Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DIGITAL CANDY)

***

*

Förstoras!

*

***

Postat 2017-10-19 23:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

ATT INTE FÅ.....

***

....morgontidningen hem till brevlådan har sina fördelar. Nu är jag ju tvungen att åka in till Söderbärke varje morgon och passerar då bron. I morse var det så här :-)

*

*

***

Postat 2017-10-19 23:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

NORNS BRUK

***

I går, en gnistrande klar och lite kylig oktoberdag, gjorde jag en tur till Norn. Det var något år, kanske två, sen jag var där sist. Som vanligt blir jag lika häpen. Här, mitt i storskogen, typ tre mil från Larsbo och nästan lika långt från Hedemora, ligger Norns Bruk. Sen drygt 100 år är hyttan nedlagd men för 150 år sen var det Hedemora stads största arbetsplats med över 250 anställda. Verksamheten startade i början av 1600-talet i liten skala men växte efterhand. Och som på så många andra ställen i Dalarna och Bergslagen fanns det som behövdes - skog, vatten och malm. Egentligen var det väl vattnet som styrde var bruken hamnade, det forsande vattnet som gav kraften, energin, som behövdes. Före elektricitetens tid var energi inte transporterbart, åtminstone inte över längre sträckor. Det var däremot både malm och skog. 

*

Här det tämjda vattnet, säkert ett mer senkommet arrangemang, antar det finns en turbin nånstans

*

Första kapellet byggdes redan 1640 men har byggts om och till flera gånger, så här ser det ut idag

*

Östra flygeln på gamla herrgården byggdes 1750 och blev så småningom brukskontor. Jag njuter av byggnadens proportioner och arkitektur som till mig signalerar trygghet och funktionalitet. Skönheten har liksom kommit på köpet.

*

Men här finns rester av den gamla hyttan, bostäder, skola, prästgård mm mm, mycket i trä. Vad detta är för en byggnad vet jag inte men jag gillade proportionerna också på den här. Gissar på ekonomibyggnad av något slag

*

***

Postat 2017-10-19 22:41 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

5RHYTHMS®DANCING

***

 Fotouppdrag, vad skoj!! Landskap och barnbarn ÄR genuint roligt att fota men ännu roligare är det att prova nytt. När äldsta dottern vill ha lite bilder för en ny hemsida var det självklart att ställa upp. Ställa upp förresten, fel ord. Rena nöjet, dessutom bra träning att försöka ta bilder som fyller andra syften än egna behov av att trycka ut sig.

*

Hon jobbar mycket med dans som ett sätt att släppa loss livsglädjen och minska spänningar, mentala såväl som fysiska. För detta har hon bla utbildat sig inom 5Rhythms®dancing hos Gabriellelle Roth i USA. Men i stället för att jag försöker berätta, kolla in hennes hemsida, där finns bättre beskrivning av vad hon gör (och fler bilder)!

http://www.prateeksha.se

 *

*

***

Postat 2017-10-18 22:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

ÄNNU UTAN MASK

***

Ytterligare en bild i en serie jag tog på Elias (7) en av de första gångerna han tränade judo. Judoträningen är inte det viktiga här, det jag fastnade för är hur mycket jag tror mig kunna läsa av hans ansiktsuttryck och kroppshållning. En 7-åring kan nog hitta på en massa och låtsas, men inte förställa sig på riktigt, inte stänga sig inne i en livsroll eller gömma sig bakom en mask av ointresse och slutenhet som vi vuxna gör. ,

*

För att se hur uttrycken växlar från stund till stund lägger jag med dom bilder jag redan visat i tidigare blogg. Vad han känner eller tänker vet jag ju inte säkert, ändå står det tydligt för mig. Och ni får ju känna vad ni känner, precis som vi alltid gör med människor i vår närhet.

*

*

*

*

***

Postat 2017-10-18 21:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 425 Nästa