Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FÅGLAR I MOTLJUS

***

Fågelbilder med en A99:a och 200 mm? Går inte har jag ju sagt. OK,  provar ändå. Nåt kan jag göra. Ljuset var fint vid Kvismaren idag, det fick bli motljusbilder mot en lågtstående sol.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

På hemvägen mot Finspång behagade tom fullmånen lysa över landskapet!

***

Postat 2015-08-30 00:37 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

ÄR DET DAGS FÖR EN A7RII?

***

Jag går här och funderar hur jag ska göra på sikt. 99:an börjar kännas gammal och det jag framförallt saknar är en bra AF. Annars trivs jag väldigt bra med den fortfarande, trots storleken. Men att ta fågelbilder eller sportbilder med den funkar helt enkelt inte. Fågelbilder vore kul och även om jag sällan tittar på idrottstävlingar fotar jag ofta barnbarnen när dom idrottar eller leker.  Jag skaffade ju min A7S och den är alldeles ypperlig för sina ändamål - när kameran ska vara lätt eller vid dåligt ljus. Däremot har den bara 12 Mpix och det märks sannerligen när jag croppar och förstorar delar av bilderna, se vad Torbjörn skrev alldeles nyss i sin blogg.

Att vänta på A99II verkar inte så framkomligt, tiden går och frågan är om den ens kommer. Men jag har samlat på mig lite bra A-optik som Carl Zeiss 135/1,8 och 16-35/2,8 liksom Sony 70-200/2,8 G och inte minst min gamla Minolta 85/ 1,4, alla dom har hög klass samtidigt som andrahandsvärdet inte är så högt eftersom det är E-fattningen som gäller. Nu verkar det som A7R II kan vara lösningen. Där ska ju AF:n fungera alldeles utmärkt också med adapter, såväl för objektiv med Sonys A-fattning som en massa annat. Och det är ju den enkla, lilla adaptern som ska till. Och där skulle jag få 42 Mpix, plus ganska bra lågljusegenskaper. I första vändan tänker jag den skulle ersätta 99:an men kanske lågljusegenskaperna är så bra att den också kan ersätta A7S:en?

Nåväl, för några dagar sen hittade jag en nästan ny Sonnar 55/1,8 ,  för 6500:- och den köpte jag igår när jag var i Sthlm. Tänkte att om det skulle bli en A7RII vill jag ha en riktig bra prime och den här har ju fått väldigt fina omdömen, den konkurrerar ju med Otusen. Och såklart är jag medveten om att jag steg för steg pushar mig själv att köpa en A7RII :-) Jag menar, nu har jag en 55/1,8 med kanonskärpa, A7S:en med 12 Mpix gör ju inte den rättvisa. Men det skulle en A7RII........

*

 Tar nu gärna mot synpunkter och idéer beträffande mitt resonemang ovan. Är det som vanligt, wow, en ny kamera, och så vaknar tekniknörden? Eller håller mina teknikargument (inte att jag köpt 55:an dock), jag menar långsam AF på 99:an och "bara" 12 Mpix på A7S:en?

Och kanske finns det motargument? Kanske kommer en A7RII med adapter ändå inte i närheten av tex en Canon 5 III med bra optik, Lena verkar ju helnöjd?

*

Selfien nedan är tagen med min A7S och ISO 2500 1/30  bl 6,3 och inte mycket till ljus, det kommer jag ihåg.

***

Postat 2015-08-29 13:54 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

INDIEN I MITT HJÄRTA - 2 VÄRMEN

stå***

När natten är förbi och dagen kommer (den gryr inte, det tar tio minuter från helmörkt till dagsljus) kommer också värmen, eller riktigare, hettan. Man kan nästan se den, luften dallrar av den i solen. Beroende på var man är och när på året varierar den, men mitt på dagen är det alltid varmt. Dec-jan i Pune är det som svensk sommar, kanske 25, och på natten kan det bli kyligt, kanske 12-14 C. Men jag kommer ihåg, när jag åkte från New Delhi till Agra (fyra timmar) för att se Taj Mahal var det 44 C. Bilen hade luftkonditionering men vi var kanske två timmar ute vid Taj Mahal. Och i Kolkata är det alltid varmt och väldigt väldigt fuktigt.

*

Dammet yr i värmen och alla söker den skugga som går att få

*

Dom heliga korna står nästan orörliga

*

Och hundarna som driver omkring på nätterna i stora flockar och som man då definitivt ska akta sig för ligger som utslagna och lugna i värmen

*

***

Postat 2015-08-29 11:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

INDIEN I MITT HJÄRTA - 1 NATTENS ELDAR

***

Första gången landade jag i Mumbai ett på natten och först framåt halv tre satt jag i bilen för fyra timmars resa till Pune. 

*

Och genom natten strömmade värmen

och lukten av alla dom brinnande eldarna

 Som eldflugor glimmade eldarna 

och över den indiska subkontinenten 

låg strimmor och stråk av blå rök

*

Månskensblänk i marmor

och slott från sagornas värld

och månsken

över förtorkade flodbäddar

där vildhundarnas skall 

ekade

och den blå röken drev

*

Nattens eldar brinner fortfarande

när första ljuset anas

och varje eld vaktas av någon

eller några gestalter på huk

bland alla dom andra

 ettusen tvåhundra miljoner

människorna

*

Förstora!

******

Postat 2015-08-29 00:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa 

Innehållskategorier