Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MORKULLA

***

Egentligen hade jag åkt dit för att se om jag hittade några stora ugglor, lappuggla eller slaguggla. Marianne visade mig förra året var man kan hitta, den gången såg vi lappuggla. Och jodå, där fanns sex bilar med fotografer som väntade ut en slaguggla som dom visset hade bo i ett avbrutet träd, sannolikt med ungar eftersom det var så många där. Dom flesta höll sig ganska nära boet, jag höll mig på avstånd, ville inte gå så nära varken för ungarnas eller myggens skull, jag hade shorts och T-shirt. Efter en timme gav jag upp och åkte hemåt Korsheden

*

Men det var ingen bortkastad tid, en skön timme vid pass halv nio på kvällen och fortfarande 25 C. I stället fick jag syn på morkullan. Det första man hör är ju det speciella ljudet, knorpandet jag kallar det, och på lite håll såg jag också fågeln. För mig är den nästan lite mytisk. Vi har funnits i Korsheden under somrarna sen 1965 och regelbundet alla år varje kväll när man sätter sig på bron i skymningen kommer den, morkullan. Den flyger varv efter varv över skogen på håll på et oregelbundna sätt just morkullor gör. Då hade jag inga telen och sånt att plåta med, nu stod jag där med 400 och påsatt converter. Så några bilder blev det.

*

*

*

Samma so förra proppad då man ser att såter, näbben är öppen

*

*

Här kommer den tillbaka åt andra hållet.längre bort medan åskmolnen bakom den börjat mullra

*

***

Postat 2020-06-02 10:34 | Läst 165 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

FÖRSTA DOPPET! BARTJÄRN......

***

Passande dag, 1 juni, för första doppet. 28 C i luften och 21 i vattnet gjorde det inte direkt svårt......Bartjärn i Korsheden förstås.

*

*

*

***

Postat 2020-06-01 22:15 | Läst 247 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

BLÅMESARNA

***

Så har vi ett blåmespar som gäster både i huset hemma i Finspång och här i Korsheden. Här dock lättare att fota. Jag satte mig synligt en stund säg tio meter från inflyget till boet. Det fick dom att först landa i buskarna bakom huset innan dom övertygat sig om att jag nog inte var så farlig och fortsatte in till ungarna. Stunden i buskarna räckte för att få till lite bilder. Undrar vad den där stora insekten dom har på dom fyra första bilderna är, den verkade vara favorit. Också gott om dom, det tog inte många minuter efter dom lämnat och kom med en ny.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2020-06-01 14:22 | Läst 215 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

VAD ÄR DET JAG SER? SIMMANDE KULTING?

***

Helt plötsligt ser jag något som kommer simmandes, alldeles under ytan. Klockan var halv nio i kväll och jag satt vid Spången. Jag vet att det finns bäver, det finns mink, det finns mård och det finns utter. Jag ser inte vad det är men tar en liten serie. Jag tycker att jag sett ett tryne, men också en större kropp. Precis när den/dom kommer lite närmare kommer en cyklist och den/dom viker av mot stranden och tar sig upp, tror jag. Jag tänker jag får kolla hemma på datorn vad jag sett.

*

Nog är det ett tryne?

*

Tydligare croppat

*

En bild till i snabbserien

*

Kroppen här ser för stor ut för att vara en liten kulting.är suggan med?

*

Här har kameran tappat fokus men det är en ganska stor kropp, titta på bogvågen

*

*

*

Synd att jag inte fick dom närmare, jag satt alldeles tyst och stilla på Spången......

***

Postat 2020-05-31 21:48 | Läst 732 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

ÖVERRASKNINGAR

***

I går eftermiddag åkte jag upp till Korsheden för att klippa gräset - det hinner bli ganska långt på tre veckor så här års. När jag kliver ur bilen nästan hajar jag till, det ser inte alls ut som det brukar, skogen bakom huset är fälld! Faktum är att vi haft en dialog med ägaren av skogen i kanske 10 år om att fälla, skogen är mogen och ägaren hade planerat fällning för sådär 10 år sen, det var bara det att det aldrig blev av. Eftersom den går tätt upp mot huset blir baksidan mörk. När I:s pappa byggde den ursprungliga sommarstugan (1965) var skogen inte alls så stor och tät, man kunde hitta ställen där man kunde sitta på baksidan och dricka morgonkaffet i solen.. Nu har den ursprungliga skogsägaren gått bort sen flera år och dottern äger skogen så vi hade väl i stort sett gett upp hoppet. Men så......

*

För att förstå skillnaden tar jag med en bild från i höstas som visar hur nära huset skogen gick bakom huset.Ni ser lilla röda huset med badrum och bastu till vänster.

*

Så här såg det nu ut när jag klev ur bilen i går eftermiddag

*

Och här är skogen...

*

Såklart blir det annorlunda när man tittar ut genom hallen, jämför gärna med gårdagsbilden

*

Och så mycket ljusare det blev i gamla vardagsrummet, numera matrum

*

Tyvärr fanns det flera överraskningar, om än inte lika roliga, vildsvinen har bökat upphanka stora ytor.....f

*

Så här ser det ut på lite håll idag

*

Såklart finns det för och nackdelar med allt.  Rent estetiskt var det nog vackrare med skogen som fond, det hade vi sen länge förstått. Ändå är vi nu glada att skogen till sist blev fälld, huset har varit ganska förmiddagsmörkt, nu är det ett helt annat ljus.

***

Postat 2020-05-31 18:01 | Läst 465 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 686 Nästa