och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Marina Bay Sands Hotel

En av de stora sevärdheterna i Singapore är ett hotell, nämligen Marina Bay Sands Hotel.

Det har en lite märklig placering mellan två motorvägar och en bra bit utanför själva citykärnan.

Det är högt och man ser det från många olika platser i stan.

Hotellet har 2560 rum och sviter och är 200 meter högt.

Den övre plattformen, som mest liknar ett fartyg, har en pool som är 150 meter lång. Vill man betala inträde på ca 275 kronor så kan man få komma upp och titta på utsikten och ta en drink i baren men inte komma in på poolområdet eller deras SkyPark. Vill man bada i polen så går det på minst 3.550 kr för det är så mycket det billigaste rummet kostar och för att få bada i den så måste man bo på hotellet.

 Jag avstod från att åka upp och titta men den som är intresserad av mer bilder så finns det här på deras egen hemsida.

Men några kvällsbilder kan jag bjuda på.

På kvällen har hotellet en egen lasershow den anas lite här. Vi valde bort den till förmån för Garden by the Bays ljusshow.

Tar en repris på hur det ser ut inne då man passerar genom gångbron.

Inlagt 2014-11-04 10:28 | Läst 4892 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jisses vilket hotell.
Där skulle jag komma bort
Marianne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:35
Det var enormt stort och dyrt.
Enligt en taxichaufför så var det mest "gambler" som besökte Casinot som bodde där.
Jag vet inte vad jag ska säga om den arkitektur du visar från Singapore. På mig verkar det inte vara något enhetligt, kalla det gärna inhemsk "stil", utan en massa fristående mischmasch. Likadant med de offentliga konstverk du visat tidigare. Som sagt, jag vet inte vad jag tycker men allt behöver kanske få lite patina för att det omedelbart ska gå in. I alla fall mycket intressant att se.
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:37
Inhemsk stil fanns det mest i de indiska och kinesiska kvarteren. Det mesta nybyggda var i modern och väldigt speciell stil. De äldre byggnader från kolonialtiden försvann liksom bland allt det nya och höga.
Vilka otroliga byggnader o väldigt snygga bilder i kvällsljuset!
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:38
Tack Dan. kvällsljus ger ofta lite mer spänning, Har sällan med mig stativet då jag reser så jag får väl inte de bästa kvällsbilder men kul att ta några ändå.
I första bilden ser det ju ut som en bumerang längst upp, men från sidan vidhåller jag att det ser ut som en surfbräda! :-)
/Niklas
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:39
Håller med att från vissa håll ser överbyggnaden ut som en surfbräda men arkitekten blir nog lite sur om jag påstår det så han hör. Han ville att det skulle likna ett skepp.
Singapore verkar outtömligt vad gäller både intryck och uttryck! Gillar kvällsbilderna med alla ljus, de får byggnaderna att bli vackrare tycker jag! Ha det bra! Yvonne
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:41
Finns nog oerhört mycket mer att gräva fram i Singapore i bildväg och även historia men då behövs det mer ork att gå runt där i värmen. Men nu är det snart slut från mig från Singapore. Får ta och dra iväg på någon annan resa. ;)
Vilket hotell! Jag känner igen det för jag har nog sett andra bilder på det. Det ser ut som att man lagt däcket från ett kryssningsfartyg på toppen. Kvällsbilderna är väldigt fina även i detta inlägg.
Hälsningar Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:41
Den liknelsen med ett kryssningsfartyg var nog arkitektens tanke också.
Stort och dyrt hotell är det.
Vilket hotell med så många rum Mycket vackra kvällsbilder Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:42
Tack Gert!
Stort och dyrt hotell för de rika och de spelsugna.
Ååååå...jag skulle nog försökt åkt upp med en bra kamera...!!!!! men du har jag tusentals fina bilder ändå...
Tack för titten igen!
/ Lena
Svar från Margareta Cortés 2014-11-05 09:44
Tänkte åka upp dit också men det blev liksom inte av, fanns så mycket annat att se. utsikten fick vi från Flyern och träden i Garden så vi stannade på marken och kollade läget där. Kommer jag dit någon mer gång så blir det kanske en drink där uppe.