och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

No.1 Bridge under Heaven

Som en av tio underverk i Zhangjiajie sträcker sig denna himmelbro över två berg.

De ser kanske inte så speciell ut så här från sidan då man inte ser ända ner i dalen eftersom vegetationen döljer sikten ner. Men står du på bron, som är 25 meter, och kikar ner så är det 357 meter rakt ner. Det lär vara den högsta naturbron i välden.

Att fota rakt ner i djupet ger inte så mycket i bild, djupet försvinner liksom, och när molnen ligger lågt så ser man inte botten heller.

Klart vi måste gå över bron och kika ner i djupet. Den är speciell för kineserna som sätter upp både hänglås och band med böner om hälsa och välgång.

Ett lokalt ordspråk säger, "Att gå på den här bron ger dig bra hälsa och livslängd." Det sägs också att om din kropp skakar och dina ben darrar då du går över bron, så testas inte bara din puls och blodtryck utan du utmanar också ditt psykiska tillstånd. Låter som om det skulle vara en enorm utmaning att gå över, men bron är fem meter tjock så det kändes ganska tryggt och inte blev det några bendarr heller.

Vi lämnar bron och fortsätter vår tur här uppe. Promenaden runt här är lite av en utmaning för mitt onda knä för det är många trappor både uppför och nedför.

Men det finns så mycket fint att se på.

Träd växer högt uppe på topparna.

Det är så otroligt många vyer som jag vill fånga med kameran, svårt att välja bort vilka som ska få vara med i bloggen.

Vi kommer till en liten damm som heter The Long Life pool, där bor det några sköldpaddor.

Ser ingen som matar dem, men många försöker pricka deras lilla bro med mynt.

Orsaken till att det finns sköldpaddor här, antar jag, är för att strax intill så finns det ett berg som lär likna en sköldpadda och som kallas för "Dubbla sköldpaddan som kryper till himlen". Fast där räcker inte min fantasi till för jag hittar inget berg som ser ut som någon sköldpadda trots att vår guide försöker peka ut det för oss.

Men nu har vi vandrat färdigt i den här delen av parken. Visserligen finns det ett ställe till som vi ville gå till, men där var man tvungen att klättra på stegar för att komma upp och vår guide Carol var inte alls med på noterna om att vi skulle gå dit. Hon påstod att det inte fungerade med kryckor och dåligt knä. Hrm!!! Det var bara att foga sig och ta bussen till nästa del av parken.

Det var otroligt välordnat med transporter mellan de olika ställena. När inträdet till nationalparken väl var betald så var det bara att hoppa på en buss och åka dit man skulle. Fast nackdelen är att man klarar inte det utan en guide som kan kinesiska. Var helt omöjligt att veta vilken buss man skulle ta, chaufförerna kunde dessutom bara kinesiska.

Del 1 - Del 2 -Del 3 - Del 5 - Del 6 - Del 7

Inlagt 2017-05-17 14:48 | Läst 5775 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Magiskt vackert! Vilken plats!!! (Vill dit, förstås...)
Hoppas ditt knä håller.
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:46
Tack Lena!
Visst är det vackert!
Knät levde sitt eget liv, men är man envis så...
Engelskan går inte hem överallt i världen, det är bara att inse.
Trapporna ser ut som en överentusiastisk sjukgymnastisk överfantastisk övning för dåliga knän, under och envishet du klarar det.
Och bergen ja, så vackra och fantastiska att jag nog skulle trott det var datorgrafik om jag inte visste bättre.
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:49
Tack Stefan!
Engelska i Kina är inte något man kan räkna med, många tror att de kan engelska och använder det gärna men ofta är de inte så lätta att förstå. Även vår guide hade lite problem med det språket, uttalet var ibland med så mycket kinesiska i så att det var svårt att förstå, men med lite god vilja så går det bra ändå.
Bergen där är mycket speciella och vackra, fast trapporna hade jag kunnat klara mig utan. :)
Vibybo 2017-05-18 16:13
Jo, jag råkade, medan jag fortfarande arbetade, hamna bredvid en kinesisk student på flyget. Denne talade engelska med sitt eget uttal, men jag gav upp efter ett tag.
Otroligt fina bilder och plats! Så häftigt.
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:50
Tack Mikael!
Svårt att inte få med lite fina motiv där.
Fortsatt fantastiskt fint! Vilken upplevelse! Man hoppas att det inte är jordbävningar där, med tanke på den naturliga stenbron..
Hälsn!
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:51
Tack Jan!
En jordbävning där skulle inte vara kul, vet inte hur utsatt det området är men jag tror inte de haft någon.
Vilket ställe!!! Jag måste backa några bloggar och "orientera mej" men jag känner igen de där höga pelarliknande strukturerna med djungel på toppen. Från en film tror jag (inte en dokumentär).
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:52
Tack Lena!
Lite följetong blir det från det här stället, var så mycket att se så det blir flera inlägg.
Tror att det är Avatar du tänker på.
Wow vilken natur och vilka häftiga bilder! Första bilden såg först ut som ett vattenfall med det ljusa partiet under bron, hoppas dom inte hänger för många hänglås där så det blir för tungt och rasar en vacker dag...
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 10:59
Tack Sirpa!
Vår guide berättade att då det är riktigt mycket dimma så ser det ut som om den bron svävar i luften.
Bron kommer nog hålla, för på själva bron fick de inte sätta fast några hänglås.
Vackra bilder av den speciella naturen, det måste varit en hissnande känsla att beträda en bro med flera hundra meter till botten.
Ha det gott/Stig
Svar från Margareta Cortés 2017-05-18 11:00
Tack Stig!
Det var en häftig känsla av att få komma dit, speciellt då det var så nära att vi var tvungna att ställa in resan.
Blev en extra känsla då.