Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Dimman som nästan inte fanns och ett sorts fotografiskt möte.

Avrundar min sommar rundtur bland vackra gamla städer med besök i Säter.
Dottern och jag skulle ha en skön minisemester kopplad till utställningen så vi anlände redan på fredagen. Så fort vi checkat in på boendet promenerade vi in till kärnan i denna vackra gamla trästad, i ett utmärkt ljus för att fota men till ganska folktomma gator.
Stor och liten kåk. Vidvinkeln ger en del Villa Villerkullakänsla om man kryper för nära motiven och vinklar det minsta på den.
Kyrkan syns ovanför de flesta byggnaderna, det står inga skyskrapor i centrum direkt. Vidvinkeln levererar inte helt till belåtenhet men den är bra på att fånga dramatiska himlar i alla fall. Samtidigt som den förvränger och skevar till allting så man får rätta till det efteråt. Jag har väldigt svårt att lämna bilder där raka saker blivit skeva med undantag av första bilden kanske.
Jag gillar gamla träfasader och ålderliga hus och till och med dottern ville fota dem. Hon är lite otålig och går betydligt snabbare än jag så när jag tittar på bilderna jag fick med hem ser hon ut att vara Säters enda invånare.
På campingen fick vi som förra sommaren visit av US NAVY, detta är ett riktigt flygplan och ingen leksak fast närmare än så här kom jag inte med mitt 105 mm. När jag blir stor och rik ska jag skaffa ett längre tele.
Säterborna levererar bilder fulla av dimma och fåglar och mystik och klart att jag och dottern ville passa på att få med oss tjusiga dimbilder också. Men dimman hade kravlat någon annan stans och vi som gick upp klockan tre två mornar i rad fick bara lite fjuttigt dis på bild.

Fast jag ska inte gnälla, det var ett fint äventyr att få en helg med dottern och det var ovant och kul att vara dimjägare så tidigt på morgonen. Dottern har inga problem med att sova till halva dagen annars. 

Och den tidiga morgonen gav den här vackra soluppgången över trähusen!!

Avslutar med en sorts fotografiskt möte ute på en av utflykterna. Detta är ungdjur och otroligt nyfikna. Det började med två och blev snabbt till en hel klunga på rad. De grubblade visst intensivt på vad dottern pysslade med!

Sedan bröt det ut virus i kroppen, jag var inte i något vidare skick på söndagen. I stället för att äta god middag ute på söndagkvällen och ta en guidad tur i Säterpaviljongen på måndagen som planerat fick vi packa ihop och köra hem så fort utställningen var nedplockad. Jag är på fötter först idag och har kunnat titta igenom bilderna. Lite besviken över det snöpliga slutet på minisemestern är jag.
Men vi fick träffa en massa jättetrevliga fotografer som visade fina bilder i Säterdalen och lyssna på jättebra föredrag dessutom så jag ska inte klaga. Bättre lycka med de uteblivna nöjena ett annat år!!

Inlagt 2016-08-03 22:36 | Läst 1609 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som alltid riktigt fina bilder från dig! Roligt att se lite annat än bara bilder från dalen, jag har själv aldrig lyckats ta mig tid att kolla in själva byn. :-)
Krya på dig!
Svar från lersaker 2016-08-04 08:45
Tack så jättemycket Ewa!! Säter är en fin stad och värd att undersöka med kameran!!
Kul att träffa dej igen, nästa år hoppas jag få se dej bland utställarna!!
Hälsn Anne-Sophie
Fint reportage!
Svar från lersaker 2016-08-04 08:45
Varmt tack Christer!!
Hälsn Anne-Sophie
Du får alltid till det så fint med hus och fasader och levererar till sista bild (som jag dessutom tycker är toppen). Det är fin stämning på dina bilder med diset även om ni inte fick den efterlängtade dimmar. Trevligt att råkas !
Hälsningar Lena
Svar från lersaker 2016-08-04 08:51
Stort tack Lena! Det är alltid lika kul att se dina fina bilder på utställningen! Synd att jag var så hängig på söndagen att jag inte alls var social.
Sista bilden är från Säterpaviljongen så vi har efter alla år lokaliserat var den ligger och fick i alla fall se husen utifrån!
Hälsn Anne-Sophie
Fina fasadbilder som vanligt från dig, den sista gillar jag mycket!
Tur att dottern och du hann med lite somriga äventyr innan viruset bröt ut, dimbilderna är trots frånvaro av rejäl dimma också mycket fina...-men fy attan för virus! =)

Krya på dig!
Svar från lersaker 2016-08-04 08:58
Tack så jättemycket Lena, fasader är min passion kanske!! Och jag har fångat rejält med dimma under ett tidigare besök i Säter så jag ska inte gnälla.
Jag och dottern hade tre jättefina dagar i Säter och med tanke på feber och annat surt är jag glad och tacksam att vi åkte hem som vi gjorde!!
Hälsn Anne-Sophie
Fint fångade fasader och himla fina himlar!
Svar från lersaker 2016-08-04 10:35
Varmt tack Jan-Olof!!
Hälsn Anne-Sophie
Fina bilder från Säter. Tråkigt avslut men paviljongen finns säkert kvar. Så ni kan ta detta ett annat år.
Svar från lersaker 2016-08-04 21:48
Tack så jättemycket Ingela!! Jag tröstar mej med att vi hann en hel del innan viruset slog ut energin!!
Hälsn Anne-Sophie
2016-08-05 10:53   Carina Lind
Fina bilder och även om det inte var full dimma så blev det bra mystik i bilderna. Tråkigt att du blev sjuk :(
Svar från lersaker 2016-08-05 21:52
Tack så jättemycket Carina!! Jag är väl mera mottaglig för baciller efter sjukskrivningen men det ska väl bli bättre frmöver hoppas jag!!