och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Att fånga in en häst.

Att vara en tuff häst i Mongoliet och bli avdelad till att bära tutister i en stilla lunk måste väl i ett hästsinne anses vara rejält trist och kanske även förnedrande, det är väl klart att man försöker sig på en utbrytning då och vill fly till friheten. 

Hästskötarna tycker inte att det var någon bra idé och gör tappra försök att fånga in rymlingen.

Hästkillarna är unga,  bara barn i mina ögon, men de ser ut att lyckas med infångandet.

Ha, ha, tycks hästen tänka och gör vilda krumsprång. 

Dammet yr och en stund ser det ut som om hästen ska vinna. 

Men hur tuff hästen än är och hur lockande friheten än känns, så är det de unga pojkarna som vinner.

                                                             Föregående --- nästa

Inlagt 2018-07-25 14:14 | Läst 2295 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lite vardagsdramatik. Hästen har ju dock frambenen hopbundna. De kan visserligen röra sej rätt bra när de vant sej, men de hade nog fixat att fånga den ändå ganska snart. Jag känner några som varit på ridresa i Mongoliet och de har berättat att det är rätt tuff ridning. Man ska definitivt vara ridkunnig för att åka på en sådan tur.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2018-07-26 08:28
Tack Lena!
Borde kanske ha tagit en bild som inte var inzoomad för att visa att den hästen hade rymt iväg en bra bit uppför bergssidan. Men det infångandet gick relativt snabbt så jag hann inte med.
Hästarna där är tuffa och de unga ryttarna väldigt skickliga. Fast de har några lite lugnare hästar som vi turister får testa att rida på, men vi släpps inte iväg på egen hand om vi inte är väldigt ridvana.

Skulle vara kul att var duktig ryttare och åka iväg på e tur där man rider mellan camperna, men nackdelen är att man kommer inte så långt.
Trevligt få se men fy för inte är det något för vem som helst rida där. Läste vad Lena skrivit som är något jag inte visste men klart det dämpar farten på dem.
Tölta heter det så skulle jag vilja i svensk fjällvärld men det är skillnad det.
Ha det bra var än du befinner dig.
Hälsningar
Gun-Inger som fick för mig kika in sedan är det läggdags.
Svar från Margareta Cortés 2018-07-26 08:32
Tack Gun-Inger!
Tuffa hästar och tuffa ryttare har de där i Mongoliet.
Binda ihop frambenen är nog vanligt även i andra länder, såg kameler ute i öknen som gick lösa men med frambenen ihopbundna. Såg tråkigt ut, men de ville inte att de skulle gå för långt bort. Kamelena mjölkas också.

Jag red islandshäst på Lofoten en gång, men någon töltning blev dit inte för min del. Bara de vana ryttarna fick dra iväg och tölta, vi andra fick vanka i lite lunnare tempo. Min häst var nog lite sur över det, för den ville gå först hela tiden och inte långt bak i ledet.
Kul att du kikade in.