Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

REFLEKTIONER KRING BILDER FRÅN EN ÖLANDSEMESTER 1958

***

Varje gång jag förlorar mig i mina gamla bilder blir jag lika förvånad - så primitivt allting var, så enkelt. Det fanns ingen lyx nånstans, inga förströelser, inga modekläder, inga märkesvaror, inga teleobjektiv, inga inte nånting liksom. Jag hade aldrig haft smala skidor, aldrig skidor med råttfällebindningar, bara vanliga pjäxor  och bindningar med rem runt hälen. Utförsåkning hade jag bara hört talas om, visste inte riktigt vad det var. Men egentligen är det inte den materiella standarden jag tänker på, vi hade det inte fattigt, typisk mellanklass med föräldrar som var lärare. Det är nånting annat - med dagens ögon ser det så fruktansvärt tråkigt ut. Med DAGENS ögon alltså. Jag har inget som helst slags minne av att det var tråkigt. Det var spännande, och minsta händelse kunde jag se fram mot i veckor. Pappa hade inte ens radio i bilen så där kunde jag inte ens leta fram radio Luxemburg dom kvällar jag fick låna den. 

*

Landskap på Öland

*

Strandområde Öland

*

Hela familjen samlad vid en paus - lillebror Dag 14, pappa Gustaf 56, mamma Maj 49, storasyster Sigbrit 21 och så jag själv bakom kameran 18

. *

Våran bil och huset vi hyrt en vecka men som vi fick lämna efter första natten, det var smockfullt med tvestjärtar. Vi fick sopa upp flera skyfflar fulla med tvestjärtar och ändå fanns dom i sängkläder och filtar.

*

Här packar vi i alla fall upp våra väskor, alla enkla väskor av kartong med förstärkta hörn.

*

Här bjuder värdfamiljen på fika samma dag vi kom. Dag, mamma och Sigbrit är dom tre sittande till höger, värden och pappas står. Mamma , pappa och Sigbrit är borta, det är Dag och jag kvar.
*

Natti natti!

***

Postat 2019-02-14 23:39 | Läst 1374 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

ALLA HJÄRTANS DAG

***

Ofta tycker jag att många dagar som den här, mors dag och fars dag mfl, mest handlar om sätt för köpmännen att få folk att handla. Men ibland blir det bra impulser ändå, sånt som känns rätt. När jag var och handlade idag insåg jag att det var på tok för längesen jag köpte en riktig blomsterbukett till I. Egentligen tycker jag det är roligt att köpa blommor, det är roligt att själv komponera en bukett som jag tycker om. Idag blev det därför en bukett och inte bara en enstaka ros (som såklart också är jättefint!). Så här såg dagens bukett ut. Tjejen  i blomsteraffären (Edqvists Blommor Finspång!) var bussig och höll ute buketten i entredörren så bakgrunden kom på lite avstånd och blev tillräckligt suddig (Minolta-85:an på 1,4).

*

*

***

Postat 2019-02-14 17:18 | Läst 992 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

EN HEL SKRÄLLDUS MED BILDER - TÅRTAN IGÅR

***

Först när jag klev in på Tårtan i går eftermiddag tänkte jag att jag kommit fel, det här var ju finmekanisk verkstad ju. Men jag urskiljde ju några bekanta också, så rätt var det nog. Uppmärksamheten var annars total på det finmekaniska. Inte mkt blev sagt där i början. Prylen som drog blickarna till sig var en adapter, sannolikt hade den något med Leica att göra, men det är i och för sig en vild gissning...... Själv hade jag nog inte vågat lägga ut dom små miniskruvarna på bordet (bild 2 nedan), undrar vad som hänt om jag satt kaffet i vrångstrupen, eller ännu värre, spillt ut en kopp.....Nu gick det bra. Ulfs koncentration gick inte i alla fall inte att klaga på.

*

Förstora om ni vill ha lite närvarokänsla!

*

*

*

Men som vanligt stod annars kamerorna i fokus.

*

*

Och med dom fotograferandet förstås

*

*

*

Kärnan är ju annars det goda fotosamtalet

*

Jag hade också tagit med mig några svartvita analoga bilder från förr i tiden (50-talet)

*

Och eftersom också jag fotade  blev det lite kompisbilder

*

*

*

*

*

Affe såg väl snäll ut på dom två första så det fick bli en mörkare med mer kräm i också....

*

*

*

*

Väl ute var det inte riktigt mörkt än, dessutom lyste månen vacker över stan

*

Trevligt att vara med igen, tack för fin eftermiddag alla! 

Själv var jag med på fotoklubben Avtryckets möte innan jag rullade hemåt. Resan gick fint och jag landade hemma vid halv elva-tiden!

***

Postat 2019-02-14 12:18 | Läst 2836 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

OCKSÅ VANLIGA.......

***

....gråmulna blötsnödagar går det att hitta motiv, men dom liksom gömmer sig i det gråtrista landskapet  innan blicken får stanna till vid enskildheterna

*

Från ån som rinner söderut från Igelfors, Finspång

*

***

Postat 2019-02-13 09:37 | Läst 1477 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

FÄRGSPRAK

***

Idag plockade jag fram 99:an, den äldre av mina Sonykameror. Och några bilder blev det med den, men inget särskilt. Däremot fanns det kvar några bilder från november som jag inte gjort något åt. Och några var riktigt roliga att jobba med, den här tex. Här har jag mixtrat lite både med det ena och det andra så någon egentlig naturbild är det ju inte. Men jag gillar den, på sätt och vis är det ändå färger och skönhet som finns inherent i både blomman och bilden så fåglarna vet, kanske är det en naturbild ändå. Vi konstnärer (hmmm...?) är ju fria att göra det vi vill med våra alster så länge vi inte luras . 

*

*

Orginalbilden? Ja den såg ut så här obearbetad, så visst, manipulerad är den en smula. Men den som tittar noggrannare på orginalet kommer hitta färgtonerna också i den, men med mindre färgmättnad och mindre kontrast

Suss gott nu!

***

Postat 2019-02-10 23:52 | Läst 910 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa