och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Hama-Rikyu Garden

Hama-Rikyu Garden är en offentlig park som ligger vid Sumidaflodens mynning. Inträdet här är 300 yen då ingår en audioguide på engelska. Det kommer inte så många utländska turister till den här parken därför finns det inte så mycket information på skyltarna än på japanska. Den enda skylt jag hittade med lite engelsk text var om det här tallen. Den planterades 1709 och är över 300 år gammalt. Det är den största svarttallen i Tokyo och det är Shogun Ienobu som ska ha planterade den tallen.

Stora fält med blommor för varje säsong planteras här. Det regnar inte men nu har paraplyerna fått bli solparasoll istället.

Den blomman kallade guiden för Conrad, vet inte om jag missuppfattade men annars var det ett gulligt namn på en blomma.

Det finns mycket att titta på här i parken, en utställning med bonsaiträd var det just nu, den inledande informationen gick vi snabbt igenom eftersom all information var på japanska men de små fina träden var kul att titta på.

                                                                

Man kunde också lära sig att tukta och skapa ett eget bonsaiträd.

Ville man lära sig lite om origami så gick det också bra.

Kul att de som lärde ut var traditionellt klädda. Även skorna var av det traditionella slaget.

Fina men dyra penslar fanns till salu.

Vi vandrar vidare i parken och kommer till en tesalong där man kunde avnjuta en traditionell japansk teceremoni. Det är ett mycket konstnärligt och förfinat sätt att dricka te på.

Här vid tehuset var till och med stuprören konstfullt utformade. De ser ut som små klockor.

Parken är ett populärt utflyktsmål för japaner och vid en av dammarna satt det en hel rad med konstnärer och målade.

I den här parken finns två dammar som är anlagda speciellt för andjakt. I mitten av båda dammarna finns det en liten platt ö som är tätt bevuxen och lämplig för häckning. Här kunde de tama ankorna och de vilda änderna häcka tryggt. I närheten av gömslen matade man fåglarna med ris och när det var jakt lockade man dit även de vilda änderna med hjälp av de tama ankorna, som inte kunde flyga, de var vana vid att bli matade. Fåglarna  lockades in i smala kanaler där jägarna satt gömda bakom lerkärl med nät. När de vilda änderna blev skrämda och började flyga iväg fångades de i jägarnas nät.

Det finns änder kvar i dammarna men ingen andjakt bedrivs här numer.

Inte bara änder utan jag träffade på en korp också.

Kejsaren Tokugawa Shogun Yoshimune fick några elefanter i gåva från Vietnam. De kom 1728 till Nagasaki, tyvärr så var det bara en som överlevde och den fick officiell rang som “Konan Jyushii (junior 4th rank) Hakuzo (white elephant)" för att få komma in i Kyoto. Efter 74 dagar kom han till Tokyo och den här trädgården. Här blev kvar här i 12 år. Det är till minne av den elefanten som det nu finns en grönskande elefant här.

Vi lämnar den fina parken och tänker ta en "River Cruise".

 

 

Inlagt 2012-10-25 10:38 | Läst 7738 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så mycket spännande ni har upplevt! När jag skrollade snabbt såg damen vid teseremonin ut som Musse Pigg när bakgrundens bollar flöt ihop med hennes huvud. :-) Blomfältet blir favoriten med de fina färgerna, gillar även bilden med penslarna. Ha det fint!
Svar från Margareta Cortés 2012-10-25 11:16
Kul det tänkte jag inte på, borde kanske ha bett henne flytta på sig, för jag hittade ingen annan vinkel att få med henne på bild. Det var många som ville titta på de tedrickande damerna (var bara damer, vad jag kunde se). Fast en japansk Musse är väl lite kul.
Trevligt och spännande att ta del av dina mycket bra bloggar!!

Mvh
Mikael
Svar från Margareta Cortés 2012-10-25 21:09
Tack Mikael, kul att du gillar dem.
Ett bra reportage. Bra bilder!
Svar från Margareta Cortés 2012-10-25 21:10
Tack Wolfgang, kul att höra.
Spännande intressant att få följa dig där/ Danne
Svar från Margareta Cortés 2012-10-25 21:10
Tack Danne, Japan och Tokyo har mycket trevligt att bjuda på.