Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

100/47 - MÖRKT VATTEN OCH TVÅ FRÅGOR

***

Med för tillfället minimal motivation för blog100 hoppas jag er motivation är större!

*

*

Ställer samma frågor här som jag gjort på Forum (har inget med bilden att göra)

    Blogbilder

Tidigare laddade jag alltid först upp blogbilder till mina bilder och la dom i lämpligt album, därefter la jag dom i aktuell blog. Lite omständligt och sen länge har jag gått över till att ladda upp blogbilderna direkt till bloggen.

1 Om jag nu skulle vilja ha en del av dom i mina bilder, i lämpligt album, måste jag förstås ladda upp dom "igen"?

2 Skulle också behöva redigera mina portfolio-album. Går det fortfarande inte att byta första-bild i resp album?

***

Inlagt 2016-04-16 22:46 | Läst 2319 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ingen av frågorna kan jag svara på tyvärr...jag laddar alltid upp bilder direkt till bloggen, från mobil eller dator. Portfolio har jag ingen och mina album är sorgligt eftersatta. Men en vacker dag kanske jag får tid... =)
Jag är också ganska o-entusiastisk över Blogg100 fn. Har megamycket skoljobb...suck. Men synd hoppa av för rätt som det är kommer lusten tillbaka. (och för min del mer tid).
Svar från Khalad 2016-04-17 10:16
Jag har ju gott om tid men vad jag ser är att just bloggen blivit för dominerande i min fototid. Det beror eg inte justbpå blog100, jag gör ofta fler bloggar per dag, men bloggandet som sånt har blivit både lite vana och lite beroende. Nu känns det som jag skulle vilja satsa lite mer på andra projekt som någon utställning här i Finspång tex och kanske några vanliga, nätbeställda böcker. Jag har flera idéer om egna bokprojekt, tex har jag aldrig samlat mina Indienbilder i en nätbeställda fotobok. Det skulle kanske kunna bli en utställning också. Likaså mina gamla skolbilder skulle jag vilja ha i en egen bok.
Samtidigt tycker jag om den sociala kontakten på nätet, det är snart 10 år sen jag slutade jobba, arbetsvännerna har ju försvunnit och ganska tunnsått med umgänge i övrigt eftersom I blir trött av nya kontakter. Vi får se hur jag gör, jag känner mig inte alls bunden av att till varje pris fullborda blog100, den har gått av sig själv med min hittillsvarande höga (frekventa that is!) nivå på bloggandet. Med nya projekt kanske bloggandetfår bli det det blir och då är inte en blog om dagen något som styr mig.
Tack för ditt intresse, du är ju en av dom som det känns värdefullt att ha som kontakt på bloggen/ Björn T
Jag förstår ditt oengagemang för blogg100. Själv har jag aldrig förstått meningen med att tvångsmässigt både fotografera och skriva varje dag. Nej, fotografering hör för mig intimt samman med lust, och lusten infinner sig sällan varje dag. Tänk över ditt "löfte" Björn och gör allt för att glädjen för fotografering ska återvända. Man kan bli utbränd av att fotografera också, vilket naturligtvis är både onödigt och tråkigt.
Svar från Khalad 2016-04-17 10:25
Hej Torbjörn, uppskattar dina kommentarer och synpunkter. Jag har alltid tänkt precis som du, det skulle aldrig falla mig in att binda mig till ngt blogga varje dag löfte. Så gjorde jag det ändå på kul helt enkelt därför jag bloggade ändå varje dag, ofta flera gånger tom. Just nu börjar jag känna att bloggandet över huvud taget tar för mycket tid så vi får se, jag känner mig i vilket fall inte alls bunden av ngt blog100-löfte, bloggar gör jag om och när det är roligt, men det har hittills varit väldigt frekvent. Läs gärna vad jag sa till Lena så slipper jag upprepa hela funderingen en gång till. Och du hör ju också till kontakterna jag uppskattar och där vi kan byta lite åsikter utöver att bara säga "fin bild". vilket vi ju också gör och är trevligt ibland!.Hälsningar/ Björn T
Mörk och läcker bild och spannen (hinken för dem som inte förstår...) är ett bra störande objekt. Tror svaret på fråga 1 är 'ja', och på fråga två säger jag 'vet inte'. Lycka till med motivationen och var inte rädd för att ta en paus om det behövs! Ibland hjälper det. Tvång är kreativitetshämmande.
Hälsningar, Bjarne
För mig så är fotograferingen en hobby och inget tvångsmässigt beteende som får styra min vardag. Vad gäller dina frågor så laddar jag alltid upp mina bilder direkt i bloggen. Hanteringen av bloggen på FS känns ju dock väldigt gammalmodig och omständlig, inte minst bildhanteringen. Vad jag förstår på din första fråga så är svaret Ja. Angående fråga 2 så tror jag att vi kunnat byta förstabild per album i flera år. Vill minnas att man även kan arrangera ordningen av bilder inne i varje album också. Om man går in i respektive album så finns det ett antal 'verktyg' i högerkanten man kan använda sig av.
Aha menar du albumen vi har här på den egna sidan??? De går ju att möblera om lite som man tycker, platserna på bilderna och även förstabilden. Bara att dra dem dit man vill ha dem och komma ihåg att spara!
Svar från Khalad 2016-04-17 14:09
Jo, i dom vanliga albumen är det inget problem, det har varit svårare just med första sidan på dom men såg jag rätt går det att ändra, nu. Har tänkt ändra en del, avpublicera rätt mkt som inte är bra och göra det lite mer matnyttigt för ev besökare, i första hand då portfolion. Det är planen, få se om den blir av?
Får känslan av ett slukhål då jag ser din dramatiska bild.