Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FORTFARANDE ÅNGLOK - LUDVIKA

***

Stockholmsbanan (Ludvika-Smedjebacken-Västanfors-Västerås----)  gick alldeles utanför läroverket i Ludvika, jag kommer väl ihåg ånglokens frustande medan dom långsamt accelererade. Bilderna är tagna våren 1956 men inte med Roboten, dom här har 24x36-format. Jag vet att jag då och då lånade hem någon kamera från fotoaffären, bla en Retina IIa kommer jag ihåg. Där fanns många redan begagnade kameror som folk som bytt upp sig sålt, precis som jag brukade göra.

*

Stationen är ju elektrifierad och klar men ångloken gick fortfarande i trafik. Kanske fanns det någon delsträcka som inte var klar, kanske var det bara att man utnyttjade redan gjorda lokinvesteringar i stället för att köpa nya elektriska lok rakt av. Förutom att den grundläggande bildkvalitén inte är så mkt att skryta över såg den här filmen ut som jag hade tömt en dammsugarpåse  där filmerna hängde på tork. Jag har i datorn plockat en stor mängd små och stora prickar i alla former, det finns följaktligen mkt artefakter i bilderna. Ändå är det ju lite nostalgi att kunna visa egna bilder på ånglok i vanlig trafik.....

*

Persontåg åt Stockholmshållet är det

*

Här lämnar det stationsområdet. Till höger ytterligare ett ånglok.......

*

.....rimligtvis just detta

*

På samma film finns en ruta med fotografen, säkert fotad av kompisen Jan som också finns på samma film. Femton år.....

*

***

Postat 2021-02-24 23:01 | Läst 99 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

INTE ICM MEN ÄNDÅ ICM

***

Har förstått att ICM är lite inne. Eller inne och inne, inte konstigare än att det är roligt att prova lite nytt ibland. Gissar att jag inte är den enda som känner att jag fastnat i mitt fotande, alltså måste det var tillåtet att leka en smula. Det här är alltså inte ICM, fast samtidigt  är det ICM. Det är inte Intentional Camera Movement, däremot är det Intentional Car Movement. Taget på väg till Norrköping i går.  

*

Att förkortningar kan ha olika betydelse är självklart. Att också ord kan ha olika betydelse vet vi av erfarenhet ( bank = sandbank, pengabank) men att ord nästan alltid har olika innebörd för olika personer tänker vi sällan på. Tom raka meningar inte bara kan tolkas väldigt olika utan faktiskt tolkas väldigt olika, nästan hela tiden. Som vi lärt oss de senaste åren är inte heller fakta alltid fakta, liksom att inte-fakta helt plötsligt blir fakta. Misstag kan alla göra och har alltid förekommit, det som är nytt är väl att det numera oftast inte handlar om misstag utan om medvetna styrningar i olika riktningar. Världen blir mer och mer komplex.

*

Redan de gamle (Rumi eller Lao-Tzu, har glömt vilken) sa 

Those who know don´t speak 

those who  speak don´t know

*

*

*

***

Postat 2021-02-24 11:12 | Läst 200 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

MICKEL OCH JAG PÅ KVÄLLSPROMENAD

***

Redan på väg ut till Risinge fick jag syn på mickel lite vid sidan av vägen. Försiktigt stopp. Som tur vad hade jag 99:an med 135:an liggande bredvid. Fyra fem bilder hann jag med innan han lommade iväg. Han såg pigg och frisk ut, precis som en räv ska se ut. Sen blev det en timslång promenad därute medan solen sänkte sig. Nu är det vår i luften, det märks lång väg och kvällarna blir snabbt ljusare, det är inte mer än drygt tre veckor till vårdagjämningen. Det är ju kring vår- och höstdagjämningen förändringarna i dagsljus är som störst. Ännu är inte tofsviporna tillbaka men dom kommer nog så snart isen ute på de vattenfyllda fälten smält. Några sångsvanar passerade också himmelskupan och nu är riktningen norrut, härligt. Snart dags att åka upp till Kvismaren.

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2021-02-23 22:35 | Läst 300 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

VISSA SAKER.....

***

....kan man inte planera bort. För ett par veckor sen lossnade en tandkrona och jag fick en tid andra veckan i mars, jag hade ju ingen tandvärk. Tänkte också att det är bra med en tid en bit fram, kanske har jag fått första sprutan då. Hittills har jag skjutit på allt icke nödvändigt som tex ordinarie tandteknikerbesök. Men igår fick jag ringa och be om en akuttid sen jag perforerade tungan med ett vasst hörn som var kvar. Det var lätt fixat idag. Och  det var mestadels tomt i väntrummet så ingen trängsel där. 

*

Vid tidigare besök har jag nästan alltid haft kameran med upp, idag fick den (gömd) ligga kvar i bilen, jag har ju mobilen tänkte jag. Och jag tycker fortfarande att inomhus i blandat ljus funkar den nästan bättre än kameran.

*

Väntrummet vetter ut mot Strömmen

*

Och det är ju väldigt mkt lättare att diskret ta en bild med mobilen än med kameran

*

Väl därute tog jag fram kameran och och gick en femminutersrunda. Tandläkarmottagningen finns mitt i Industrilandskapet, ingången är i hörnentrén här i till vänster. sen två trappor upp

*

***

Postat 2021-02-23 12:30 | Läst 210 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

VÅRVINTERLJUS - RISINGE

***

Intensivt, ändå lite blekt, bara svaga skuggor, ett lätt dis. En lärka hade inte förvånat mig men inte idag, bara korparnas rop som ekade över nejden

*

*

*

*

*

***

Postat 2021-02-22 21:37 | Läst 215 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 743 Nästa