Maggan mellan isbjörnar och pingviner

och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Vakna mamma!

Vakande mitt i natten av att min dotter stod utanför mitt sovrumsfönster på landet och frågade om jag ville se uggleungarna. Jag var väl inte helt vaken men svarade; ja! Kom ut då, fick jag till svar. - Men jag sover, blev mitt svar...först. Sedan tog det nog inte många sekunder innan jag vaknade till ordentligt och hoppade i stövlarna och var ute och traskade efter dottern ut i skogen.

Har väntat på det här i sju (7) år, då vi först upptäckte att vi har ugglor som häckar på tomten. Men de är inte så lätta att se, eftersom de är som mest aktiva då det är för mörkt för att upptäcka dem eller då vi sover. Nu hade de fört sådan liv så min dotter vaknade och föjlde ljudet och plötsligt så sitter det en liten uggleunge där i en av tallarna.

Klart jag traskade in igen efter kamera, stativ och blixt och fick några bilder.

Det går tydligen bra att fotografera ute bland myggen, utan myggmedel och ilädd endast pyjamas och stövlar...:)

Jag flyttade mig en bit för att få en annan vinkel på uggleungen.

Då ser jag mellan stammarna att det är två ungar som sitter där och iaktar mig.

Uggleungarna ser ut som som om de sover, men tydligen inte för de följer alla rörelser med blicken.

Gissar på ungar till kattuggla, efter att ha rådfrågat både fågelbok och några vänner, men är inte helt säker så jag vore väldigt tacksam om det är någon som vet vad det är för uggleungar som vi har på vår tomt och även vill berätta det för mig.

Postat 2009-07-01 15:39 | Läst 6869 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Aldrig mer en krossad ruta

Vet inte om den här firman håller vad den lovar.

Åkte förbi ute på stora genomfartsvägen när jag fick syn på skylten om att man aldrig mer skulle få någon krossad ruta om man anlitade den firman. Vände och körde av på den lilla avfartsvägen för att ta en bild på skylt och alla dessa rutor som var krossade på just det här huset. Men hade otur, hela området var inhägnat med höga staket. Fick nöja mig med en bild i låg fart från stora vägen. Tyvärr så skymdes det stället med de flesta krossade rutor av staket och buskar därifrån. Men några krossade syns ändå.

 

 

 

 

 

 

Postat 2009-06-22 13:04 | Läst 7499 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Sveaborg

Var en liten tripp över till Helsingfors och besökte Sveaborg (på finska Suomenlinna eller tidigare Viapori), och kände på historiens vingslag.

Tog några bilder med min lilla nya följeslagare G10. Den är behändig att bära med sig, men nog saknar jag min ordinare kamera allt.

Några bilder från Sveaborg.

Kungsporten som är symbolen för Sveaborg. Den  byggdes 1753-54. Det sägs att porten uppfördes på den plats där fästningens grundläggare, Sveriges konung Adolf Fredrik steg iland när han besåg fästningsarbetena 1752. Ganska så pampig är den.

Väldigt söta var de små gässlingar på gräsmattan framför porten.

Lite idyll kändes det som där ute, med blommande syrener och lakan på tork.

Fina fönster också.

och en ängel utsnidad ur en stubbe.

Djupa källarvalv.

och fjärden var full av båtar.

Efter en skön dag i solen och med röda näsor återvände vi till Salutorget.

Hur mås det?

En riktigt skön midsommar till er alla.

 

 

Postat 2009-06-17 15:53 | Läst 10970 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Helsingfors, korv och Canon

Var över till Helsingfors i helgen, hade bättre tur med vädret där än vad det är här hemma. Hade en underbar dag ute på Sveaborg där vi strosade runt i solskenet och blev röda om näsorna. Min lilla Canon G10 fick jobba och bilder därifrån kommer nog i en blogg i morgon, men det var den här bilden som jag tog på en lustig korvmacka i saluhallen som jag blev lite överraskad över när jag fick se den i datorn.

Inte visste jag att Canon lanserat egna korvar.

Har bara spegelvänt bilden, så att texten syns rättvänd.

 

Postat 2009-06-14 20:41 | Läst 8860 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lite hjälp inför morgondagen.

Hörde på radion i dag att det faktiskt finns anvisningar till hur man ska fira Mors dag. Redan 1920 så tyckte man det var viktigt att mor blev firad på ett korrekt och värdigt sätt. Jag letade reda på dem och här kommer så alla punkter, så att det inte blir fel för någon i morgon. Det gäller ju att förbereda redan i dag och sätta igång och träna in något vackert att läsa upp utantill.

Hittade anvisningarna på Wikipedia.

Anvisningar till firande av Mors dag

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.

2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.

3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.

4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.

5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.

6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.

Bara att följa alla punkter från broschyren nu, så ska väl inget gå fel.
En blomma skulle det vara också.
Postat 2009-05-30 12:12 | Läst 7540 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 360 361 362 ... 384 Nästa