och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Efter en dag i bergen.

Efter en dag uppe i bergen var det skönt att ta det lite lugnt nere vid hotellet. Bredvid där vi åt vår sena lunch låg det lite butiker och då vi gick förbi den här så trodde jag först att det var en djuraffär som sålde lite keldjur. I den undre buren ut mot gatan sitter det en kanin och i de andra burarna lite olika fåglar, akvarierna inne i butiken simmar det fiskar. Fast strax insåg jag att det var den lokala mataffären.

Området där hotellet ligger är inte så stort och mest uppbyggt runt turismen som ska upp till bergen. En timmes bilresa från flygplatsen och en timmes bilfärd upp till nationalparken. Det mesta här har turistanknytning och var inte så spännande. Men restaurangerna gör sitt bästa för att dra turister till sig, som det här stället.

Tvåhjuliga fordon finns det gott om i Kina, men den här varianten av kombinerat regnskydd och soltak har jag bara sett här.

Vi tar en liten promenad för att inte bara sitta på hotellet nu när det är så fint väder.

Kina är rött och här kan man tydligt se att de även räknar Taiwan till Kina.

Det byggs och arbetas en hel del i området, på många ställen med enkla redskap och metoder.

Kan vara bra med hjälm som skydd då man målar.

Många hotell här, kan tänka mig att det blir mycket lakanstvätt.

Det ar varmt och jag var ganska trött i benet så vi slog oss ner en liten stund i den här fina busshållplatsen...

...och tittade på trafiken.

     

     

                                                   

Efter ett tag hörde vi hur det spelades lite fin musik och ljudet närmade sig oss. Vi satt kvar och lyssnade tills vi insåg att det var en bil som spolade vägen med vatten. Ett rejält tryck i sprutet var det så vi tog till flykten för att inte bli helt blöta.

Vi går tillbaka. Utefter vår promenadväg så rensas det i planteringarna. Kanske ett tips till vår regering som vill skapa enkla arbeten. Här gick det åt mycket folk.

Och med enkla redskap.

Vi mötte också en strävsam äldre dam.

Sedan var vi värda en drink före middagen, gjord på färska nypressade frukter.

Kvällen kom med fin blå himmel. Vår guide hade tipsat om turistcentret som låg bredvid vårt hotell, där var det dansuppvisningar den här kvällen. Efter att ha gjort några gruppresor i Asien så har vi blivit bussad till flera liknande så vi avstod från att gå in.

Buss efter buss kom dit med förväntansfulla turister.

Finns det turister så kommer försäljarna.

Vart var det nu jag skulle?

Sova nu för i morgon är det nya äventyr som väntar.

Del 1 -Del 2 - Del 3 - Del 4 - Del 5 - Del 7

Inlagt 2017-05-20 08:32 | Läst 2307 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är en rejält annorlunda miljö även i städerna och mycket intressant att titta på. Man kan ju också fundera över vad medelinkomsten är, med tanke på de enkla jobben.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-05-21 10:18
Tack Lena!
Den här lilla delen var väldigt turistisk och mest till för att övernatta i för de som skulle upp till bergen. Gissar att på dagtid var det väldigt folktomt. men ändå fascinerande att det växt upp ett så stort samhälle bara för det ändamålet.
Vet inte hur hög medelinkomsten är, men det finns en hel del jobb som inte betalar sig så bra. Ändå så tycker jag att prisnivån i Kina har ökat markant sedan mitt första besök där. Men mat på grönsaksmarknaderna är billigt och de har underbart fina grönsaker på dessa.