och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

En titt på stan...

...eller jakten på väskorna. Ännu vet vi inte var våra väskor befinner sig; om de försvunnit någonstans på vägen och i något av våra byten eller om de bara blev kvar i Aberdeen. Nästa flyg därifrån ska komma in runt halv elva. 

Efter en näringsrik frukost, på Scottish porridge, den första morgonen i Kirkwall gav vi oss ut på stan för att införskaffa lite mer lämpliga kläder än de reskläder som vi nu var hänvisade till i avsaknad på bagaget. Morgontemperaturen var +9 grader och regnet hängde i luften, så nog saknade jag min jacka som ligger i den försvunna väskan och promenadskorna skulle också ha varit sköna att få ta på sig. Men nyfikenheten på Kirkwall tog över så jag drog ihop kavajen och vi drog ut i den svala luften.

Kan inte påstå att det var någon morgonrusning där ute på stan.

Det här är huvudgatan i stan en onsdagsmorgon.

Vi går förbi Sankt Magnuskatedralen, dit in ska vi gå och titta en annan gång.

På The Reel börjar folk redan samlas för en  morgonfika.

Många gatunamn och platser här får en att tänka och associera till Norge, inte så konstigt egentligen för de norska vikingarna  har satt många avtryck på Orkneyöarna.

Kirkwall är en mysig stad och under vår vecka här kommer vi få många erfarenheter av att Orkneys befolkning är mycket trevliga och vänliga.

Många smala gränder...

...och mysiga prång.

Och mjölken kan man få hemlevererad.

De traditionella brittiska brevlådorna och telefonkioskerna finns kvar. Såg att till och med i de små byarna med få hus så fanns det en telefonkiosk.

Dags att besöka lite butiker; kombinationen tandläkare och whisky, ost och vin har jag inte stött på någon annanstans.

En del butiker hade lunchstängt.

Det här var en mysig butik med lokala råvaror.

Badväder kan man inte beskylla det för att vara, såg på det lokala utbudet av badkläder att det behövdes lite varmare och tätare sorter här.

Hur det gick med våra väskor? De kom och levererades till vårt rum vid 16-tiden.

Inlagt 2015-07-03 12:21 | Läst 3746 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Underbara Orkney! Besökte Stromness, Kirkwall och ön Rousay för ett antal år sen. Älskade alla fornminnen, som Scara Brae, Standing Stones of Stennes, Ring of Brodgar med många fler. Gillar kombinationen tandläkare och whisky.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-03 13:44
Tack Matti!
Vi nöjde oss med att vara på Mainland den här gången, det fanns så otroligt mycket att se där. Håller med om alla fornminnen.
Vilken mysig stad med mycket att se. Och nya kameran verkar leverera vad jag kan se på dina bilder ;)
Ser fram emot fortsättningen...
Ha det gott!
//Tommy
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 10:22
Tack Tommy!
Kirkwall och hela ön var riktigt trevlig. Kameran ser också ut att ha fungerat bra. Lätt och smidig var den, speciellt med handlovsremmen som det fungerade bra att bära den med utan att få tennisarmbåge som jag fick med min stora kamera. Den vikbara skärmen kom också till användning flera gånger.
Stan se nog faktiskt lite mer civiliserad ut än vad jag hade föreställt mig.
Intressant det där med alla nordiska namn. Tittar man på en detaljerad karta så kan man med lite fantasi se nordiskt ursprung i nästan varenda ortsnamn.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 10:24
Tack Erik!
Stan är inte stor men nog är det civiliserat där. Norrmännen vi träffade på tyckte också det var kul med alla namn som påminde om Norge.
Whisky innan tandläkarbesöket och sedan ost och vin efter...som lite tröst... ? :)
Verkar vara trevliga gränder och vandringsstråk.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 10:30
Tack Lena!
De kan det här med att lugna ner tandläkarbesökarna i andra länder. Lite ost och whisky doft är nog bra mycket bättre än alla kemikalier som doftar annars. Hos vår tandläkare i Tallinn kan man få sig en skvätt cognac i väntrummet och man skulle vilja. ;)
Mysiga hus måste jag säga men det känns inte som det egentligen är någon trevlig miljö. Sten, sten och sten och ett och annat träd. Vikingarna härjade bra ett tag, ena riktiga råa och giriga satar var de.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 11:44
Tack Ingemar!
Jo trevligt var det trots all sten.
Fina bilder från ön och staden Kirkwall,tänk vad lite fin färgsättning på dörrar
och foder lyser upp sten och murfasaderna inramad med murgröna.
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 13:55
Tack Bo-Lennart!
Kirkwall är en mysig stad, inte så stor men tillräckligt stor.
Det såg lite hårt och vasst ut så det är väl tur att det finns växter att piffa till det med.
Och även lite färg som någon har förstått att det finns :-)
ing-marie
Svar från Margareta Cortés 2015-07-05 13:56
Tack Ing-Marie!
Kan vara så att det hårda och vassa har slipat av alla kantigheter på befolkningen för de var allt annat än hårda och vassa. Trevligt folk där.