Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MED BESTÄMDA STEG MOT MORGONDOPPET

***

*

*

***

Postat 2016-07-05 10:48 | Läst 879 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

PRATSTUNDEN eller GARVARNS

***

Efter mitt besök på utställningen där på Hammarbacken i Ludvika skulle jag upp till Rättvik för att hämta I. Det tar kanske en och en halv timme upp och jag var kaffesugen så jag gick in på caféet som ligger i en av de gamla arbetarbostäderna alldeles intill magasinet. Förutom han som skötte fiket fanns där ett par vid ett annat bord som samtalade med killen i fiket. När jag hörde att de talade om Augusta Roth, sista privata innehavaren av Ludvika Herrgård straxt intill, blandade jag mig försiktigt in i samtalet - Augusta Roth var ett känt namn i Ludvika för 60 år sen och jag vet att mina föräldrar nämnde henne ibland. Och henne kunde han och hans syster - som är kvinnan på bilden - berätta om.

Efter lite samtal om ditt och datt kom vi in på gamla lärare, jag hade ju förmånen att ha haft Svea Morin i folkskolan och si, det hade han också. Eftersom mamma varit lärare också frågade jag om han kände igen hennes namn, Maj Thundal. Det gjorde han mycket väl, han visste också att vi hade haft en Valiant med reg-numret W77777. Det stämde ju, och jag minns jag tyckte vi fått ett festligt nummer ända tills jag insåg att vara enda kotte i Ludvika kände igen det numret så gjorde jag en "raggarrunda" på stan när jag lånat pappas bil fick han snart veta hur jag kört, om jag sladdat runt lite i gathörnen och någon satt med i bilen....Då var det inte lika kul längre. Jodå, vår Simca Vedette kände han också igen. Så långt var jag ju tvungen att fråga vem han var. Jo men jag har ju Garvarns, sa han, skoaffären. Den fanns på min tid också och hette just Garvarns, redan då. Där har jag många gånger köpt skor av hans pappa. Jag begrep ju var namnet Garvarns kom av och frågade om det var hans pappa som börjat. Nej, det visade sig vara hans farfar som börjat med garveri innan det så småningom blev skohandel. Och som sagt, passerar ni Ludvika före onsdag kan ni inte bara titta på Svartvita salongen, ni kan handla skor också. Det kan man fö göra också efter onsdag.

Så småningom tackade jag för kaffet och kanelbullen, det smakade bra, och jag körde upp till Backa och Rättvik. Men nu när jag bloggar kommer jag på att jag glömde fråga vad han egentligen heter, Garvarn´s är ju namnet på affären  Men det gör egentligen inget, under en halvtimme glömde jag var jag var och vilket år det var, han kortslöt tiden ett antal minuter och jag fick glädjen att återbesöka Ludvika och några av dess invånare där i mitten av 50-talet.

*

***

Postat 2016-07-04 10:26 | Läst 875 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

DÄR TIDEN STÅR STILL

***

*

*

***

Postat 2016-07-03 23:15 | Läst 1587 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

HAMMARBACKEN LUDVIKA - SVARTVITA SALONGEN

***

Fem i tolv (sista utställningsdag är nu på onsdag) tog jag mig in till Ludvika och sädesmagasinet på Hammarbacken där utställningen är. Trots att jag vuxit upp i Ludvika vet  jag inte om jag varit in i magasinet tidigare. Har för mig byggnaden är från 1700-talet men det är inget jag säkert vet.

*

*

Den fungerar som utställningslokal under sommarhalvåret eftersom byggnaden inte är varken isolerad eller uppvärmd. Nu fungerar den bra, två utställningsvåningar med ganska stor yta och bra belysning. Svartvita salongen har första våningsplanet vilket kändes lagom för de sextio bilderna

*

I lokalen finns ett antal skärmar där bilderna monteras

*

Bilderna är från medlemmar i Dalarnas Fotoklubbar och jag tycker standarden är hög, väl värt ett besök för den som har vägarna förbi.

***

Postat 2016-07-03 23:03 | Läst 2360 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

TACK FÖR ATT NI KOM!

***

Solen lyste med sin frånvaro men det avskräckte inte er - jag glädjer mig för att så många kom och att stämningen var så god! Korsheden är ju inte nå´t man bara åker förbi, det ligger lite vid sidan av allfarvägarna och även om jag gjort mitt bästa för att tala om hur nära det är kostar det lite tid att ta sig hit. Några bilder från idag, som vanligt från mina Dagnyfikabilder mest "porträtt"

*

Glädjer mig extra åt att att Stig  (Cannermo) kom från Lindesberg, nu har vi träffats irl också, det gör det roligare när vi pratas vid i bloggarna!

*

Thorbjörn hade kommit hit från Gävle

*

Magnus (Höög) från Falun var också med och vi ses snart i Säter igen!

*

Och Martin Stenlund visar jag i profil

*

Extra glad också för att Marianne kom trots en jobbig tid. Gillar ditt fighting spirit face, med tungan rätt i mun....

*

Bengt sprider som vanligt både glädje och trygghet omkring sig

*

Ewa var med....

*

Och några till...

*

Magnus fick komma med en gång till, han är ju liksom jag dalmas.....

*

Mycker fokus på kamerorna medan regnet skvalade utanför....

Förutom dom sju ni settt här var det Lena Holm, Gunnar Wesley och jag. 10mpers i Korsheden skoj!

Nästa år blir vi 20 väl?

***

Postat 2016-07-02 20:36 | Läst 2935 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 11 12 13 Nästa