Inriktning? Nja, jag gillar att skriva. Meningen med att blogga har jag inte riktigt fattat men det ger sej väl.

Jag mötte våren lite söderöver

Brorsan har alla år han bott i Tyskland tjatat om att nu blommar fruktträden , han går ute i skjortärmarna och sitter på uteserveringar och smakar den goda ölen.
Samtidigt som det fortfarande ligger snö och är kallt och grå/brunt/beige i landskapet här hemma.
I år åkte jag ner i rätt tid för att själv få uppleva denna skrytiga vår på plats. Så slapp jag vara avundsjuk för en gångs skull.
Lövena på bokarna har just slagit ut och är fortfarande små och i gulgrön ton. Bara några dagar senare har de vuxit sej större och fått sin djupare gröna färg.
Vi tog en promenad i detta vackra, mina syskon och jag.
Brorsan har förstås ingen aning om vad det ska bli för frukt/bär på alla vackra träd som stod i full blom mer än att äppelträden blommar senare. Det blommar för fullt av körsbär, mandel, päron och diverse flera sorter som jag redan glömt.
Landskapet är välordnat på tyskt sätt med träden planterade i rader. Det lös så vackert vitt i landskapet av alla blommor på dem!
Inte sämsta miljön för joggning eller att promenera med hunden....
En sydsluttning med vinstockar innan de börjat få fart i växandet inför årets säsong.
Till sist en variant på Carpe Diem, någonting jag tycker att jag fick chansen till under den här resan!

Inlagt 2018-04-18 15:57 | Läst 769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt! Själv känner jag det vid resor som om det Skånska landskapet fortsätter där Bornholm dyker upp, och sedan genom Nordtyskland. Väldigt likt. Dock om våren brukar det se ut så här på väderkartorna: den riktiga värmen står och stampar länge i Tyskland innan den kastar sig den lilla biten över Östersjön. I dag har det varit hyfsat, sitta i undertröjan i trädgården, och ingen jacka vid cykling.
Svar från lersaker 2018-04-18 16:47
Det är som jag misstänkt, jag bor alldeles för långt norrut.
Fast vi har det rätt varmt här nu. Bara inte särskild grönt än. Jag längtar....
De ligger lite före oss kan man lugnt konstatera. Vackert med allt det gröna och de blommande träden. Häftiga moln i tredje bilden. Värmen kommer nog till oss också samt blommorna och då får du trösta dej med att träden är överblommade hos din bror.
Hälsningar Lena
Svar från lersaker 2018-04-18 22:15
Tack Lena, jag gottar mej redan åt att jag får uppleva våren två gånger i år!
Fast det var ändå väldigt häftigt när jag var där och många saker så väldigt annorlunda mot hemma!
Åh, vad skönt det ser ut. Otroligt vackert landskap. Och så en god bayersk på eftermiddagen, jo jag tackar..../ Björn T
Svar från lersaker 2018-04-18 22:51
Tack Björn, fint landskap var det och ölen intagen utomhus satt inte helt fel!