och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Andlig spis.

Det finns en hel del kyrkor i Aberdeen, en del av dem ser en aning åtgångna åt. Som ‘The Triple Kirks’.

Här var det tidigare tre separata kyrkor men på 80-talet blev dessa kyrkor överflödiga och platsen köptes upp för att bygga kontorskomplex där i stället. De satte igång att riva för bygget och då kom stadssekreteraren på att tornet får inte rivas utan ska stå kvar eftersom det var en viktig silhuett i Aberdeen. Kontorsbyggnaden kom aldrig att byggas och så här har det nu sett ut i ungefär 25 år.

 Såg att det är många kyrkor i Aberdeen som står tomma, den här kyrkan Gilcomston South Church har inte ännu omvandlats till något annat än kyrka ännu...

...men man får inte vara höjdrädd om man är byggnadsarbetare och ska upp för att renovera tornet.

Svindlar bara jag ser stegen där högst uppe.

Blir man alltför trött att gå runt och titta på kyrkor och kyrktorn kan man ta sig en pustande vila på någon kyrktrapp.

Eller så kan man få sig lite andlig spis i någon av de ombyggda kyrkorna. Vi slank in på The Soul Bar en Pub som öppnat i Langstane Kirk på Union Street.

Lite konstig känsla att slinka in i kyrkan och ta sig en drink och äta lite pubmat.

Inlagt 2016-09-30 15:07 | Läst 5464 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det ser verkligen konstigt ut, pub i kyrkomiljö. Skulle aldrig själv heller gå upp i kyrkotorn, lite yr ibland. Men arbetade något år i ungdomen som takläggare. Skulle inte då heller gått upp för stegen på bilden, men vem vet så här efteråt.
Svar från Margareta Cortés 2016-10-02 09:30
Tack Stefan!
Den stegen upp till korset där i tornet skulle jag aldrig klättra upp på, såg ganska läskigt ut, men någon har ju satt dit den och det måste ha varit än läskigare.
Gäller att ha livlina ser vanskligt ut med stegens infästningen
på tornet.Första tornet är det stor åverkan på tornet
där det står borde byggas till lite.fint visat.
Svar från Margareta Cortés 2016-10-02 09:58
Tack Bo-Lennart!
Den stegen såg då inte säker ut, men någon har ju satt upp den.
Stegen mot kyrktornet ser verkligen avskräckande ut. Vi hade en diskussion med gäster från Kanada om vad som händer med gamla kyrkor här hemma. Vi var på besök i Sigtuna och det fanns ju en del byggnader där som man kunde fundera över. Pub känns dock väldigt UK (inte bara skotskt).
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2016-10-02 10:28
Tack Lena!
Den stegen skulle jag inte vilja klättra på, såg läskigt ut.
Har sett att en del kyrkor säljs ut även här hemma i Sverige, men de ligger på landsbygden och dit lockar man nog inte så många pubbesökare. även sett i en del TV-program hur de i England bygger om kyrkor till bostäder, vore kanske något i bostadsbristens Sverige. Pax för att få tornlägenheten då. ;)
Häftiga bilder på kyrkorna men det ser lite vanskligt ut att arbeta på den kyrkspiran. Att dricka en öl i kyrkan verkar nog gå för sig och vackra fönster är det också. Fina bilder blev det.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2016-10-02 10:46
Tack Stig!
Stegen avstår jag gärna ifrån, men att ta en öl eller matbit i kyrkan kändes inte så fel.
Kyrkpuben tycker jag var en utmärkt idé..
Mv/G
Svar från Margareta Cortés 2016-10-02 10:47
Tack Gunte!
Det var inte så dumt faktiskt, fast vi avstod från att gå in på casinot som låg i bakre delen av kyrkan. Kanske hade varit sakristian där.