och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

På väg och Keskusta.

Fulaste rondellprydnaden är härmed korad. Jag har ingen aning om vad det föreställer men inte var det snyggt. Tar tacksamt emot förslag på vad detta kan vara för något.

En sak man bör tänka på när man åker med bil i Finland är att överallt så finns det orter som heter Keskusta. Man kollar febrilt på kartan men hittar ingen ort i närheten som heter så. Men har man tur så har man startat sin biltur i ett område där skyltarna även finns på svenska och kommer relativt snart på att den där mystiska orten är centrum fast på finska.

I Kintaus hittade vi ett intressant museum, om man nu är intresserad av grävmaskiner. Här stod de på rad.

Lite andra fordon fanns här också.

Inlagt 2014-04-25 21:11 | Läst 5345 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är ett svårt språk, Finskan. Kan en hel del fågelnamn efter att bläddrat i Finska fotoböcker i 35 år, men annars är det dåligt med kunnandet.
Sten
Svar från Margareta Cortés 2014-04-26 20:25
Finskan är inte så lätt. Växte upp bland folk som pratade Meänkieli och snappade upp lite fraser och ord men skulle ändå inte klara mig i Finland. Tyvärr så var det ingen som brydde sig om att lära oss barn att prata det.
Är det ett vattentorn tror du inte det.
Jag har en svåger som älskar se traktorer får visa honom dessa när han kommer hit.
Den röda välten tycker jag är spännande.
###Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-04-27 08:45
Vet inte om det kan vara ett vattentorn, lite för litet för det och betonklossen var placerad mitt i en rondell.