och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Inga tags.

Betydligt snyggare än klotter var dessa målningar. Vet inte om det här kallas för spraykonst, målningar eller grafitti, men den här färgglade eldiga tigern  var målad på ett plank nere vid floden Clyde i Glasgow.

Den jagar ett nystan.

På ett plank framför ett bygge intill vårt hotell fanns dessa målningar.

Först såg jag bara de stora målade ramarna och de ramar som var av trä och innehöll reklamaffischer.

Sedan fick jag syn på människorna som fanns däremellan.

På en gavel bakom en parkering var det någon som säkerligen varit utrustad med hög stege eller skylift som målat. Först hade jag tänkt sätta ihop bilderna till en lång bild men målningen var så detaljrik så det får bli så här istället.

Inlagt 2014-05-28 08:00 | Läst 7984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
OJ så häftigt! I synnerhet det sista jätteverket, ner till den sista daggmasken. PÅ den första bilden av verket är det nästan så att vissa bilar set ut att höra ihop med konstverket. Det här skulle jag gärna vilja se.
HÄlsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:04
Kan bara hålla med, riktigt snygga målningar hade de där. Tyckte först att bilarna stod i vägen men de gjorde ju att man ser hur stort det var.
Fantastiska målningar. Blir det så här fint så är det bara positivt. Där jag brukar parkera vid Öster finns en fiskmås över hela husväggen, även den mycket fin. Det är trevligt när dom gör något på annars tråkiga grå väggar.
Jag har jobbat på järnvägen och tror inte jag sett en enda vagn som klarat sig från klotter.
I övrigt har vi fin konst i Gävle. En kraschad rosa bil, en liten figur med hundskit på huvudet och ett huvud med en fotölj på huvudet. Försök att slå det!
Sten
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:06
Den där rosa bilen som står på kant har jag sett och undrat många gånger om det är konst eller bara konstigt. Här i Glasgow fanns det de som kunde måla.
Men vad härligt att se! Sådana här skickligt utförda målningar (graffiti?, street art?) fyller absolut en funktion i den ibland hårda stadsmiljön. De får människor att stanna till, lyfta blicken från Smartphonen och förhoppningsvis bli medveten om den verklighet de befinner sig i. Intressant att man kan se målningarna längs floden Clyde. De följer ett gammalt känt mönster. Runstenarna placerades ofta längs vattenleder, väl synliga för de som färdades där.
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:07
De var dekorativa och kul att se på. Kul att du påpekade det om runstenarna. Tog väl lite längre tid på den tiden med klotter.
Underbart!
Det skänker ju en extra dimension till både målningarna och känslan av bilderna! Urhäftigt! Vete tusan om inte detta måste hamna på min "todolist"... :-)
/maria
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:08
Klart du ska dit..eller menade du att du tänkte sätta igång och utsmycka Åmål. Då kommer jag dit och tittar. Säg bara till när det är dags.
Hej,
Klass på de målningarna.
Ha det bra
Bob
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:09
Skickliga väggmålare i den stán.
Det här är bilder jag gillar se på visst är det så att där är massor se om man ger sig tid.
Skall kika en gång till i kväll.
Ha bra dag
Gun-Inger
Det här är bilder jag gillar se på visst är det så att där är massor se om man ger sig tid.
Skall kika en gång till i kväll.
Ha bra dag
Gun-Inger
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:10
Tack Gun-Inger. Nog finns det mycket att upptäcka i de målningarna.
Herregud så läckert!!! =) Varför har vi inte sånt här i Sverige? =)
Riktigt coolt!
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 21:10
Riktigt häftigt var det verkligen. Du får sätta igång och måla.
Vi tar både ock! Jag åker till Glasgow, och så utsmyckar vi Åmål...:-)
/maria
Svar från Margareta Cortés 2014-05-29 22:27
Vilken bra idé!