Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BÖNNERN - OUTSINLIG

***

Bönnern, som ligger knappt hundra meter från huset, är en outsinlig källa för motiv. Ljuset, vädret, sikten, molnigheten, årstiden, klockslaget - allt ändrar sig hela tiden. Och vattenspegeln gör alla ändringar ännu tydligare. Det finns inget ögonblick som är likt ett annat. Och som det inte räcker ändrar sig fotografen hela tiden - ibland vresig och sur, ibland glad och glättig och ibland bedrövad eller deppig. Och gissa om det syns i bilderna?

*Bilden är tagen i november 2016 om någon undrar

*

***

Postat 2018-12-28 11:32 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

JULMÖTEN

***

Under julen i Göteborg träffade vi också Hassan, det gäller att passa på. Han flyttade ju till Ale eftersom det så blev bestämt. Ale ligger inte mer än 3-4 mil från Göteborg och han är van att åka in till stan. Nu ses vi inte så ofta, mest blir det när vi är i Göteborg. Å andra sidan är det extra roligt att kunna träffas där tillsammans med barn och barnbarn, i familjen. Han har ju vuxit upp hemma i Iran tillsammans med sju syskon och självklart saknar han sin familj även om han trivs bra här. Här är det ju lite mer liv så att säga.

*

Hassan. Bilden är från juldagen fast jag gjort den mer mörk och dramatisk än stämningen vid kaffebordet var.

 *

Vid kaffebordet i Göteborg

*

***

Postat 2018-12-27 23:14 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

ERIKSBERG JULDAGEN

***

Juldagarna har vi tillbringat i Göteborg tillsammans med barn och barnbarn, en fröjdefull jul helt enkelt, där samvaron varit det viktigaste. Lagom mycket mat och julklappar som verkligen uppskattades. Jag förstår inte riktigt julstressen som många talar om, inte köpstressen heller för den delen, vi gör och köper ju det vi själva bestämmer. Vad andra gör behöver jag inte bry mig om.  

*

Julfirandet har inneburit paus i bloggandet och det har känts skönt. Det känns för övrigt alltid bra att bryta vanor, det ger möjlighet till att fundera en smula över varför och hur vanorna kommit till. Om jag sen fortsätter med vad det nu är, så är det ofta med pånyttfödd  glädje och mer spontanitet.

*

På juldagen tittade solen fram och det blev en promenad med kameran nere vid Eriksbergshallen. Jag går genom Krokängsparken och kommer ut vid Blå Hallen och hotell 11. Sol som sagt och sex grader varmt, riktigt skönt. Och för en inlandsbo som jag är det fascinerande att se hur nära båtarna och sjölivet kommer kajen och och de stora byggnaderna. Mer än en gång har jag tänkt att Akers Brygge stått modell för nya Eriksberg. Mycket folk var ute och promenerade, säkert var det fler än jag som kände att en promenad satt bra efter julmaten.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2018-12-27 19:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

SÖDERBÄRKE I MITT HJÄRTA

***

Söderbärke i mitt hjärta är namnet på den FB-grupp jag drog igång  för knappt två år sen. Gruppen har fortsatt växa och vi är nu över 700 medlemmar, jättekul (Söderbärke har knappt 1000 invånare). Självklart är det många som är med  men inte bor i Söderbärke men som ändå har kopplingar dit. Ändå är det en hög siffra. Ännu viktigare är att det är en väldigt livaktig sida med många inlägg.  Huvudsakligen är det en bildsida, dels med bilder från nuvarande Söderbärke med omgivningar, dels med gamla "historiska" bilder. Eftersom jag just nu är i Finspång är bilden nedan från ett tidigare år  

*

Förstora gärna bilden (klicka på den)!

Från träbron  mellan Nohrstedtsvägen och Saxenäsvägen in mot Saxesjön en eftermiddag i början av januari 2010

*

***

Postat 2018-12-21 22:35 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

GOD JUL

***

ÖNSKAR ER ALLA - PÅ FOTOSIDAN, FACEBOOK ELLER VAR JAG NU HAR MEST KONTAKT MED ER - EN RIKTIGT GOD JUL MED MYCKET GLÄDJE OCH KÄRLEK

*

*

***

Postat 2018-12-20 23:01 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Innehållskategorier