ SKA VINTER VARA!

***

Kan man inte åka spark så är det inte vinter, så är det bara! Förra gången jag var häruppe, direkt efter nyår, fanns inte ett snökorn men fantastiska isar, överallt, varenda sjö. Efter diskbråcket har jag inte åkt på 2 eller om det är 3 år eftersom en vrist inte riktigt hänger med men snart kan jag nog prova igen.

Idag var det istället superfint med sol och gnistrande snö och -12 i morse.  Och här kommer bildbeviset på att nu har vi riktig vinter också här.

*

*

Och Barken ligger inbjudande och vacker...

*

...perfekt för skidturer i de gjorda spåren

*

Solnedgången betraktade jag från en av de andra sjöarna här, Jörken, som ligger lite mer ensligt till, och här visade biltermometern på -14 när jag gav mig av hem

*

Önskar er alla en fin helg, på söndag blir det fint väder igen!

***

Postat 2015-01-23 21:42 | Läst 3766 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

RESA I SNÖFALL

***

Alltmedan snön fortsatta falla igår tog jag mig från Finspång till Korsheden, en resa jag gjort många gånger. Trots snöfallet valde jag det jag kallas lilla vägen, Fg - Lotorp - Julitta - Hjälmaresund - Kungsör - Köping - Kohlsva - Söderbärke - Korsheden, 21 snöiga och halkiga men vackra mil. Tack vare det delvis ganska intensiva snöfallet blev det bara ett stopp för bild och där bara ett par bilder. Här är en. Snöfallet gör kontrasten mindre än den normalt skulle bli.

*

Idag däremot har det varit strålande väder och mln 10 och 14 minusgrader. Få se om lusten faller på att göra några av dom lite senare ikväll 

***

***

***

Postat 2015-01-23 20:21 | Läst 2295 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

ÖGONBLICK

***

Ögonblick efter ögonblick

Dag efter dag

År efter år

*

Något blixtrar förbi

en solglimt och ett leende

en vän och en kärlek

och ett liv

*

Jag har trott att jag styr

och planerat och tänkt

i stället för att öppna mig helt

för allt det som sker

*

Ta emot varje tår på min kind

varje löv som först grönskar sen faller

varje stjärna som blinkar

och varje hjärta jag möter

*

***


Postat 2015-01-23 01:25 | Läst 1758 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

STUDIOKUL

***

Tänk om jag hade en studio. Fotografera människor är fantastiskt. Ljussättning , bakgrund, kläder. Och allt måste inte se ut som vanliga porträtt..... .Och man (!) får ha skoj!

***

***

Postat 2015-01-21 23:42 | Läst 6727 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

JA, VAD ÄR EN BRA BILD EGENTLIGEN?

***

OMTAG, dvs Affe, ställde frågan nyss i en blog och jag vill gärna spinna vidare på temat, inte minst därför att jag redan börjat i min förra blog. Och för mig är grundsvaret på rubrikens fråga - det är subjektivt. Egentligen tror jag dom flesta håller med, åtminstone att det subjektiva inslaget är stort. Sen uppfattar jag att många på något sätt ändå frågar efter x-faktorn, det där lilla extra, som gör att en bild höjer sig över mängden, som Affe skriver. Det är inte min mening att polemisera mot vad han säger utan kanske utveckla tankarna med min utgångspunkt, att det är subjektivt.

***

Alla som gör bilder tror jag har en mening med bilderna, även om den inte är uppenbar, tydlig och utsagd. Var och en av oss har också en förkärlek för en viss typ av bilder, eller en viss typ av budskap. Det kan tom vara olika beroende på vilket humör eller situation vi själva är i.

***

Och med den utgångspunkten håller jag med Affe - var och en letar efter bilder som på något sätt höjer sig över mängden bland såna bilder som intresserar och tilltalar vårt subjektiva jag. Där, möjligen, kan vi hitta några av de för oss gemensamma x-faktorerna. Däremot tror jag inte för ett ögonblick att det finns något allmängiltigt och för alla gemensamma och utpekbara faktorer som karakteriserar bra bilder. Det finns ett litet språkfenomen som leder till den här tron på det allmängiltiga - ordet man. Igen, utan att polemisera mot Affe, kan det låta så här: När man ser bilder som höjer sig över andra....Det lilla ordet man utgår från att det finns för alla gemensamma faktorer, vilket jag alltså inte tror på. Det är en bra träning att försöka överge ordet man och istället skriva jag, det går nästan över allt, och innebär ett tydligare eget "ansvar" för sina ord. Skriver jag man i stället för jag har jag utan att fråga blandat in andra som jag inte alls vet vad de tycker. Och med begränsning till mig själv tror jag visst att jag kan hitta gemensamma faktorer i olika bilder som jag tycker höjer sig över mängden.

***

***

Förutom det här med det subjektiva finns det annat som spelar in hur vi ser på bilder. Mycket uppfattar jag många är överens om, tex syftet med bilden. Men det finns en parameter jag tycker sällan belyses. Det spar jag dock till en senare blogg.

Nu ska jag ut skotta. För tredje gången idag. Ha det!

***

Postat 2015-01-21 15:30 | Läst 2596 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 10 Nästa