Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KÄRLEK OCH GLÄDJE

***

Årets sista timme sitter jag i Korsheden och betraktar snöflingorna som sakta faller utanför fönstren medan jag lyssnar på Elina Garanca när hon sjunger Ave Maria. Snöfallet, mörkret , tystnaden, sången och brasan som slocknat - allt hör i hop. Det finns inget sentimentalt i min betraktelse, det är bara vackert. I sover sen en stund och stillheten är obruten och tankarna får mycket plats. Utan guide och utan styrning famnar dom på några ögonblick några av dom världar jag besökt och levt i och med, för några timmar, några år eller ett halvt liv.

*

Nu är det Emma Shaplin med La Notte Eterna och MariaVedi som fyller mig med välljud och tankarna snuddar vid föräldrar och släktleden före dom som jag under året börjat intressera mig för. Så konstigt, bara genom att ägna några dagar åt att förstå varifrån jag kommer, besöka Sundborn och en familjegrav jag aldrig sett och genom titta på dom gamla korten och läsa det som finns skrivet har jag plötsligt fått några av dom rötter jag saknat så mycket och jag känner att tiden bakåt liksom krymper och det finns en mänsklig kontakt som når flera hundra år bakåt i en obruten kedja och där länkarna hakar i varandra så långt jag kan se

*

Och framåt då? Vid nyår - klockan passerade just midnatt - ska vi väl se framåt? Varför då undrar jag. Vi styr inte så mycket som vi tror, trots allt vårt planerande. Men visst kan vi planera det praktiska - välja jobb och partner och bil. Men -  blir det som vi tänkt? 

*

Inte ser vi så bra framåt heller, vi är bättre på att se bakåt, alldeles i onödan kan tyckas, det förgångna är gjort, passerat, förbi. Fastnar vi där slutar vi leva, det är bara nuet som har liv. Framåt ser vi bara töcken som tätnar och upplöses, isar som smälter och driver, former som finns och försvinner - alltså drömmar, förhoppningar, onda aningar eller vad det nu är - inte verklighet i alla fall. Är det något jag önskar mig 2018 är det att inte välja utan  bli bättre på att ta emot det som kommer oavsett vad.

Och er alla önskar jag kärlek och glädje så mycket som finns! 

*

***

Postat 2018-01-01 00:59 | Läst 2222 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 9 10