och ett och annat lejon. Mina resor i isbjörnarnas och pingvinernas land och alla ställen jag kommer att besöka mellan dessa utposter också. Inte bara bilder utan även lite berättelser och äventyr. Blogglista.se

Till havs.....nej jag menar till sjöss.

Ambleside som vi bor i ligger alldeles invid sjön Windermere och bor man i Lake District så måste man väl ut till sjöss också. Regnet har inte upphört helt men nu ösregnar det inte längre men lite blött är det.

Vi ska ta en tur med Swan.

En svan som lots dessutom.

Ser ut som om vi får en fripassagerare med på resan.

Det regnar fortfarande lite så utsikten över bergen är ganska begränsad, men ser det inte ut som om det kommer en liten solglimt där borta över bergen.

Helt rätt regnet minskar mer och mer och en vacker regnbåge växer fram på andra sidan båten. Tittar man noga så är den t.o.m dubbel.

Regnbågen tonar sakta bort och solen flödar över både oss och landskapet.

Jag är imponerad över alla dessa stengärdesgårdar men inte nog med att de går över både berg och kullar, någon har lyckats få ett hjärta på sin äga också.

På andra sidan sjön, där någonstans bland kullar och ängar bodde Beatrix Potter en gång för länge sedan.

Vi går i land i Bowness-on-Windermere, där kan man se att Beatrix Potter fortfarande är mycket populär. Beatrix Potters värld finns här, men var stängt i dag, även flera butiker som sålde Beatrix Potters prylar hade de.

Är det någon som vet varför engelsmännen har sina vattenledningar på utsidan av husen?

Det är ju naturligtvis för att det ska vara lättare att laga dem då de fryser sönder.

 

Fast den egentliga orsaken är förståss för att det inte fanns vatten inne i husen förr och då drog man ledningana på utsidan.

 

Inlagt 2011-09-29 20:17 | Läst 9517 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åh, wow, vilken regnbåge!! Eller regnbågar... drog lite efter andan när jag såg den bilden! Bilderna på landskapet under den bilden är också fantastiska! Hjärtat var gulligt! :)
/Anna
Svar från Margareta Cortés 2011-09-30 09:16
Tack Anna, vi hade tur med vädret där. Betydligt trevligare att åka båt då solen skiner en när det regnar. Blir så mycket stänk på linsen annars...;)
Tack för din kommentar
Regnbågen är riktigt vacker men jag fastnar nog mest för sista bilden, fast jag är å andra sidan lite konstig ;-)

mvh Tommy
Svar från Margareta Cortés 2011-09-30 09:17
Inte mycket konstig, för jag gillar också den bilden, var väl därför den fick vara med i bloggen fast det var en annan orsakt till att jag tog den.
Bra med vattenledningarna utanpå husen - de upptäcker man ju när de läcker ;-)

Jag minns ett hotell i London 1948. Vi hade rum mot gården och på morgonen vaknade jag och hörde hur det regnade.

När jag kom ut på gatan med regnrocken sken solen och det var 30 grader varmt.
Det visade sig att det var läckande vattenledningar som lät.

mvh
janf
Svar från Margareta Cortés 2011-09-30 09:20
Häftig faktiskt att fått vara i London 1948, då var jag inte ens född....:) Skulle ha velat få se London då, gissar på att det var koleldning fortfarande.
Mitt första besök i London var vintern 1979 och vårt fönster i hotelltummet gick inte att stänga helt. Det fattades en bit glas i fönstret, inte trasigt, det skulle vara så. Hu så vi frös.